15 простих рецептів пирога з аґрусом

Найчастіше аґрус йде в компоти чи варення, але також з нього виходить ще й чудова начинка для пирогів. Хочемо поділитися з тобою найкращими ідеями та рецептами на всі випадки життя. Тепер домашні чаювання стануть ще приємнішими!

Зміст

  • 1. Тертий пиріг з аґрусом
  • 2. Заливний пиріг з аґрусом
  • 3. Шарлотка з аґрусом
  • 4. Бісквітний пиріг з аґрусом
  • 5. Дріжджовий пиріг з аґрусом
  • 6. Сирний пиріг з аґрусом
  • 7. Пиріг на манці з аґрусом
  • 8. Пиріг з аґрусом та смородиною у мультиварці
  • 9. Мигдальний пиріг з аґрусом
  • 10. Пиріг з аґрусом та штрейзелем
  • 11. Пиріг на вершках і кукурудзяному борошні з аґрусом
  • 12. Клафуті з аґрусом
  • 13. Пиріг на йогурті з аґрусом
  • 14. Горіховий пиріг з аґрусом та безе
  • 15. Пиріг на сметані з аґрусом
  • 1. Тертий пиріг з аґрусом

    Рекомендуємо посипати готовий пиріг цукровою пудрою перед подачею.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 2 яйця, 200 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 250 г аґрусу, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром і поштучно вбий яйця, повторно збиваючи після кожного. Додай сіль, соду та половину борошна. Поступово всипи борошно, що залишилося, і вимішай тісто. Розділи тісто на нерівні частини: велику – прибери на 1 годину в холодильник, а меншу – у морозилку.

    Розкачати більшу частину тесту у форму, сформуй бортики і наколи основу вилкою. Змішай аґрус із крохмалем і виклади зверху. Натріть меншу частину тіста на великій тертці, засип пиріг і випікай його 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Заливний пиріг з аґрусом

    Ця ніжна сметанна заливка зробить пиріг максимально м'яким та соковитим.

    Тобі знадобиться: 250 г та 2 ст.л. борошна, 250 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 3 яйця, 200 мл сметани, 300 г аґрусу.

    Приготування: Вимішайте тісто з вершкового масла, 100 г цукру, 1 яйця і 250 г борошна. Прибери його в холодильник на півгодини, а потім розкатай у форму та сформуй бортики. Зверху виклади ягоди агрусу. Міксером збий сметану і інгредієнти, що залишилися, залий пиріг і випікай 30-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    3. Шарлотка з аґрусом

    Класична випічка завжди безпрограшний варіант для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 100 г агрусу.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Додай борошно, що просіює, і перемішай. Вилий тісто у форму і виклади аґрус. Випікай шарлотку близько 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із помідорів на зиму

    4. Бісквітний пиріг з аґрусом

    Кислинка аґрусу чудово доповнює солодке тісто.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 2 яйця, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 ч.л. ванільного цукру, 250 г аґрусу.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром. Вбий яйця і знову збий. Всип просіяні сухі інгредієнти, перемішай і виклади тісто у форму. Зверху додай ягоди аґрусу та випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    5. Дріжджовий пиріг з аґрусом

    Додатково можеш посипати пиріг насінням, вівсяними пластівцями або рубаними горіхами перед випічкою.

    Тобі знадобиться: 3,5 склянки борошна, 1 склянка молока, 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. коричневого цукру, 1 ст. сухих дріжджів, 350 г агрусу.

    Приготування: Змішай розтоплену олію, яйця та цукор. Додай тепле молоко. Окремо змішай борошно та дріжджі, з'єднай обидві маси, вимішай тісто і залиш його на 1 годину в теплі. Далі виклади тісто у форму, а зверху додай і злегка вдавиш аґрус. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Сирний пиріг з аґрусом

    Смачний, а ще зовсім недорогий пиріг до чаю нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 200 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 1 склянка борошна, 400 г сиру, 1 склянка цукру, 1 ч.л. розпушувача, 300 г аґрусу.

    Блендером збий сир , 3 яйця і половину цукру до однорідності. Окремо змішай яйце, що залишився, цукор, що залишився, і розтоплене масло. Всип борошно з розпушувачем і вимішати тісто.

    Виклади тісто у форму, сформуй бортики і зверху додай аґрус. На аґрус виклади сирну масу та випікай пиріг 45-50 хвилин при 180 градусах у духовці.

    7. Пиріг на манці з аґрусом

    Класичний манник на кефірі зі свіжими сезонними ягодами.

    Тобі знадобиться: 240 мл кефіру, 180 г цукру, 120 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, по 0,5 ч. л. соди та солі, 3 яйця, 170 г манки, 250 г агрусу.

    Приготування: Манку залий кефіром і залиш на 2 години. Міксером зби яйця з цукром до піни і змішай їх з масою кефіру. Всип просіяні сухі інгредієнти, перемішай і додай аґрус. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 45-55 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Пиріг з аґрусом та смородиною у мультиварці

    За бажанням можеш додати ще якусь ягоду з кислинкою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка цукру, 4 яйця, 1 склянка борошна, 300 г агрусу, 200 г смородини, 1 ч.л. розпушувача.

    Зараз читають:20 смузі з вівсянкою, які захочеться приготувати ще неодноразово

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності, додай борошно з розпушувачем і перемішай. Змасти чашу мультиварки олією, засип ягоду і зали її тестом. Готуй пиріг 60-70 хвилин у режимі випічки.

    9. Мигдальний пиріг з аґрусом

    Радимо присипати поверхню форми для випікання панірувальними сухарями.

    Тобі знадобиться: 250 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 200 г борошна, 3 яйця, 100 г меленого мигдалю, цедра 1 апельсина, 2 ч.л. розпушувача, 500 г аґрусу, 3 ст.л. коричневий цукор.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію зі звичайним цукром до пишності. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця. Додай просіяне борошно з мигдалем і розпушувачем, вилий тісто у форму і зверху виклади аґрус. Злегка втопи ягоди в тісті і посип їх коричневим цукром. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 175 градусах.

    10. Пиріг з аґрусом та штрейзелем

    Хрумка посипка-штрейзель – особливість цього пирога.

    Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 150 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 яйце, 1 щіпка солі, 100 мл молока, 140 г вершкового масла|мастила|, 300 г аґрусу.

    Приготування: Змішай 300 г борошна, сухі дріжджі, сіль та половину звичайного та ванільного цукру. Додай половину м'якого вершкового масла, тепле молоко та яйце. Ретельно вимішай тісто і залиши його в теплі на півгодини.

    Розітри в крихту борошно, що залишилося, обидва види цукру і нарізане масло. Зріж хвостики з аґрусу. Виклади тісто у форму, зроби невелике заглиблення і виклади в нього аґрус. Засип пиріг штрейзельною крихтою та випікай 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Пиріг на вершках і кукурудзяному борошні з аґрусом

    Оригінальний рецепт пирога для любителів спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 125 г вершкового масла|мастила|, 75 г цукрової пудри або фруктози, 2 яйця, 100 г кукурудзяного борошна, 50 г мелених волоських горіхів, 150-200 мл вершків, 1 ч.л. розпушувача, 250 г аґрусу.

    Приготування: Міксером збий м'яку олію з цукровою пудрою до білого кольору. Поштучно додай яйця, продовжуючи збивати. Всип просіяне борошно з розпушувачем і горіхами, перемішай тісто і поступово влий у нього вершки до зручної консистенції. Виклади тісто у форму і зверху додай аґрус. Випікай пиріг 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Клафуті з аґрусом

    Цікавий французький пиріг – дуже легкий, ніжний та смачний.

    Тобі знадобиться: 150 мл молока, 100 мл жирних вершків, 400 г агрусу, 1/2 лимона, 65 г цукру, 1 ч.л. ванільного екстракту, 3 яйця, 30 г вершкового масла, 20 г мигдального борошна, 50 г пшеничного борошна.

    Зараз читають:Гастрономічне Відкриття: Ароматний Борщ з Фрикадельками

    Приготування: Змішай молоко, вершки, цедру лимона та ванільний екстракт. Окремо змішай два види борошна та цукор. Віночком зби яйця і додай до них сухі інгредієнти, продовжуючи збивати.

    Потім влий молочну суміш, а далі – розтоплену олію. Ще раз перемішай все до однорідності. Виклади аґрус у змащену олією форму та залий його тестом. Випікай клафуті 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Пиріг на йогурті з аґрусом

    Можна використовувати як звичайний, і фруктовий чи ягідний йогурт.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 200 мл йогурту, 180 г аґрусу, 125 г цукру, 2 яйця, 80 мл олії, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Влий до них масло, йогурт та яйця, і перемішай тісто до однорідності. Акуратно втрути в тісто аґрус і випікай пиріг 450-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. Горіховий пиріг з аґрусом та безе

    Ефектний пиріг, який можна приготувати сміливо навіть на свято.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 г та 3 ст.л. цукру, 200 г агрусу, ванілін, 100 г волоських горіхів, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 200 г борошна.

    Приготування: Подрібніть горіхи в дрібну крихту і всип до них борошно, розпушувач і 3 ложки цукру. Додай нарізане масло і розітри все в крихту. Потім додай 3 жовтки і швидко замісити тісто.

    Розкатай його у форму, сформуй бортики і виклади аґрус. Міксером збий білки з цукром та ваніліном до стійких піків. Виклади безе, що вийшло, на аґрус і випікай пиріг 35-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    15. Пиріг на сметані з аґрусом

    Можеш ще додати в тісто трохи ваніліну чи кориці на свій смак.

    Тобі знадобиться: 100 г манки, 150 г сметани, 2 яйця, 200 г цукру, 150 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 35 мл рослинної олії, 120 г аґрусу.

    Змішай манку зі сметаною і залиш на півгодини . Міксером зби яйця з цукром добіла і змішай їх з манкою. Додай олію, а далі – борошно, що просіює, з розпушувачем. Втрути в тісто половину агрусу, виклади у форму і зверху виклади ягоди, що залишилися. Випікай пиріг близько 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *