Приготувати такий ніжний і вишуканий продукт, як морські гребінці, не так просто. Важливо не зіпсувати основний інгредієнт і водночас не зробити його гумовим. Зібрали для тебе відмінну добірку рецептів гребінців у вершковому соусі – легко, швидко та смачно!
Зміст
1. Морські гребінці у вершковому соусі з часником
Заморожені гребінці спочатку потрібно обов'язково розморозити та прибрати зайву вологу серветками.
Тобі знадобиться: 1 кг морських гребінців, 1 пучок петрушки, 50 г вершкового масла, 1 лимон, 300 мл жирних вершків, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Обсмаж підготовлені гребінці в олії з двох сторін до золотистості і відклади убік. Збризкати лимонним соком і приправ.
У ту ж сковорідку влий вершки, доведи до кипіння, приправ і випару до бажаної густоти. Виклади морські гребінці в соус, що вийшов, додай подрібнений часник, петрушку, спеції і трохи лимонної цедри. Доведи все до повторного кипіння та зніми з вогню.
2. Морські гребінці у вершковому соусі з білим вином
Трохи сухого вина додасть соусу пікантний смак і аромат.
Тобі знадобиться: 500 г морських гребінців, по 1 ст. оливкової та вершкового масла, 2 зубчик часнику, 3 ст.л. жирних вершків, 1/4 склянки води, 1/4 лимона, 2 ст. біле сухе вино, спеції, петрушка.
Приготування: Гребінці розморозь, промий та обсуши паперовими рушниками. Приправ, обсмаж із двох сторін до золотистості на суміші двох олій і відклади убік.
У тій же сковороді обсмаж подрібнений часник, а потім влий до нього вершки, воду, вино та приправ. Доведи соус до бажаної густоти на слабкому вогні, виклади в нього гребінці та перемішай. Зніми блюдо з вогню, дай йому ще кілька хвилин постояти і прикрасити листочками петрушки та часточками лимона.
Зараз читають:Дієтична вечеря: 15 чудових рецептів страв на кожен день
3. Морські гребінці у вершковому соусі з пармезаном
Замість пармезану можна взяти й інший витриманий сир із яскравим ароматом.
Тобі знадобиться: 6 морських гребінців, 10 г пармезану, 1 ст. оливкової олії, 20 мл білого сухого вина, 1/2 склянки вершків, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: Розріж гребінці навпіл, а цибуля, часник і зелень – дрібно порубай. Обсмажити цибулю з часником в оливковій олії до золотистості. Виклади гребінці, приправ та смажу ще пару хвилин.
Влий вино і готуй, поки воно не випарується. Потім влий вершки, додай зелень і тертий пармезан, і доведи страву до кипіння. Готуй ще 2-3 хвилини на слабкому вогні та зніми з плити.
4. Морські гребінці з картоплею та грибами у вершковому соусі
Цікавий рецепт ситної основної страви, яку можна подати навіть до святкового столу.
Тобі знадобиться: 250 г морських гребінців, 2 ст. лимонного соку, 200 г печериць, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 1/2 склянки вершків, 450 г бейбі картоплі, спеції, 2 ст.л. олії, петрушка.
Приготування: Промий розморожені гребінці, обсуши їх на паперовому рушнику, збризкайте лимонним соком, приправте і залиште на 20 хвилин.
Міні-картоплю ретельно вимий, відваріть приблизно 15 хвилин після кипіння, а потім злегка обсмаж на рослинній олії до рум'яності і відклади. Ще в ложці олії обсмаж нарізаний часник до золотистості та прибери його зі сковороди. Виклади туди гребінці, жар з двох сторін на сильному вогні буквально по півхвилини і теж відклади.
У тій же сковороді розтопи вершкове масло та обсмаж у ньому нарізані пластинками гриби до випаровування вологи. Додай муку, перемішай і готуй ще пару хвилин. Влий вершки і доведи соус до кипіння. Виклади в нього гребінці, готуй ще 1-2 хвилини. Розклади картоплю на тарілки, полей його соусом з гребінцями і посип рубаною петрушкою.
Зараз читають:Що приготувати з білої смородини – 20 найсмачніших рецептів
5. Морські гребінці у вершковому соусі з жовтками
Вершково-лимонний соус, який чудово поєднується з гребінцями та іншими морепродуктами.
Тобі знадобиться: 4 морські гребінці, 1 лимон, 4 яєчні жовтки, 80 г вершкового масла, 200 мл жирних вершків.
Замаринуй гребінці в лимонному соку та спеціях на 10-15 хвилин. Обсмаж їх у невеликій кількості олії з двох сторін до золотистості та відклади убік.
Віночком збий жовтки, вершки та 1 ч.л. лимонного соку. Приправ до смаку і доведи цей соус до кипіння на слабкому вогні, постійно помішуючи. Зніми з вогню, додай вершкове масло та перемішай. Залий гребінці отриманим соусом, прикрась і подавай до столу.
6. Морські гребінці у вершковому соусі з креветками
Цікава особливість цієї страви в тому, що креветки йдуть саме до соусу.
Тобі знадобиться: 16 морських гребінців, 2 ст. оливкової олії, 1 лайм, спеції, 400 мл 20% вершків, 5 великих креветок, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. білого вина сухого, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. куркуми.
Приготування: Зніми з лайма цедру і розітріть її з сіллю і спеціями. Натріть цією сумішшю гребінці, злегка збризкати їх маслом і відправь на 1 годину в холодильник. Креветок очисти, видали кишечник і дуже дрібно порубай.
Обсмаж подрібнений часник у вершковому маслі близько 1 хвилини, влий вино і через півхвилини – вершки. Готуй 7 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи. Всип куркуму, знову перемішай і ще через 2 хвилини – додай креветок. Готуй соус ще півхвилини і зніми з вогню.
Обсмажити гребінці до півхвилини з двох сторін до рум'яності на змащеній звичайній олією або гриль-сковороді. Виклади гребінці на тарілки, поли їх соусом і подавай.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів риби на грилі
7. Морські гребінці з лисичками у вершковому соусі
Якщо використовуєш свіжі лисички, то обов'язково ретельно їх промою.
Тобі знадобиться: 300 г морських гребінців, 1 цибулина-шалот, 250 г лисичок, 150 мл сухого білого вина, 1 ст. борошна, 150 мл 33% вершків, 30 г пармезану, 25 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Обсуши гребінці паперовими серветками. Дрібно нарубай цибулю та лисичок. Обсмажити борошно до золотистості на сухій сковороді, помішуючи. Додай 10 г вершкового масла|мастила| і прогрій до однорідності. Відклади заготовку убік.
Розтопи вершкове масло, що залишилося, і обсмаж у ньому цибулю до м'якості. Додай лисички і готуй ще 4-5 хвилин, помішуючи. Влий вино і доведи до кипіння. Додай муку|борошно| і ретельно перемішай соус до однорідності.
Влий вершки, приправ соус за смаком і знову доведи до кипіння. Виклади в соус гребінці і готуй 1 хвилину, помішуючи. Переклади все у форму, присип тертим пармезаном і виправте в духовку до рум'яної скоринки при 180-200 градусах.
8. Морські гребінці у вершковому соусі з гірчицею
Спробуй приготувати гребінці з різними видами гірчиці, не лише з дижонською.
Тобі знадобиться: 500 г морських гребінців, 2 зубчики часнику, 1 лимон, 60 мл білого сухого вина, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 250 мл жирних вершків, 1 ч.л. діжонської гірчиці, спеції.
Обсуши гребінці, приправ і обсмаж їх в оливковій олії з двох сторін на сильному вогні до золотистості. Відклади убік.
Додай у ту ж сковорідку вершкове масло, обсмаж у ньому подрібнений часник приблизно півхвилини. Влий вино і випарюй його ще 1-2 хвилини. Влий вершки, додай гірчицю, спеції та ложку лимонного соку. Доведи до кипіння та увари соус 2-3 хвилини на слабкому вогні. Виклади в нього гребінці, прогрій ще кілька хвилин і зніми блюдо з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua