Серед найуніверсальніших і водночас різноманітних супів – почесне місце займає курячий суп із рисом. У цій добірці ти знайдеш оригінальні та навіть несподівані рецепти. Вибирай варіант до смаку, і звичний повсякденний раціон заграє новими фарбами!
Зміст
1. Курячий суп з рисом та овочами
Цей рецепт хороший тим, що для нього використовуються сезонні овочі, тому можеш замінювати одні іншими.
Тобі знадобиться: 400 г курки, 1 морква, 1 цибулина, 2 болгарські перці, 2 картоплини, 2 помідори, 2 баклажани, 50 г рису, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Залий курку водою і відвари її до готовності. Довільно наріж усі овочі. У киплячий бульйон виклади картоплю та рис. Через 10 хвилин – цибуля та морква, і ще через 5 – решта овочів. Провари суп до готовності інгредієнтів і наприкінці додай давлений часник, зелень та спеції.
2. Курячий суп з рисом у мультиварці
Складно придумати більш простий, доступний та швидкий суп.
Тобі знадобиться: 4 курячі гомілки, 130 г моркви, 240 г картоплі, 100 г рису, 2 л води, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Виклади курячі гомілки в хащі мультиварки, додай спеції та залий водою. Увімкни режим для варіння супів або «Мультиповар» та проварити 15-20 хвилин. Додай промитий рис і нарізані овочі, та вари суп у тому ж режимі ще 20 хвилин. Додай спеції та рубану зелень, і дай йому трохи настоятися.
3. Курячий ПП-суп із рисом
Ідеальний дієтичний рецепт супу без картоплі та інших калорійних добавок.
Тобі знадобиться: 100 г курячого філе, 1 склянка рису, 2 моркви, 1 яєчний жовток, 1/2 лимона, півпучка зелені.
Приготування: Наріж курку та моркву кубиком, залий водою або бульйоном і доведи до кипіння. Додай промитий рис і продовжуй варити до готовності рису. Приправ суп за смаком. Збий жовток з лимонним соком і влий у суп, постійно помішуючи. Додай рубану зелень і зніми суп із вогню.
Зараз читають:15 салатів з авокадо та огірком, які сподобаються всій родині
4. Курячий суп з рисом та плавленим сиром
Небагато плавленого сиру змушує страву грати новими фарбами.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 5 ст. рису, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 плавлені сирки, часник, зелень та спеції.
Залий курку водою, відвари до готовності, дістань м'ясо з бульйону і наріж. А в киплячий бульйон відправ рис і нарізану картоплю. Ще через 5 хвилин – морква та цибуля. Вари суп до готовності картоплі та за пару хвилин до кінця додай тертий плавлений сир. Коли він повністю розчиниться, додай спеції, зелень і часник до смаку, і зніми суп з вогню.
5. Курячий суп з рисом та картоплею
Для такого рецепту радимо використовувати курячі гомілки або крила, щоб бульйон був наваристішим.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 300 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 80 г рису, півпучка кропу, спеції, 1,5 л води.
Залий курку водою і відвари її до готовності. Наріж всі овочі. Обсмажити цибулю з морквою і селера до м'якості. Відправте в киплячий бульйон картоплю, через 10 хвилин – рис, і ще через 10 хвилин – засмажку. Коли все буде готове, додай рубаний кріп, приправ суп і зніми з вогню.
6. Курячий суп з рисом та грибами
Можеш додати ще трохи сушених грибів для більш яскравого та насиченого аромату.
Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 1 морква, 1 цибулина, 2 картоплини, 50 г рису, 200 г грибів, 4 пера зеленої цибулі.
Приготування: Наріж кубиком курку, картоплю та гриби. Подрібни цибулю, натрій моркву і відразу залий все водою. Доведи до кипіння, проварити всі 10 хвилин, додай промитий рис і вари суп далі до його готовності. В кінці приправи блюдо і додай рубану зелену цибулю.
7. Курячий суп з рисом та томатною пастою
Небагато томата – і ось уже простий курячий суп виглядає зовсім по-новому.
Тобі знадобиться: 2.5 л води, 300 г курячого філе, 80 г рису, 2 картоплини, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. паприки, півпучка петрушки, спеції.
Приготування: Наріж кубиком курку і всі овочі. Пару хвилин обсмаж моркву, додай курку та смажу ще 5 хвилин. Додай томатну пасту та перець, зменш вогонь і протушкуй все разом ще 6-7 хвилин. Приправте паприкою та іншими спеціями.
Зараз читають:20 ПП рецептів на Новий рік, які неодмінно здивують
Окремо закип'ятіть воду, виклади в неї рис і вари 10 хвилин на середньому вогні. Відправте в каструлю засмажку, доведіть до повторного кипіння і проваріть суп ще 10 хвилин. Наприкінці додай туди рубану петрушку.
8. Курячий суп з рисом та вермішеллю
Як не дивно, але рис з вермішель чудово поєднуються в одному супі.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 цибулина, 2 моркви, 1 ст. вермішелі, 1 ст. рису, 1,5 л води, спеції та зелень.
Залий курку водою і відвари до готовності. Додай рис, а через 5 хвилин – цибулю та моркву. Вари все разом ще 15 хвилин, додай вермішель, спеції та зелень, і через пару хвилин зніми суп із вогню.
9. Курячий суп з рисом та капустою
Густий і ситний, але водночас досить легкий – чудовий суп на кожен день.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 1,5 л води, 2 ст. рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 200 г капусти, 1 картоплина, спеції.
Залий курку водою і відвари її до готовності. Додай у киплячий бульйон крупно нарізану моркву, картоплю та подрібнену цибулю. Проварити 10 хвилин і додати тонко нашатковану капусту з рисом. Проварити ще 10 хвилин. Очисти помідори від шкірки, дрібно порубай і відправь в суп. Приправ за смаком і через 3-4 хвилини зніми суп з вогню.
10. Курячий суп з рисом та яйцем
Яйце – добрий спосіб загуснути будь-який суп.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 2 л води, 2 жмені рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 3 картоплини, спеції.
Залий курку водою, відвари до готовності, дістань її з бульйону, подрібни і поверни назад. Додай у бульйон нарізану картоплю та рис, і проварити 15 хвилин. Обсмаж подрібнену цибулю з морквою, відправ засмажку в суп і вари ще 5 хвилин. Приправ за смаком. Збий яйце виделкою і влий його туди тонким струмком, помішуючи. Провари суп ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
11. Курячий суп з рисом та шпинатом
При подачі можеш додати до супу половинки варених яєць.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 4 ст. рису, 70 г плавленого сиру, 1 пучок шпинату.
Приготування: Подрібніть шпинат і злегка обсмажте, щоб він зменшився в обсязі. Наріж курку, залий водою і відвари до готовності. Додай рис і проварити 10 хвилин. Додай нарізану моркву, болгарський перець та через 5 хвилин – шпинат. Проварити все разом ще 5 хвилин, додай плавлений сир і розмішай. Наприкінці приправ суп і додай давлений часник.
Зараз читають:12 простих рецептів хмизу на кефірі
12. Курячий суп з рисом та броколі
За бажанням додай до суцвіть броколі ще й цвітну капусту.
Тобі знадобиться: 150 г курячого філе, 200 г броколі, 2 картоплини, 2 ст.л. рису, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Наріж картоплю та моркву кубиком, подрібни цибулю і туди ж наріж курку. Залий все водою, доведи до кипіння і додай промитий рис. Вари суп близько 20-25 хвилин і потім додай суцвіття броколі. Проварити ще 10 хвилин, приправ за смаком і зніми з вогню.
13. Курячий суп з рисом та солоними огірками
Оригінальний суп, що нагадує класичний розсольник на швидку руку.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 300 г курки, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 4 ст.л. рису, 3 солоних огірків, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.
Залий курку водою і відвари до готовності. Додай нарізану картоплю та рис, і провари 15 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Додай нарізані солоні огірки та смажу ще близько 7 хвилин. Додай томатну пасту та спеції, перемішай, протушкуй ще пару хвилин і відправ засмажку в суп. Доведи його до повторного кипіння і проварити все разом ще 5-10 хвилин.
14. Курячий суп з рисом та кабачками
Такий рецепт буде особливо доречним у розпал сезону кабачків.
Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 300 г курки, 100 г рису, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. прованських трав, спецій.
Приготування: Наріж курку, залий водою та відвари її до готовності. Додай у бульйон нарізану картоплю та рис. Через 10 хвилин додай решту нарізаних овочів. Вари суп ще близько 15 хвилин до готовності і в кінці додай прованські трави, рубаний часник та спеції.
15. Курячий суп з рисом та квасолею
Вибирай консервовану квасолю у томатному соусі – вона тут дуже доречна!
Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 банка квасолі в томатному соусі, 100 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 5 гілочок кінзи.
Залий курку водою і відвари до готовності. Додай рис і через 10 хвилин додай нарізані овочі. Ще через 10 хвилин додай квасолю разом із соусом, приправ суп, провари ще 5 хвилин, посип рубаною кинзою і зніми з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua