Як врятувати пересолені котлети: поради досвідчених господинь

Якщо котлетний фарш виявився пересоленим, а виявити це вдалося тільки тоді, коли насмажена ціла гора котлет, ситуацію все ще можна виправити.

Головне при цьому не впадати у відчай, а скористатися професійними хитрощами, які приведуть до ладу сильно пересолений виріб.

Помиляються, як відомо, всі, а не розрахувати кількість солі може навіть досвідчений кулінар.

Тому запам'ятайте найефективніші рішення.

Порада №1

Для початку потрібно очистити і нарізати скибочками картоплю. Після цього потрібно помістити її на сковороду, додати туди пересолені котлети, вершкове масло і трохи води.

Спеції та зелень слід додавати виходячи зі смакових уподобань. Суміш накривається кришкою, після чого тушкується до тих пір, поки не приготується картопля.

Мало того, що вона вбере в себе зайву сіль, так в результаті ви отримаєте повноцінну страву.

Порада №2

Візьміть сметану, очищені томати, спеції, 1 ст. л. борошна і добре перемішайте інгредієнти до однорідної маси. Потім покладіть на сковороду котлети і залийте їх цим соусом. Зі зрозумілих причин сіль додавати не слід.

Тушкуйте страву до готовності.

Порада №3

Можна подрібнити котлети, додати до них сирий рис і томатну пасту, залити водою і тушкувати до готовності рису.

У підсумку вийде страва, що нагадує чи то плов, чи то макарони по-флотськи.

Порада №4

Можна відправити котлети в пароварку або потримати їх на пару хвилин 20-30, що також дозволить прибрати надлишки солі.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *