12 дивовижних рецептів з черемші на зиму

Ароматна і неймовірно корисна черемша – безцінний інгредієнт для безлічі страв, але в той же час її сезон є зовсім недовгим. Тому сьогодні ми підготували велику добірку рецептів з черемші на зиму в різних видах. Вибирай на власний смак!

Зміст

  • 1. Маринована черемша з оцтом на зиму
  • 2. Солона черемша на зиму
  • 3. Черемша зі смородиною на зиму
  • 4. Заморожена черемша на зиму
  • 5. Мариновані стебла черемші на зиму
  • 6. Черемша в томаті на зиму
  • 7. Черемша із салом на зиму
  • 8. Песто з черемші на зиму
  • 9. Черемша з томатною пастою на зиму
  • 10. Черемша в олії на зиму
  • 11. Черемша з морквою по-корейськи на зиму
  • 12. Заморожена черемша з оливковою олією на зиму
  • 1. Маринована черемша з оцтом на зиму

    Дуже легкий спосіб приготування, якого не потрібні особливі кулінарні навички.

    Тобі знадобиться: 400 г черемші, 1,5 ст. солі, 1 ст. цукри, 1 л води, 1 ч.л. оцту, спеції.

    Приготування: Наріж і щільно поклади черемшу зі спеціями в банки. Закип'яти воду з сіллю та цукром, залий нею черемшу і додай у кожну банку по 1 ч.л. оцту. Закатай заготовку кришками.

    2. Солона черемша на зиму

    Така черемша відмінно піде у розсольник, борщ чи інші страви.

    Тобі знадобиться: 120 г черемші, 2 ст. солі.

    Приготування: Промий, обсуши і нашаткуй черемшу середніми шматочками. Змішай її з сіллю і трохи розімні. Щільно поклади черемшу в стерилізовану банку, ще трохи присип сіллю, закрий кришкою і прибери на зберігання в холодне місце.

    Зараз читають:15 листкових салатів з крабовими паличками, які виходять завжди

    3. Черемша зі смородиною на зиму

    Корисна і хрумка закуска, яку можна відразу подавати до столу.

    Тобі знадобиться: 2 кг черемші, 1 склянка смородини, 2 л води, 3 ст. цукру, 150 мл яблучного оцту, 3 ст. солі.

    Приготування: Промий черемшу, залий її на 1 хвилину окропом, знову промий і довільно наріж. Розклади смородину та черемшу в стерилізовані банки, додай спеції за бажанням. Закип'яти воду з сіллю та цукром, влий оцет і знову доведи до кипіння. Залий заготівлі цим маринадом і закочуй на зиму.

    4. Заморожена черемша на зиму

    Заморозка – один із найкращих способів заготівлі черемші та будь-якої іншої зелені.

    Тобі знадобиться: 500 г черемші.

    Приготування: Замочіть черемшу в холодній воді на 20 хвилин, промийте і зніміть плівку з прикореневої частини. Ретельно просуши та дрібно наріж зелень, розклади її по контейнерах і прибери в морозилку.

    5. Мариновані стебла черемші на зиму

    Проста закуска, щоб було чим здивувати домашніх та гостей.

    Тобі знадобиться: 500 г черемші, 500 мл води, 0,5 ч.л. перцю горошком, насіння кінзи та кропу, 1,5 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 2 лаврові листи, 4 ст.л. оцту.

    Приготування: Промий і наріж стебла черемші невеликими брусочками, щільно поклади їх у стерилізовані банки. Закип'яти воду з усіма спеціями, сіллю та цукром. Провари розсіл 5 хвилин на слабкому вогні, залий їм черемшу, додай у кожну банку по 2 ложки оцту і закатай на зиму.

    6. Черемша в томаті на зиму

    Любителі пряніших закусок можуть додати сюди ще трохи гострого перцю.

    Зараз читають:15 салатів з каперсами, які неодмінно здивують

    Тобі знадобиться: 100 г черемші, 200 мл води, 4 ст. томатного соусу чи пасти, 1 ст.л. яблучного оцту, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Промий і проварити черемшу 7-10 хвилин в киплячій воді. Додай сіль, томатний соус та спеції за смаком. Проварити ще 5-7 хвилин, а потім влий яблучний оцет і закатай у стерилізовану банку.

    7. Черемша із салом на зиму

    Ця намазка чудово зберігатиметься до 4 місяців.

    Тобі знадобиться: 2 пучки черемші, 400 г солоного сала.

    Приготування: Промий та обсуши черемшу. Довільно наріж її разом із салом і подрібни за допомогою блендера. Розклади заготівлю в стерилізовані банки та прибери їх на зберігання у темне холодне місце.

    8. Песто з черемші на зиму

    Підійде для салатів, тостів та різних закусок.

    Тобі знадобиться: 300 г черемші, 3 ст. горіхів до смаку, 50 г пармезану, 2 ч.л. солі, 100 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Перекрути черемшу через м'ясорубку , дрібно натрі пармезан і подрібни горіхи в крихту. Пропусти часник через прес, ретельно змішай усі інгредієнти разом та розклади у стерилізовані банки. Обов'язково зберігай песто в прохолодному місці.

    9. Черемша з томатною пастою на зиму

    Замість м'ясорубки можна використовувати блендер або подрібнювач.

    Тобі знадобиться: 1 кг черемші, 200 г томатної пасти, 200 мл олії, 2 ст.л. оцту, по 1 ст. цукру та солі.

    Промий черемшу , пропусти її через м'ясорубку і змішай з томатною пастою, маслом, цукром і сіллю. Доведи все до кипіння, протушкуй 2-3 хвилини, влий оцет і закатай заготовку в стерилізовані банки.

    Зараз читають:12 рецептів бананових панкейків, перед якими складно встояти

    10. Черемша в олії на зиму

    Щоб надати їй консистенцію соусу, подрібни черемшу блендером.

    Тобі знадобиться: 2 кг черемші, 1 склянка олії, 1 склянка води, по 1 ст.л. солі та цукру, 1 ст.л. оцтової есенції.

    Приготування: Промий і дрібно наріж черемшу. Змішай воду, олію, оцтову есенцію, сіль та цукор. Доведи до кипіння, виклади черемшу в цей маринад і знову доведи до кипіння. Проварити заготівлю півгодини на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    11. Черемша з морквою по-корейськи на зиму

    Абсолютно неповторна та унікальна закуска, яка не потребує жодних доповнень.

    Тобі знадобиться: 200 г черемші, 100 г моркви, 30 г зелені, 30 г солі, 20 г цукру, 40 мл винного чи яблучного оцту, 40 мл оливкової олії, 4 бутони гвоздики, корейські спеції.

    Приготування: Наріж промиту черемшу смужками, а морква – натрій на тертці корейської. Руками разомні всі разом із сіллю, цукром та спеціями. Щільно поклади заготівлю в стерилізовані банки і залий її гарячою оливковою олією. Простерилізуйте ще 20 хвилин у киплячій воді, влий оцет і заходьте на зиму.

    12. Заморожена черемша з оливковою олією на зиму

    Найзручніше заморожувати її в порційних формах для льоду.

    Тобі знадобиться: 100 г черемші, 1/2 склянки оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Пропусти черемшу через м'ясорубку і змішай її з оливковою олією та сіллю. Виклади заготовку у формочки і відправь у морозилку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *