12 відмінних рецептів хліба із зеленої гречки

Сьогодні ми хочемо поділитися з тобою чудовими рецептами приготування хліба із зеленої гречки в домашніх умовах. Це хороша ПП та безглютенова альтернатива звичайному білому батону. Просто ідеальна комбінація смаку та користі!

Зміст

  • 1. Хліб із зеленої гречки з насінням
  • 2. Хліб із зеленої гречки з содою та оцтом
  • 3. Хліб із зеленої гречки та води
  • 4. Хліб із зеленої гречки з псилліумом та медом
  • 5. Хліб із зеленої гречки з насінням льону
  • 6. Хліб із зеленої гречки та кіноа
  • 7. Хліб із зеленої гречки з содою та розпушувачем без оцту
  • 8. Хліб із зеленої гречки на розсолі
  • 9. Хліб із зеленої гречки на кефірі
  • 10. Хліб із зеленої гречки та пшона
  • 11. Хліб із зеленої гречки та сочевиці
  • 12. Хліб із зеленої гречки з житнім солодом
  • 1. Хліб із зеленої гречки з насінням

    Класний рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 200 г зеленої гречки, 1 ст. олії, 1-2 ст.л. будь-якого насіння, насіння або горіхів за смаком, 1 ст.л. Псіліум, 1 склянка води.

    Приготування: Ретельно промийте зелену гречку, замочіть її в чистій воді і залиште в холодильнику приблизно на добу, а потім ще раз промийте. Далі додай 1 склянку чистої води та зби гречку в блендері, але не зовсім до однорідної маси. Всип інгредієнти, що залишилися, перемішай і розклади тісто по формах, накрий рушником і залиш ще на добу. Випікай хліб у духовці 1 годину при 200 градусах до сухої зубочистки.

    2. Хліб із зеленої гречки з содою та оцтом

    Такий хліб виходить пишнішим і не опадає, коли охолоне.

    Тобі знадобиться: 1 склянка зеленої гречки, 2 ст. насіння чиа, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. яблучного оцту, 2 щіпки солі, 3 ст.л. горіхів, насіння або сухофруктів.

    Приготування: Промий зелену гречку, залий її чистою водою і залиш на ніч або мінімум на 3-4 години. Ще раз промий і відкинь на друшляк. Окремо замочіть насіння чиа на 5-10 хвилин. За допомогою блендера подрібніть гречану масу, але не зовсім до однорідності.

    Відправте сіль, насіння чиа, соду і яблучний оцет до гречки. Перемішай і всип інші добавки за смаком. Виклади тісто у форму та випікай хліб 45-60 хвилин у духовці при 200 градусах.

    Зараз читають:12 найсмачніших рецептів брускетти з авокадо

    3. Хліб із зеленої гречки та води

    Наймінімалістичніший рецепт – лише зелена гречка та вода.

    Тобі знадобиться: 400 г зеленої гречки, 250 мл води, 0,5 ч.л. солі.

    Залий гречку водою, залиш на 12 годин , а потім злий і промий крупу. Додай сіль і влий 250 мл чистої води, блендером збий масу до однорідності. Залиш її під рушником на 12 годин для ферментації. Виклади тісто, що вийшло, у форму, за бажанням посип все насінням або кунжутом і випікай хліб 60-90 хвилин в духовці при 180 градусах.

    4. Хліб із зеленої гречки з псилліумом та медом

    Мед надає готовому хлібу легку насолоду – дуже смачно!

    Тобі знадобиться: 400 г зеленої гречки, 2 склянки води, 3 ст. Псіліум, 1 ст.л. яблучного оцту, 5 г соди, 1 ст. меду, спеції, сіль, кунжут, гарбузове насіння, насіння соняшнику.

    Приготування: Промий і залий зелену гречку водою, додай яблучний оцет, перемішай і залиш на ніч. Знову промий гречку, залий її 2 склянками чистої води та збий блендером. Влий мед і всип сіль зі спеціями до смаку.

    Зби масу ще раз і далі додай псилліум, гашену соду, насіння і кунжут. Залиш тісто на 10 хвилин, виклади його у форму та випікай хліб 1 годину в духовці при 180-200 градусах.

    5. Хліб із зеленої гречки з насінням льону

    Насіння льону впливає на структуру тіста і за своєю суттю заміняє яйця.

    Тобі знадобиться: 1 склянка зеленої гречки, 2 ст. насіння льону, 2 ст. оливкової олії, 1 щіпка соди, 1 щіпка солі, 1 ч.л. яблучного оцту, 2 ст. насіння та насіння за смаком.

    Приготування: Промий і замочіть гречку в чистій воді на 3 години або на ніч. Знову промий, дай стекти і подрібни крупу блендером. Підливай воду за потребою. Окремо залий насіння льону 3 ст. води на 10 хв. Усі інгредієнти виклади в миску до гречаної маси та вимішай. Переклади тісто у форму та випікай хліб 45-60 хвилин у духовці при 200 градусах.

    6. Хліб із зеленої гречки та кіноа

    М'який та ніжний усередині, але з апетитною рум'яною скоринкою зовні.

    Тобі знадобиться: 125 г зеленої гречки, 50 г кіноа, 100 мл води, 2 ст. оливкової олії, 4 г солі, 3 г розпушувача, 2 ст. насіння соняшнику.

    Зараз читають:8 найкращих рецептів страв на саджі

    Приготування: Промийте кіноа і зелену гречку, і замочіть їх на ніч у чистій воді окремо один від одного. Після чого ще раз промий, змішай їх разом, влий 100 мл теплої води і блендером збий все до однорідності. Додай оливкову олію, сіль та розпушувач. Відправте тісто у форму для випічки і посип насінням. Випікай хліб 40-60 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    7. Хліб із зеленої гречки з содою та розпушувачем без оцту

    Альтернативний спосіб зробити хліб пишнішим, не використовуючи оцет.

    Тобі знадобиться: 150 г зеленої гречки, 80 мл води, 2 ст. лимонного соку, 1 ч. л. солі, 0,25 ч. л. соди, 0,5 ч. л. розпушувача.

    Приготування: Промий та залий зелену гречку чистою водою на добу, а потім знову промий і дай стекти. Влий 80 мл чистої води і блендером збий все до однорідності. Додай інші інгредієнти і перемішай тісто, що вийшло. Випікай хліб 1:00 в духовці при 180 градусах.

    8. Хліб із зеленої гречки на розсолі

    Можна взяти різні розсоли – наприклад, капустяний.

    Тобі знадобиться: 1 склянка розсолу, 3 склянки зеленої гречки, сіль, спеції.

    Залий гречку водою на ніч, а потім промою і відкинь на друшляк . За допомогою блендера збий зелену гречку з розсолом, сіллю та спеціями до однорідності.

    Виклади тісто, що вийшло, в дві однакові форми, накрий рушником і залиш у теплі ще на добу. Випікайте хліб протягом 1 години в духовці при 180-200 градусах.

    9. Хліб із зеленої гречки на кефірі

    Більш складний рецепт, але результат точно вартий усіх зусиль.

    Тобі знадобиться: 80 г борошна із зеленої гречки, 4 ст.л. зеленої гречки, 180 г житнього борошна, 5 ст. насіння соняшнику, 3 ст. кунжуту, 1 ст.л. насіння льону, 350 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 2 ст. оливкової олії, 2 ч.л. меду, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай кефір, оливкову олію, мед та соду. Окремо змішай усі сухі інгредієнти, включаючи промиту зелену гречку. Рідку суміш влий у суху, вимішай і вили тісто у форму. Випікай хліб 1:00 в духовці при 200 градусах, накрий верх фольгою по необхідності.

    Зараз читають:10 чудових способів приготувати буряковий квас

    10. Хліб із зеленої гречки та пшона

    Зі спецій радимо додати куркуму, коріандр і кмин для кольору та аромату.

    Тобі знадобиться: 1 склянка зеленої гречки, 1 склянка пшона, 100 г соняшникового насіння, 5 ст.л. насіння льону, 2 ст. кокосової олії, 50 г насіння чіа, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. соди, 1 ст. лимонного соку, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Промий і замочіть гречку з пшоном на ніч окремо один від одного. Ще раз промий і перебий обидві маси блендером. Окремо блендером збий насіння льону, чіа та 1 склянку води.

    Поєднуй всі три маси, додай гашену лимонним соком соду та інші інгредієнти. Перемішай все разом і виклади тісто у форму. Випікай хліб 1:00 в духовці при 180 градусах, але через 20 хвилин – накрий його пергаментом.

    11. Хліб із зеленої гречки та сочевиці

    А для більш апетитного відтінку – використовуй червону сочевицю.

    Тобі знадобиться: 250 г сочевиці, 40 г борошна із зеленої гречки, 80 мл води, 10 мл рослинної олії, 15 г псилліуму, 1 ч.л. солі, 0,5 ч. л. соди, 1 ст. лимонного соку, 12 г кунжуту, спеції.

    Приготування: Промий та замочи сочевицю на ніч. Промий її ще раз, додай 80 мл води і блендером збий до однорідності. Відправ туди ж решту інгредієнтів і збий ще раз. Сформуй хліб на пергаменті або силіконовому килимку та випікай його 50-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Хліб із зеленої гречки з житнім солодом

    Спеції можна не додавати, але з ними хліб виходить у рази смачнішим.

    Тобі знадобиться: 300 г зеленої гречки, 150 мл води, 1-2 ч. л. житнього солоду, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ст. олії, спеції.

    Приготування: Гречку промою і залий водою на ніч, а потім відкинь на друшляк. Житній солод замочи в 150 мл гарячої води, перемішай і дай йому охолонути. Завантаж зелену гречку, заготівлю з солодом, сіль, цукор, олію та спеції в блендер. Зби все разом, накрий рушником і відправ у тепло на 12-24 години на вистоювання. Готове тісто переклади у форму та випікай хліб 60-70 хвилин у духовці при 180-200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *