Навіть ті, хто не надто добре справляється з випічкою, знають, наскільки просто готувати пироги. Це один із найшвидших варіантів випічки, і в той же час дуже смачний. Тим більше що заливні пироги теж можуть бути досить різноманітними. На цей раз зібрали для тебе добірку пісних рецептів!
Зміст
1. Пісний заливний пиріг з капустою
Почнемо з найкласичнішого варіанту – смачно, просто і ситно.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 мл води, 250 г борошна, 2 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Для начинки: 300 г капусти, 1 цибулина, сіль, цукор, спеції.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду з олією та перемішай. Залиш тісто в теплі на 40 хвилин.
Тонко нашаткуй капусту, подрібни цибулю і обсмаж їх до рум'яності в невеликій кількості олії. За необхідністю додай трохи води – щоб капуста протушилася. Приправ та дай начинці охолонути. У жароміцну форму вили половину тіста, виклади начинку і залий тестом. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
2. Пісний заливний пиріг із грушею
Додай у начинку трохи ваніліну чи кориці, якщо хочеш зробити її ароматнішою.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г цукру, 4 г солі, 400 г борошна, 2 ч. л. розпушувача, 100 мл олії.
Для начинки: 3 груші, 1 лимон, 70 г мигдальних пелюсток.
Приготування: Розчини цукор у 250 мл води, додай олію та ложку лимонного соку. Сюди додай просіяні сухі інгредієнти для тіста і перемішай.
Дрібно наріж груші і змішай їх із лимонною цедрою та мигдальними пелюстками. Вилий у форму половину тіста, виклади грушу і додай тісто, що залишилося. Випікай заливний пиріг близько 45-55 хвилин у духовці за 180 градусів.
Зараз читають:15 приголомшливих гарнірів до сосисок
3. Пісний заливний пиріг на мінералці
Для цього рецепту потрібна сильногазована мінералка.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 мл газованої мінеральної води, 250 г борошна, 50 мл олії, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 10 г розпушувача.
Для начинки: 200 г капусти, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. томатної пасти, спеції.
Приготування: Наріж і протушкуй овочі з невеликою кількістю води 10-15 хвилин до м'якості. Додай томатну пасту та спеції, протушкуй ще трохи і дай начинці охолонути.
Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий мінералку та олію, і перемішай до однорідності. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і зали її тестом. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
4. Пісний заливний пиріг з капустою та грибами
Ще один прекрасний рецепт капустяної начинки та просто хороший сімейний рецепт заливного пирога.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 200 г борошна, 250 мл води, 2 ст. олії, 2 ч.л. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, сіль|соль|.
Для начинки: 250 г капусти, 1 цибулина, 150 г грибів, 2 пучки зелені, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду і додай олію. Вимішайте тісто і залиште його в теплі на 1 годину.
Тонко нашаткуй і злегка обсмаж капусту, додай дрібно нарізану цибулю та гриби, і смаж ще 3-5 хвилин. Додай спеції та соєвий соус, перемішай і зніми начинку з вогню. Дай їй настоятися 15 хвилин під кришкою і додай рубану зелень. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий її тестом, що залишився. Випікай заливний пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
5. Пісний заливний пиріг з картоплею в мультиварці
Для приготування улюбленого заливного пирога навіть не обов'язково потрібна духовка.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, 100-150 мл води, 100 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, сіль, цукор.
Для начинки: 3-5 картоплин, 1 цибулина, спеції.
Зараз читають:Засолювання зеленої цибулі: неймовірно смачний спосіб консервації
Тонко наріж картоплю і цибулю, обсмаж їх до напівготовності, приправ за смаком і дай трохи охолонути. Змішай сухі інгредієнти для тесту, влий гарячу воду та олію, вимішай і залиш на 10 хвилин.
У змащену олією чашу мультиварки вили половину тіста, виклади начинку і залий її другою половиною тіста. Готуй заливний пиріг близько 1 години у режимі «Випічка». Можеш акуратно перевернути його за 40-45 хвилин.
6. Пісний заливний пиріг з овочами
Щоб зробити ще простіше, можеш взяти будь-яку овочеву суміш на власний розсуд.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 260 мл води, 240 г борошна, 50 мл олії, 10 г розпушувача, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Для начинки: 1 цибулина, 1 морква, 1 картоплина, 1 кабачок, по 1 жмені зеленого горошку та стручкової квасолі, 1 болгарський перець, спеції.
Приготування: Наріж кубиком всі овочі і обсмаж їх до напівготовності. Приправ начинку і дай їй трохи охолонути. Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду з олією та перемішай. Залиш тісто на 10 хвилин. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий залишками тесту. Відправте заливний пиріг на 45-50 хвилин в духовку при 180 градусах.
7. Пісний заливний пиріг зі шпинатом
Перед випіканням додатково можеш присип пиріг кунжутом.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 260 мл води, 220 г борошна, 2 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, сіль, цукор.
Для начинки: 300 г шпинату, 120 г печериць, спеції.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий теплу воду з маслом і ретельно вимішати тісто. Залиш його підніматися на 1 годину у теплі.
Наріж і обсмаж печериці, додай подрібнений шпинат і смаж всі разом до випаровування зайвої вологи. Дай начинці трохи охолонути. Вилий у форму половину тіста, виклади начинку, залий тестом і випікай пиріг приблизно 45 хвилин в духовці при 180 градусах.
8. Пісний заливний пиріг з вишнею
Так смачно та солодко, що відмовитися від шматочка просто неможливо.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 100 мл олії, 300 г борошна, 3 ст.л. какао, 150 г коричневого цукру, 1 ст. ванільного цукру, 1,5 ч. л. розпушувача.
Для начинки: 300 г замороженої вишні без кісточок, 1 ст. крохмалю.
Зараз читають:10 смачних салатів з огірків, що переросли, на зиму
Розморозь вишню, злий з неї сік і додай трохи води, щоб вийшло 200 мл рідини. Вишню змішай із крохмалем, а сік – з олією та обома видами цукру.
Додай муку|борошно|, какао і розпушувач в сік, і перемішай тісто. Вили половину тесту у форму, виклади вишню і залий залишками тесту. Можеш викласти вишню ще й зверху. Випікай пиріг близько 35 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.
9. Пісний заливний пиріг з яблуками
У начинку можна додати корицю або інші ароматні спеції.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 мл води, 220 г борошна, 2 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Для начинки: 4 яблука, 100 г цукру.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду і вимішай до однорідності. Додай олію та залиште тісто в теплі на 30-40 хвилин. Очисти і дрібно наріж яблука. Обсмаж їх у невеликій кількості рослинної олії, всип цукор і жар ще трохи до карамелізації. Вилий у форму половину тесту, виклади начинку і залий тестом, що все залишився. Випікай заливний пиріг приблизно 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Пісний заливний пиріг з ягодами та горіхами
Оригінальний рецепт заливного пирога на чаї, який нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 2 склянки борошна, 1 склянка міцного чаю, 1 склянка цукру, 2 ст. розпушувача, 100 мл олії.
Для начинки: 200 г ягоди, 1 жменю родзинок, 1 жменю горіхів, 1 жменю насіння.
Розморозь ягоди, замочи родзинки в теплій воді на 10 хвилин, порубай горіхи і змішай всю начинку. Змішай склянку чаю, олію та цукор до розчинення. Додай борошно та розпушувач. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і залий її другою половиною тесту. Випікай заливний пиріг 45 хвилин у духовці при 180 градусах або близько 1 години у мультиварці в режимі випічки.
Джерело: dietcenter.com.ua