Хоча кавун завжди гарний сам по собі, але в той же час нічого не заважає використовувати його для приготування різних страв. Особливо чудово тут виходять десерти з кавуном – желе, сорбети, морозиво, фруктові салати та багато іншого. Ділимося 12 смачними рецептами!
Зміст
1. Кавунове желе
Мабуть, найпростіший, найшвидший і найдоступніший десерт з кавуна.
Тобі знадобиться: 1,5 кг м'якоті кавуна, 15 г желатину, 1/2 склянки цукру, 1 ст. лимонного соку.
Залий желатин 1/4 склянки води і залиш на 5 хвилин . Змішай ще 1/4 склянки води та цукор. Проварити цей сироп до розчинення, з'єднай з желатином і перемішай. Блендером подрібни м'якоть кавуна з лимонним соком, проціди через сито і змішай 3 склянки пюре з желатинової сумішшю. Розлий по формах і прибери в холодильник.
2. Сорбет з кавуна
Мінімум інгредієнтів, а який незрівнянний результат!
Тобі знадобиться: 4 кг кавуна, 150 г цукру, 2 ст. соку лайма, 180–200 мл води.
Приготування: Зварити сироп з води і цукру, проварити його близько 5 хвилин, дай охолонути до кімнатної температури і відправити на 1 годину в холодильник. Блендером збий м'якоть кавуна до однорідності, додай цукровий сироп із соком лайма та збий ще раз. Вилий заготовку в контейнер і прибери в морозилку. Перші 1,5 години перемішуйте сорбет через кожні півгодини, а потім дай йому застигнути ще 1-2 години.
Зараз читають:20 найсмачніших закусок із помідорів на зиму
3. Молочний коктейль із кавуном
Особливо таке частування сподобається дітям.
Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 4 скибочки кавуна, 100 г морозива.
Приготування: Очисти м'якоть кавуна від шкірки та кісточок. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби коктейль до однорідності.
4. Кавун у шоколаді
Цей десерт настільки ж смачний, як легкий і швидкий.
Тобі знадобиться: 100 г шоколаду, 2 товсті кухлі кавуна, 10 г рубаних горіхів.
Приготування: Наріж кавун на часточки і ріж кірку. Розтопити шоколад на водяній бані. Обмакни кавун у шоколад, а потім – у горіхи.
5. Фруктовий салат з кавуном та динею
Літній десерт на швидку руку для приємної компанії.
Тобі знадобиться: 400 г кавуна, 400 г дині, 100 г меду, 1/2 лимона, 10 г м'яти.
Приготування: Наріж кавун та диню однаковим кубиком. Змішай, полів їх лимонним соком та медом. Прикрась листочками м'яти за бажанням.
6. Панна-котта зі згущеним молоком і кавуном
Спрощений та дуже смачний рецепт італійського десерту.
Тобі знадобиться: 200 г м'якоті кавуна, 150 г згущеного молока, 500 мл молока, 20 г цукру, 20 г желатину.
Блендером подрібни м'якоть кавуна до однорідності . Розведи 10 г желатину у кількох ложках води за інструкцією. Нагрій молоко до кипіння, змішай його з желатином, туди ж додай згущене молоко і половину кавунового пюре.
Перетріть молочне желе через сито, розлий по формах і прибери в холодильник. Розведи желатин, що залишився, в 3-4 ложках води і змішай його з цукром і кавуновим пюре, що залишився. Вилий цей шар зверху і знову прибери десерт у холодильник.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на молоці
7. Фруктове желе в кавуні
Ідеально впишеться навіть у святковий стіл!
Тобі знадобиться: 1 великий кавун близько 6 кг, 35 г агар-агару, 400 г винограду різних сортів, 250 г цукру, 2 персики, 2 ківі, 400 г ананасів, 1-2 мандарини.
Приготування: Розріж кавун на половинки та ложкою видали всю м'якоть. Злегка подрібни м'якоть блендером і відіжми з неї сік за допомогою марлі – вийде близько 2,5 л. Нагрій 1 літр такого соку майже до кипіння, додай агар-агар, перемішай і дай настоятися.
Сік, що залишився, змішай з цукром, доведи до кипіння, а потім зніми з плити і змішай із заготівлею агар-агару. Промийте і довільно наріжте інші фрукти, викладіть їх у половинки кавуна, залийте соком і відправте десерт в холодильник до застигання.
8. Цукати з кавунових кірок
Добре до чаю або як добавка до інших страв чи десертів.
Тобі знадобиться: 1 кг кавунових корок, 1,2 кг цукру, 1 лимон, 750 мл води.
Приготування: З кавунових кірок зріж зелену шкірку і наріж їх брусочками середнього розміру. Лимон наріж часточками разом із шкіркою. Залий все це водою, проварити 10 хвилин після кипіння і відкинь на друшляк.
Звари сироп із цукру та 750 мл води. Залий кірки сиропом, що вийшов, залиш на 12 годин і доведи до кипіння. Проварити 15 хвилин і залиши ще на 12 годин. Повтори цю процедуру ще 1 раз і відкинь кірки на друшляк, щоб стек сироп. Виклади їх на пергамент і підсуши у відкритій духовці при 60-80 градусах до бажаного стану.
9. Мармелад з кавуна
Дуже зручно готувати такий мармелад у порційних формах для льоду.
Тобі знадобиться: 900 г м'якоті кавуна, 150 г цукру, 10 г агар-агару.
Зараз читають:20 рецептів зелених смузі з яскравим кольором, смаком та ароматом
Приготування: Подрібніть м'якоть кавуна блендером і потім процідіть сік через марлю. Додай агар-агар і цукор, нагрій суміш до кипіння і проварити 7-8 хвилин на слабкому вогні. Розлий заготовку по формах і дай застигнути. За бажання, потім обваляй мармелад у цукрі.
10. Салат з кавуна з апельсинами
Всього два основні інгредієнти, а точно буде чим здивувати домашніх та гостей.
Тобі знадобиться: 400 г м'якоті кавуна, 2-3 апельсини, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. кориці.
Приготування: Відіжміть сік з одного апельсина і змішай його з медом і корицею. Наріж очищений кавун кубиком. Апельсини, що залишилися, повністю очисти і теж наріж. Змішай всі фрукти та полів їх заправкою.
11. Кавун у клярі
Посип пригощання цукровою пудрою перед подачею.
Тобі знадобиться: 500 г м'якоті кавуна, 2 яєчні білки, 50 г крохмалю, 100 г борошна.
Приготування: Наріж очищену м'якоть кавуна середніми шматочками. Зби білки до піни, додай крохмаль і перемішай до однорідності. Обмакни шматочки кавуна в цей кляр, а потім – обваляй у борошні. Обсмаж їх у великій кількості олії приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
12. Йогуртове морозиво з кавуном
Найкраще заморозити морозиво у спеціальних формах для ескімо.
Тобі знадобиться: 1/4 склянки води, 1/4 склянки цукру, 1 склянка йогурту, 4 склянки м'якоті кавуна, 1 ст.л. соку лайма чи лимона.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, а потім дай йому повністю охолонути. Блендером подрібни м'якоть кавуна в пюре, додай решту інгредієнтів і знову збий. Процідити через сито, розлий по формах і прибери морозиво в морозилку. Якщо готуєш його у великому контейнері, тоді перемішуй через кожну годину.
Джерело: dietcenter.com.ua