15 найсмачніших рецептів курячого супу з рисом

Серед найуніверсальніших і водночас різноманітних супів – почесне місце займає курячий суп із рисом. У цій добірці ти знайдеш оригінальні та навіть несподівані рецепти. Вибирай варіант до смаку, і звичний повсякденний раціон заграє новими фарбами!

Зміст

  • 1. Курячий суп з рисом та овочами
  • 2. Курячий суп з рисом у мультиварці
  • 3. Курячий ПП-суп із рисом
  • 4. Курячий суп з рисом та плавленим сиром
  • 5. Курячий суп з рисом та картоплею
  • 6. Курячий суп з рисом та грибами
  • 7. Курячий суп з рисом та томатною пастою
  • 8. Курячий суп з рисом та вермішеллю
  • 9. Курячий суп з рисом та капустою
  • 10. Курячий суп з рисом та яйцем
  • 11. Курячий суп з рисом та шпинатом
  • 12. Курячий суп з рисом та броколі
  • 13. Курячий суп з рисом та солоними огірками
  • 14. Курячий суп з рисом та кабачками
  • 15. Курячий суп з рисом та квасолею
  • 1. Курячий суп з рисом та овочами

    Цей рецепт хороший тим, що для нього використовуються сезонні овочі, тому можеш замінювати одні іншими.

    Тобі знадобиться: 400 г курки, 1 морква, 1 цибулина, 2 болгарські перці, 2 картоплини, 2 помідори, 2 баклажани, 50 г рису, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.

    Залий курку водою і відвари її до готовності. Довільно наріж усі овочі. У киплячий бульйон виклади картоплю та рис. Через 10 хвилин – цибуля та морква, і ще через 5 – решта овочів. Провари суп до готовності інгредієнтів і наприкінці додай давлений часник, зелень та спеції.

    2. Курячий суп з рисом у мультиварці

    Складно придумати більш простий, доступний та швидкий суп.

    Тобі знадобиться: 4 курячі гомілки, 130 г моркви, 240 г картоплі, 100 г рису, 2 л води, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 пучок зелені, спеції.

    Приготування: Виклади курячі гомілки в хащі мультиварки, додай спеції та залий водою. Увімкни режим для варіння супів або «Мультиповар» та проварити 15-20 хвилин. Додай промитий рис і нарізані овочі, та вари суп у тому ж режимі ще 20 хвилин. Додай спеції та рубану зелень, і дай йому трохи настоятися.

    3. Курячий ПП-суп із рисом

    Ідеальний дієтичний рецепт супу без картоплі та інших калорійних добавок.

    Тобі знадобиться: 100 г курячого філе, 1 склянка рису, 2 моркви, 1 яєчний жовток, 1/2 лимона, півпучка зелені.

    Приготування: Наріж курку та моркву кубиком, залий водою або бульйоном і доведи до кипіння. Додай промитий рис і продовжуй варити до готовності рису. Приправ суп за смаком. Збий жовток з лимонним соком і влий у суп, постійно помішуючи. Додай рубану зелень і зніми суп із вогню.

    Зараз читають:15 салатів з авокадо та огірком, які сподобаються всій родині

    4. Курячий суп з рисом та плавленим сиром

    Небагато плавленого сиру змушує страву грати новими фарбами.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 5 ст. рису, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 плавлені сирки, часник, зелень та спеції.

    Залий курку водою, відвари до готовності, дістань м'ясо з бульйону і наріж. А в киплячий бульйон відправ рис і нарізану картоплю. Ще через 5 хвилин – морква та цибуля. Вари суп до готовності картоплі та за пару хвилин до кінця додай тертий плавлений сир. Коли він повністю розчиниться, додай спеції, зелень і часник до смаку, і зніми суп з вогню.

    5. Курячий суп з рисом та картоплею

    Для такого рецепту радимо використовувати курячі гомілки або крила, щоб бульйон був наваристішим.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 300 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 80 г рису, півпучка кропу, спеції, 1,5 л води.

    Залий курку водою і відвари її до готовності. Наріж всі овочі. Обсмажити цибулю з морквою і селера до м'якості. Відправте в киплячий бульйон картоплю, через 10 хвилин – рис, і ще через 10 хвилин – засмажку. Коли все буде готове, додай рубаний кріп, приправ суп і зніми з вогню.

    6. Курячий суп з рисом та грибами

    Можеш додати ще трохи сушених грибів для більш яскравого та насиченого аромату.

    Тобі знадобиться: 1 куряча грудка, 1 морква, 1 цибулина, 2 картоплини, 50 г рису, 200 г грибів, 4 пера зеленої цибулі.

    Приготування: Наріж кубиком курку, картоплю та гриби. Подрібни цибулю, натрій моркву і відразу залий все водою. Доведи до кипіння, проварити всі 10 хвилин, додай промитий рис і вари суп далі до його готовності. В кінці приправи блюдо і додай рубану зелену цибулю.

    7. Курячий суп з рисом та томатною пастою

    Небагато томата – і ось уже простий курячий суп виглядає зовсім по-новому.

    Тобі знадобиться: 2.5 л води, 300 г курячого філе, 80 г рису, 2 картоплини, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. паприки, півпучка петрушки, спеції.

    Приготування: Наріж кубиком курку і всі овочі. Пару хвилин обсмаж моркву, додай курку та смажу ще 5 хвилин. Додай томатну пасту та перець, зменш вогонь і протушкуй все разом ще 6-7 хвилин. Приправте паприкою та іншими спеціями.

    Зараз читають:20 ПП рецептів на Новий рік, які неодмінно здивують

    Окремо закип'ятіть воду, виклади в неї рис і вари 10 хвилин на середньому вогні. Відправте в каструлю засмажку, доведіть до повторного кипіння і проваріть суп ще 10 хвилин. Наприкінці додай туди рубану петрушку.

    8. Курячий суп з рисом та вермішеллю

    Як не дивно, але рис з вермішель чудово поєднуються в одному супі.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 цибулина, 2 моркви, 1 ст. вермішелі, 1 ст. рису, 1,5 л води, спеції та зелень.

    Залий курку водою і відвари до готовності. Додай рис, а через 5 хвилин – цибулю та моркву. Вари все разом ще 15 хвилин, додай вермішель, спеції та зелень, і через пару хвилин зніми суп із вогню.

    9. Курячий суп з рисом та капустою

    Густий і ситний, але водночас досить легкий – чудовий суп на кожен день.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1,5 л води, 2 ст. рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 200 г капусти, 1 картоплина, спеції.

    Залий курку водою і відвари її до готовності. Додай у киплячий бульйон крупно нарізану моркву, картоплю та подрібнену цибулю. Проварити 10 хвилин і додати тонко нашатковану капусту з рисом. Проварити ще 10 хвилин. Очисти помідори від шкірки, дрібно порубай і відправь в суп. Приправ за смаком і через 3-4 хвилини зніми суп з вогню.

    10. Курячий суп з рисом та яйцем

    Яйце – добрий спосіб загуснути будь-який суп.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 2 л води, 2 жмені рису, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 3 картоплини, спеції.

    Залий курку водою, відвари до готовності, дістань її з бульйону, подрібни і поверни назад. Додай у бульйон нарізану картоплю та рис, і проварити 15 хвилин. Обсмаж подрібнену цибулю з морквою, відправ засмажку в суп і вари ще 5 хвилин. Приправ за смаком. Збий яйце виделкою і влий його туди тонким струмком, помішуючи. Провари суп ще 5 хвилин і зніміть з вогню.

    11. Курячий суп з рисом та шпинатом

    При подачі можеш додати до супу половинки варених яєць.

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 4 ст. рису, 70 г плавленого сиру, 1 пучок шпинату.

    Приготування: Подрібніть шпинат і злегка обсмажте, щоб він зменшився в обсязі. Наріж курку, залий водою і відвари до готовності. Додай рис і проварити 10 хвилин. Додай нарізану моркву, болгарський перець та через 5 хвилин – шпинат. Проварити все разом ще 5 хвилин, додай плавлений сир і розмішай. Наприкінці приправ суп і додай давлений часник.

    Зараз читають:12 простих рецептів хмизу на кефірі

    12. Курячий суп з рисом та броколі

    За бажанням додай до суцвіть броколі ще й цвітну капусту.

    Тобі знадобиться: 150 г курячого філе, 200 г броколі, 2 картоплини, 2 ст.л. рису, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю та моркву кубиком, подрібни цибулю і туди ж наріж курку. Залий все водою, доведи до кипіння і додай промитий рис. Вари суп близько 20-25 хвилин і потім додай суцвіття броколі. Проварити ще 10 хвилин, приправ за смаком і зніми з вогню.

    13. Курячий суп з рисом та солоними огірками

    Оригінальний суп, що нагадує класичний розсольник на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 300 г курки, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 4 ст.л. рису, 3 солоних огірків, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Залий курку водою і відвари до готовності. Додай нарізану картоплю та рис, і провари 15 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Додай нарізані солоні огірки та смажу ще близько 7 хвилин. Додай томатну пасту та спеції, перемішай, протушкуй ще пару хвилин і відправ засмажку в суп. Доведи його до повторного кипіння і проварити все разом ще 5-10 хвилин.

    14. Курячий суп з рисом та кабачками

    Такий рецепт буде особливо доречним у розпал сезону кабачків.

    Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 300 г курки, 100 г рису, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. прованських трав, спецій.

    Приготування: Наріж курку, залий водою та відвари її до готовності. Додай у бульйон нарізану картоплю та рис. Через 10 хвилин додай решту нарізаних овочів. Вари суп ще близько 15 хвилин до готовності і в кінці додай прованські трави, рубаний часник та спеції.

    15. Курячий суп з рисом та квасолею

    Вибирай консервовану квасолю у томатному соусі – вона тут дуже доречна!

    Тобі знадобиться: 300 г курки, 1 банка квасолі в томатному соусі, 100 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 5 гілочок кінзи.

    Залий курку водою і відвари до готовності. Додай рис і через 10 хвилин додай нарізані овочі. Ще через 10 хвилин додай квасолю разом із соусом, приправ суп, провари ще 5 хвилин, посип рубаною кинзою і зніми з вогню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *