Особливість афганського казана полягає в конструкції кришки, через яку усередині утворюється підвищений тиск. По суті, це щось на зразок скороварки, і страви готуються там максимально швидко, а ще виходять дуже смачними. Сьогодні ми поділимося 10 чудовими рецептами, як приготувати яловичину в афганському казані!
Зміст
1. Яловичина з перцем та помідорами в афганському казані
Подавай її з рубаною зеленню та свіжим лавашем.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 3 помідори, 3 болгарські перці, 2 цибулини, олія, сіль, спеції.
Приготування: Крупно наріж яловичину і виклади в афганський казан. Зверху додай нарізану цибулю, потім – болгарський перець, а на неї – помідори. Приправ все за смаком, полів невеликою кількістю олії, закрий кришкою і готуй приблизно 50-60 хвилин. Після чого випусти пару та відкрий афганський казан.
2. Яловичина з капустою та баклажанами в афганському казані
Оригінальний рецепт яловичини з овочами. Дуже приємне поєднання смаків!
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 200 г курдючного жиру, 4 картоплини, 400 г капусти, 2 баклажани, 5 помідорів, 3 болгарські перці, 2 цибулини, 3 пучки зелені, 1 головка часнику, сіль, спеції.
Приготування: Наріж м'ясо, жир та овочі середніми шматочками. В афганський казан виклади шар курдючного жиру, на нього – яловичину, цибулю та помідори, а потім решту овочів. Періодично посипай шари спеціями.
Зараз читають:12 легких рецептів коктейлю Б-52
Зверху додай часник і зелень, і накрий цілими листками капусти, що залишилися. Закрий афганський казан і готуй страву 45 хвилин після спрацьовування клапана.
3. Яловичина з картоплею та овочами в афганському казані
Бери дрібнішу картоплю, і тоді можна залишити її цілком.
Тобі знадобиться: 2 кг яловичини, 8 середніх картоплин, 5 помідорів, 3 моркви, 3 болгарські перці, 3 цибулини, 1 гострий червоний перець, 1 головка часнику, спеції.
Приготування: Крупно наріж яловичину та всі овочі. На дно казана виклади цибулю, нею – яловичину, а далі – картопля та інші овочі. Посипай шари сіллю та улюбленими спеціями. Зверху додай часник і гострий перець, і знову приправ. Закрий афганський казан кришкою і готуй усі 40-45 хвилин.
4. Яловичина з цибулею та болгарським перцем в афганському казані
Таку яловичину краще подавати з окремим гарніром, як картопля або рис.
Тобі знадобиться: 2 кг яловичини, 3 болгарські перці, 3 цибулини, 1 ст.л. паприки, спеції.
Нарубай цибулю півкільцями і виклади її на дно афганського казана . Крупно наріж яловичину, змішай з паприкою та спеціями до смаку і додай зверху. Розклади шматочки болгарського перцю і влий 80-100 мл води. Закрий казан і готуй страву близько 50-60 хвилин.
5. Плов із яловичиною в афганському казані
Дуже насичений та ароматний плов, та ще й швидко готується.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 3 склянки рису, 3 моркви, 2 цибулини, 1 головка часнику, 50 мл олії, 1,5-2 склянки води, 2 ч.л. зіри, спеції.
Приготування: Наріж яловичину та овочі середніми шматочками, промий рис. Розігрів афганський казан з рослинною олією та обсмаж м'ясо до рум'яності. Відклади його убік та обсмаж овочі з часником буквально 2-3 хвилини.
Зараз читають:Соус для тефтелей: 15 простих та швидких рецептів
Поверни яловичину в казан, посип все спеціями, влий воду і туші 20 хвилин на середньому вогні. Всип промитий рис, розрівняй і за бажанням – встроми цілу голівку часнику. Якщо потрібно, частково ще трохи води, щоб вона покривала рис. Закрий афганський казан і готуй плов із яловичиною протягом 20-30 хвилин.
6. Яловичина з картоплею та гранатовим соком в афганському казані
Гранатовий сік надає страві пікантності та явних ноток грузинської кухні.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 6 картоплин, 2 моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 1 головка часнику, 1 склянка гранатового соку, спеції.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. В афганський казан виклади яловичину, додай цибулю з часником і потім – картоплю. Можеш трохи полити все топленим вершковим маслом. Далі виклади нарізану моркву та болгарський перець, приправ та залий гранатовим соком. Закрий казан і готуй страву 45-55 хвилин.
7. Тушонка з яловичини в афганському казані
Відмінний рецепт для економії часу та сил на приготування заготівлі.
Тобі знадобиться: 2,5 кг яловичини, 3 цибулини, 1,5 ст. солі, 4 лаврові листи, чорний перець горошком.
Приготування: Дрібно наріж і виклади цибулю на дно казана. Наріж яловичину невеликими шматочками, додай її зверху і всип спеції. Влий воду, щоб вона була в рівень з м'ясом. Закрий афганський казан і туші яловичину 90-100 хвилин після появи пари. Після чого дай їй ще 15 хвилин настоятися під кришкою і закатай тушонку у стерилізовані банки.
8. Яловичина з цибулею та вершковим маслом в афганському казані
Вершкове масло надає м'ясу особливої ніжності та аромату.
Тобі знадобиться: 2 кг яловичини, 1,2 кг цибулі, 200 г вершкового масла|мастила|, 6 зубчиків часнику, 1,5 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 1,5 ст. оцту, перець чилі, лавровий лист, спеції.
Зараз читають:20 рецептів кабачків на грилі, які готуються простіше простого
Приготування: Наріж яловичину смужками, цибуля – півкільцями, часник – подрібни. На дно афганського казана виклади половину цибулі та часник, а на них – половину яловичини. Повтори шари.
Приправ, полів усі оцтом і розклади шматочки чилі з лавровим листом. Зверху додай скибочки вершкового масла і влий приблизно 1 літр води. Закрий кришкою та готуй 50 хвилин після початку виходу пари.
9. Шурпа з яловичини в афганському казані
Легко готується, а головне – із продуктів, які завжди є під рукою.
Тобі знадобиться: 1,5 кг яловичини, 500 г картоплі, 3 помідори, 2 болгарські перці, 1 морква, 2 цибулини, 1 головка часнику, 2-2,5 л води, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Виклади шар цибулі в казан, а на нього – яловичину. Приправ, а потім додай моркву, картоплю, перець та зверху – помідори з часником.
Періодично посипай овочі улюбленими спеціями. Влий воду, закрий афганський казан і готуй шурпу 45 хвилин. Після цього дай їй ще 15-20 хвилин настоятися під кришкою до відкриття.
10. Яловичина у пиві в афганському казані
За таким самим принципом можна готувати не тільки м'якоть яловичини, а й ребра.
Тобі знадобиться: 2 кг яловичини, 400 г моркви, 200 г стебел селери, 200 г цибулі, 1/2 головки часнику, 500 мл пива, олія, спеції.
Приготування: Крупно наріж яловичину та овочі. Вилий 2-3 ложки олії в казан, виклади половину яловичини, приправ і додай половину овочів з часником. Знову приправ та повтори шари. Залий все пивом, закрий афганський казан кришкою і готуй яловичину приблизно 1 годину.
Джерело: dietcenter.com.ua