10 японських супів, які ти точно захочеш приготувати

Японські супи здаються дуже складними, але насправді їх зможе приготувати кожен бажаючий. Потрібно кілька специфічних інгредієнтів, на кшталт сухого бульйону хондаші, а в іншому – жодних проблем. Розповідаємо 10 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Місо-суп з тофу
  • 2. Рамен із куркою
  • 3. Місо-суп з креветками та морською капустою
  • 4. Вершковий суп із вугром
  • 5. Рамен із яловичиною
  • 6. Японський вершковий суп із лососем
  • 7. Місо-суп з удоном та морепродуктами
  • 8. Японський грибний суп
  • 9. Курячий суп із удоном
  • 10. Японський суп із собою
  • 1. Місо-суп з тофу

    Легкий рецепт супу, що ніколи не підводить.

    Тобі знадобиться: 4 склянки води, 1 ст. місо-пасти, 1 ст.л. водоростей вакамі, 1 ст.л. кунужта, 100 г тофу, 1 ч. л. рибного бульйону хондаші, 2 пера зеленої цибулі.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай бульйон хондаші і розмішай. Окремо розведи місо-пасту в невеликій кількості води, влий її в бульйон, прогрій ще 1 хвилину і зніми з вогню. Додай кубики тофу, подрібнену зелену цибулю і посип суп кунжутом.

    2. Рамен із куркою

    Для рамена підійде навіть локшина швидкого приготування.

    Тобі знадобиться: 1/2 курки, 2 яйця, 1 морква, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. соєвого соусу, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 3 перцю чилі, 10 г зеленої цибулі, 1 л води, 200 г яєчної локшини, 1 ч.л. кунжуту, спеції.

    Приготування: Курку залий водою і доведи до кипіння. Додай цілу очищену моркву, розрізану навпіл цибулину та часник. Вари бульйон 30-40 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Після чого проціди готовий бульйон, а курку – розбери і наріж.

    У бульйон додай соєвий соус, перець чилі та спеції до смаку, і знову доведи до кипіння. Окремо відвари яйця та приготуй яєчну локшину за інструкцією на упаковці. Розклади локшину, половинки яєць та курку на тарілки. Залий їх бульйоном і додай кунжут із зеленою цибулею.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів яблучного пюре на зиму

    3. Місо-суп з креветками та морською капустою

    Такий суп цілком гідний навіть ресторанного меню!

    Тобі знадобиться: 1 л води, 1 ст. рибного бульйону хондаші, 100 г місо-пасти, 100 г креветок, 100 г тофу, 20 г морської капусти, 3 пера зеленої цибулі.

    Морську капусту залий холодною водою на 20 хвилин. Закип'ятити 1 літр води, додати хондаші і трохи проварити. Відлий трохи бульйону, розведи в ньому місо-пасту і вилий назад у каструлю. Всип нарізаний кубиком тофу і морську капусту, і проварити все на слабкому вогні 10-15 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування – додай очищених креветок. Посип готовий суп нарізаною зеленою цибулею.

    4. Вершковий суп із вугром

    Містить деякі досить екзотичні інгредієнти, але результат перевершить усі очікування.

    Тобі знадобиться: 250 г обсмаженого філе вугра, 350 мл 20% вершків, 450 мл води, 100 г цибулі-порею, 2 ч.л. рибного бульйону хондаші, 100 г круглого рису, 60 г водоростей вакамі, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай рибний бульйон хондаші і провари 3-4 хвилини. Додай вершки і знову доведи до кипіння. Виклади нарізане філе вугра і приправ суп.

    Окремо відвари рис і виклади його в суп. Додай кільця порею та провари ще кілька хвилин. Розклади водорості вакамі по тарілках і зали їх гарячим супом.

    5. Рамен із яловичиною

    Один із самих ситних рецептів у цій добірці. Чудово підійде для холодних днів!

    Тобі знадобиться: 1 цибуля-порей, 2 стебла селери, 2 зубчики часнику, 3 моркви, 1 пучок петрушки, 5 ст.л. соєвого соусу, 120 г пшеничного локшини, 300 г яловичини, 2-3 яйця, 2 склянки курячого бульйону, 3 склянки яловичого бульйону, 2 склянки води, 1-2 ст.л. соусу шрирачів.

    Приготування: Тонко наріж цибулю, моркву та селеру, і обсмаж їх 10 хвилин до м'якості. Додай подрібнений часник і петрушку, і смажу ще 1 хвилину. Додай обидва види бульйону, воду, обидва соуси та спеції за смаком. Доведи до кипіння і варіть 10 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    У цей же час замарин яловичину в спеціях, після чого обсмаж її до готовності і наріж соломкою. Відвари, очисти і наріж навпіл яйця. Приготуйте локшину за інструкцією на упаковці. Виклади все це на тарілки та залий бульйоном з овочами.

    6. Японський вершковий суп із лососем

    Капусту бок-чою можна замінити на пекінську чи савойську.

    Тобі знадобиться: 350 г лосося, 3 картоплини, 20 г цибулі порею, 1 морква, 100 мл вершків, 1,5 л води, 10 г імбиру, 100 г капусти бок-чої, спеції.

    Приготування: Тонко наріж моркву та цибулю-порей, і трохи їх обсмаж. Картоплю наріж кубиком, відвари у воді до м'якості, додай бок-чою, нарізаного кубиком лосося, засмажку і тертий імбир. Приправ, влий вершки і вари все разом ще 5 хвилин.

    7. Місо-суп з удоном та морепродуктами

    Відмінно урізноманітнить звичний раціон.

    Тобі знадобиться: 20 г сушених грибів шиїтаке, 15 г рибного бульйону хондаші, 1,5 л води, 15 г водоростей вакамі, 400 г морського коктейлю, 350 г червоної риби, 65 г місо-пасти, 100 г локшини удон, , кунжут, зелений лук.

    Приготування: Гриби шиїтаке залий окропом на 1 годину. Після чого промий, наріж, залий їх ще раз водою і доведи до кипіння. Додай нарізаний кубиком тофу, хондаші та місо-пасту, перемішай і провари всі 5-7 хвилин на слабкому вогні.

    Додай водорості вакамі, а ще через 5 хвилин – морепродукти та локшину. Ще через 5 хвилин всип великі шматочки червоної риби, доведи до кипіння, провари ще 5 хвилин і зніми суп з вогню. Посип його кунжутом і зеленою цибулею.

    8. Японський грибний суп

    Якщо хочеш зробити бульйон більш насиченим та ароматним, тоді традиційно додай ложку хондаші.

    Зараз читають:15 пирогів із смородиною, які готуються простіше простого

    Тобі знадобиться: 2-3 л води, 1 цибуля-порей, 500 г грибів шиїтаке, 1 морква, 100 г зеленого горошку, 150 г локшини.

    Приготування: Крупно наріж гриби шиїтаке, залий їх водою і доведи до кипіння на середньому вогні. Після чого зменш вогонь і вари ще близько 1 години, а потім приправ.

    Тонко наріж і обсмаж моркву з порієм до м'якості, додай до них нарізані гриби з бульйону і жар ще 3 хвилини. У киплячий грибний бульйон виклади всі інгредієнти, крім локшини, провари ще 5-7 хвилин і додай локшину. Провари суп ще 2 хвилини і дай йому трохи настоятися.

    9. Курячий суп із удоном

    Класичний суп, з яким впорається будь-яка господиня.

    Тобі знадобиться: 150 г локшини удон, 1 л курячого бульйону, 1 цибулина, 1 стебло цибулі-порею, 2 моркви, 4 зубчики часнику, 1 корінь імбиру, 2 ст.л. соєвий соус, спеції, кунжут, зелений лук.

    Приготування: Тонко наріж цибулю, порей та моркву. Подрібни часник, натрій імбир і додай все це разом в киплячий бульйон. Проварити 5-7 хвилин на середньому вогні і додай соєвий соус, спеції та локшину. Вари суп ще 3-4 хвилини до готовності локшини. При подачі додай зелену цибулю та кунжут.

    10. Японський суп із собою

    Ще один простий рецепт на звичайному курячому бульйоні з гречаною локшиною.

    Тобі знадобиться: 300 мл курячого бульйону, 80 г локшини соба, 1 яйце, 200 г курячого філе, 2 ст. соєвого соусу, 1-2 жмені паростків, кунжут, перець чилі.

    Приготування: Куряче філе наріж смужками, приправ та обсмаж до готовності. Відвар локшину за інструкцією на упаковці, і окремо відвар яйце. Закип'яти бульйон із соєвим соусом, розлий його по тарілках і виклади локшину, смажену курку та часточки яйця. Додай паростки або зелень, посип суп кунжутом і перцем чилі до смаку.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *