20 відмінних рецептів з черемшею на будь-який смак

З початком весни скрізь з'являється ароматна зелень. У тому числі й черемша, яка відома не лише своєю користю, а й яскравим часниковим присмаком. Саме тому вона ідеально підходить для найрізноманітніших страв – від салатів до супів та випічки. Бери на замітку наші 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Заливний пиріг з черемшею та яйцями
  • 2. Пхали з черемші
  • 3. Паста з черемшею та шпинатом
  • 4. Окрошка з черемшею
  • 5. Намазка з сиру та черемші
  • 6. Рис із черемшею та соєвим соусом
  • 7. Холодний суп із черемшею
  • 8. Курка з черемшею в духовці
  • 9. Маринована черемша на зиму
  • 10. Суп-пюре із черемші з картоплею
  • 11. Черемша з морквою по-корейськи
  • 12. Легкий пісний суп із черемшею
  • 13. Сирна намазка з черемшею
  • 14. Вареники з черемшею та сиром
  • 15. Салат із черемші з яйцями
  • 16. Омлет із черемшею
  • 17. Песто з черемші
  • 18. Картопляні драники з черемшею
  • 19. Сирники з черемшею
  • 20. Смажена черемша
  • 1. Заливний пиріг з черемшею та яйцями

    Легка випічка, яка точно сподобається любителям пирогів із зеленню.

    Тобі знадобиться: 7 яєць, 3 пучки черемші, 300 г та 2-3 ст.л. сметани, 150 г муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 1 ст. олії, спеції.

    Приготування: Відвари і дрібно порубай 4 яйця. Змішай їх із подрібненою черемшею, додай кілька ложок сметани і приправ начинку за смаком. Змішай інші інгредієнти в однорідне тісто. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і знову зали тестом. Випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Пхали з черемші

    Подавай пхали у вигляді кульок або паштету – як зручніше.

    Тобі знадобиться: 200 г черемші, 1 фіолетова цибулина, 75 г волоських горіхів, 2 зубчики часнику, 1 сч.л. хмелі-сунелі, 1 ст.л. винного оцту.

    Приготування: Промий, обсуши і довільно наріж черемшу. Обсмажити волоські горіхи на сухій сковороді. Відправте всі інгредієнти в блендер або пропустіть через м'ясорубку. Перемішай пхали.

    3. Паста з черемшею та шпинатом

    При подачі додатково посип тертим пармезаном або іншим твердим сиром.

    Тобі знадобиться: 200 г пасти, 2 ст. тертого пармезану, 1 пучок черемші, 1 пучок шпинату, 2-3 гілочки базиліка, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Відварити пасту за інструкцією на упаковці. Промий черемшу, шпинат і базилік, залий їх окропом на 1 хвилину і обсуши. Блендером подрібни зелень, сир та 2-3 ложки оливкової олії зі спеціями. Змішай пасту із цією заправкою.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів індички на сковороді

    4. Окрошка з черемшею

    Замість мінералки для заливання відмінно підійде холодний квас.

    Тобі знадобиться: 150 г черемші, 120 г редиски, 2 огірки, 180 г картоплі, 250 г вареної ковбаси, 2-3 яйця, 300 г сметани, 2 л газованої мінералки, спеції.

    Приготування: Відвари яйця та картоплю. Наріж всі інгредієнти дрібним кубиком, подрібни черемшу і приправ за смаком. Заправи сметаною і залий окрошку мінералкою.

    5. Намазка з сиру та черемші

    Ідеально підходить для тостів, канапе, брускетт та інших закусок.

    Тобі знадобиться: 240 г сиру, 120 г сметани, 120 г фети, 60 г черемші, спеції, лимонний сік.

    Приготування: Промий, обсуши і довільно наріж черемшу. Розімні сир з фетою і ретельно перемішай всі інгредієнти.

    6. Рис із черемшею та соєвим соусом

    Такий гарнір гармонійно поєднується з куркою та рибою, а ще гарний сам по собі.

    Тобі знадобиться: 200 г рису, 120 г черемші, 150 г цибулі, 1,5 ст. соєвого соусу, 0,5 ч.л. каррі, спеції.

    Приготування: Відварити рис до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю до м'якості, додай нарізану черемшу і смажу ще 2-3 хвилини. Приправ, виклади рис, влий соєвий соус і прогрій все ще небагато.

    7. Холодний суп із черемшею

    Суп на кефірі, який рятує від спеки та відмінно тонізує.

    Тобі знадобиться: 200 г черемші, 2 огірки, 3 яйця, 2 картоплини, 1 лимон, 1,5 л кефіру, 20 г петрушки, спеції.

    Приготування: Відвари яйця та картоплю, дай їм охолонути. Наріж всі інгредієнти та зали суп холодним кефіром. Додай спеції та лимонний сік до смаку.

    8. Курка з черемшею в духовці

    Підійдуть будь-які частини курки, наприклад – гомілки або стегна.

    Тобі знадобиться: 500 г курки, 200 мл кефіру, 50 мл рослинної олії, 2 пучки черемші, 1 ст.л. зернистої гірчиці, спеції.

    Блендером подрібни черемшу з олією та спеціями . Додай кефір і гірчицю, і збий ще раз. Залий курку цим маринадом, залиш на 1 годину в холодильнику, а потім запікай 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Маринована черемша на зиму

    Взимку така заготівля прикрасить будь-які страви – від закусок до борщу та овочевих рагу.

    Тобі знадобиться: 800 г черемші, 1 л води, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 4 бутони гвоздики, 6 горошин чорного перцю, 5 ст. оцту.

    Залий черемшу окропом на 1 хвилину, промий і розклади по стерилізованих банках . Закип'ятити воду з цукром, сіллю та спеціями. Додай оцет, залий черемшу маринадом і закатай на зиму.

    Зараз читають:25 найкращих маринадів для курячих ніжок

    10. Суп-пюре із черемші з картоплею

    Класичний суп-пюре з дуже апетитним відтінком та ароматом.

    Тобі знадобиться: 100 г черемші, 30 г цибулі, 300 г картоплі, 400 мл бульйону або води, 100 мл вершків, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю на вершковому маслі до золотистості. Всип нарізану картоплю, залий гарячим бульйоном і відварю до готовності. Додай подрібнену черемшу і провари ще 5 хвилин. Блендером подрібни заготовку до однорідності, влий вершки, приправ і ще раз доведи до кипіння. Зніми суп із вогню і подавай до столу.

    11. Черемша з морквою по-корейськи

    Перед подачею дай закусці настоятися хоча б 1:00.

    Тобі знадобиться: 350 г черемші, 2 моркви, 1/2 цибулини, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. яблучного оцту, 1 ст. соєвого соусу, по 0,5 ч. л. паприки, коріандру, гострого червоного перцю та інших корейських спецій, сіль, цукор.

    Залий черемшу окропом на 1 хвилину , обсуши і наріж. Натрій морква на корейській тертці. Подрібни і обсмаж цибулю в олії до золотистості, додай до неї спеції та перемішай. Змішай усі інгредієнти в одному контейнері та дай заготовці настоятися.

    12. Легкий пісний суп із черемшею

    Коли захочеться чогось теплого, корисного і водночас простого.

    Тобі знадобиться: 1 корінь селери, 2 пучки черемші, 1 цибулина, 4 картоплини, 1 л води або бульйону, 1 морква, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі та черемшу. Обсмаж цибулю до м'якості прямо в каструлі, додай решту овочів і протушкуй ще 10-15 хвилин. Залий воду, приправ, доведи до кипіння і вари суп до готовності овочів. За кілька хвилин до кінця приготування – всип рубану черемшу.

    13. Сирна намазка з черемшею

    Можеш додати трохи іншої зелені для насиченішого аромату.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 плавлені сирки, 50 г черемші, 2-3 ст.л. майонезу, спеції.

    Приготування: Відвари та натрі яйця на тертці. Так само натрій сир, подрібни черемшу, змішай все разом, приправ і заправ майонезом.

    14. Вареники з черемшею та сиром

    Цікавий рецепт начинки для улюблених домашніх вареників.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 125 мл води, 1 яйце, 250 г сиру, 30 г черемші, 1 ч.л. солі, спеції.

    Заміси однорідне тісто з борошна, солі, яйця та води кімнатної температури. Окремо змішай сир і подрібнену черемшу, приправ начинку до смаку. Розкатай тісто тонким пластом, наріж на круги і виклади начинку. Защипни краї та відвари вареники у присоленій киплячій воді приблизно 5-7 хвилин.

    Зараз читають:10 рецептів соусів для лазаньї, які точно здивують

    15. Салат із черемші з яйцями

    Дуже популярний зелений салат, який точно порадує у розпал весни.

    Тобі знадобиться: 1 пучок черемші, 1 пучок зеленої цибулі, 2 яйця, 1 огірок, сметана, спеції.

    Приготування: Відвари та наріж яйця кубиком. Так само наріж огірок, подрібни черемшу із зеленою цибулею і заправ салат сметаною зі спеціями.

    16. Омлет із черемшею

    Спеціально для всіх любителів ситних яєчних сніданків.

    Тобі знадобиться: 20 г черемші, 2-3 яйця, 50 мл молока, спеції, вершкове масло.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмаж черемшу на вершковому маслі. Віночком збий яйця, молоко та спеції. Залий черемшу та обсмаж омлет до готовності.

    17. Песто з черемші

    Цей зелений соус підійде до різних італійських страв і не тільки.

    Тобі знадобиться: 100 г черемші, 35-50 г кедрових горішків, 50 г пармезану, 50 мл оливкової олії, лимонний сік, спеції.

    Обсмаж горіхи на сухій сковороді, а пармезан натрі на тертці . Промий і довільно наріж черемшу. Блендером перебий усі інгредієнти до однорідності та додай лимонний сік зі спеціями до смаку.

    18. Картопляні драники з черемшею

    Подавай їх зі сметаною чи соусом на основі йогурту.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 100 г черемші, 2 яйця, 50 г борошна, спеції.

    Картоплю натрій на тертці і злегка відіжми від зайвого соку. Подрібни черемшу, змішай усі інгредієнти та обсмаж драники на розігрітій сковороді з двох боків.

    19. Сирники з черемшею

    Крім смаження, також сирники можна запекти в духовці близько 20-25 хвилин.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 1 пучок черемші, 3 ст. борошна, 1 яйце, 1 щіпка соди, сіль|соль|.

    Приготування: Розімніть сир виделкою, подрібни черемшу і змішай всі інгредієнти. Сформуй сирники та обсмаж їх на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    20. Смажена черемша

    Найпростіший у приготуванні, але смачний та оригінальний гарнір до м'яса.

    Тобі знадобиться: 2 пучки черемші, сіль, мелений чорний перець, олія.

    Приготування : Промий і добре обсуши черемшу. Розігрій олію на сковороді, виклади зелень, зменш вогонь до середнього і туші 7-8 хвилин. Переверни її у процесі. Наприкінці готування – посоли та поперчи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *