12 найкращих рецептів баклажанів в аерогрилі

Любителі баклажанів точно знають, наскільки вони гарні у запеченому вигляді. При цьому приготувати їх можна по-різному – в духовці, на вугіллі або в аерогрилі. Сьогодні хочемо докладніше зупинитись саме на останньому варіанті. Плюс у тому, що аерогриль – це дуже швидко та зручно, а ще – корисно та без зайвих калорій. Бери на замітку наші 12 рецептів!

Зміст

  • 1. Баклажани повністю в аерогрилі
  • 2. Баклажани в сирному паніровці в аерогрилі
  • 3. Баклажани з чері та моцарелою в аерогрилі
  • 4. Запечені баклажани кружальцями в аерогрилі
  • 5. Баклажани з помідорами в аерогрилі
  • 6. Баклажани під сиром в аерогрилі
  • 7. Баклажани з кабачками в аерогрилі
  • 8. Запечені баклажани з овочами в аерогрилі
  • 9. Рулетики з баклажанів в аерогрилі
  • 10. Відбивні з баклажанів в аерогрилі
  • 11. Фаршировані баклажани в аерогрилі
  • 12. Баклажани з помідорами та перцем в аерогрилі
  • 1. Баклажани повністю в аерогрилі

    Лише кілька хвилин підготовки, і відмінна овочева страва готова.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, сіль.

    Приготування: Вимий та обсуши баклажан, зроби на ньому надрізи та посоли. Виклади його на решітку аерогрилю та запікай 20 хвилин при 200 градусах. Перевіряй готовність баклажану за допомогою вилки.

    2. Баклажани в сирному паніровці в аерогрилі

    Хрусткі палички, які відмінно урізноманітнюють звичні закуски.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 2 яйця, 1 склянка панірувальних сухарів, 100 г твердого сиру, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Натрій сир на тертці і змішай його з панірувальними сухарями та спеціями до смаку. Віночком збий яйця. Наріж баклажани на брусочки, вмочіть їх в яйце, а потім – в паніровку. Готуй їх 12 хвилин в аерогрилі при 200 градусах, один раз переверни в процесі.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для роликів

    3. Баклажани з чері та моцарелою в аерогрилі

    Швидкий обід або вечеря із найпростіших продуктів.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 10 помідорів чері, 300 г моцарелли, оливкова олія, спеції, італійські трави.

    Приготування: Розріж баклажани вздовж і зроби надрізи в м'якоті. Збризкати баклажани оливковою олією, приправ за смаком і запікай в аерогрилі 15 хвилин при 180 градусах. Виделкою трохи розімніть м'якоть, виклади туди шматочки моцарели і половинки помідорів чері. Запікайте ще 4-5 хвилин при 200 градусах.

    4. Запечені баклажани кружальцями в аерогрилі

    Альтернатива улюбленим смаженим баклажанам на сковороді.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 50 мл оливкової олії, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж баклажани кружальцями завтовшки близько 10 мм. Змішай їх з оливковою олією, сіллю та спеціями до смаку. Виклади баклажани в розігрітий аерогриль і запікайте 10 хвилин при 200 градусах.

    5. Баклажани з помідорами в аерогрилі

    Ще один чудовий спосіб приготувати таке класичне поєднання!

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 помідори, 100 г твердого сиру, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж баклажани тонкими слайсами, збризкайте маслом і приправ. Виклади їх на фольгу і запікайте 10 хвилин в аерогрилі при 180-190 градусах. Після чого додай кружечки помідорів, знову приправ та запікай ще 5 хвилин. Посип тертим сиром і знову запікайте 5 хвилин.

    6. Баклажани під сиром в аерогрилі

    Підійдуть будь-які сорти твердого сиру, бажано ароматні.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 яйця, 200 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж баклажани великими брусочками. Віночком збий яйця зі спеціями, а сир натрій на великій тертці. Обмокни баклажани в яйце, обваляй у сирі, виклади на решітку аерогрилю і запікай 20 хвилин при 200 градусах. Готову страву можеш посипати рубаною зеленню перед подачею.

    Зараз читають:20 простих рецептів заливного пирога з вишнею

    7. Баклажани з кабачками в аерогрилі

    Безпрограшний літній рецепт із сезонних овочів.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 1 кабачок, 1 помідор, 100 г твердого сиру, оливкова олія, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж баклажани, кабачок і помідори кружальцями приблизно однієї товщини і виклади їх в жароміцну форму внахлест, чергуючи. Збризкати все маслом і приправ за смаком. Запікайте овочі на нижній решітці аерогрилю півгодини при 230 градусах на низькій швидкості. Після чого посип овочі тертим сиром і запікайте ще 6-7 хвилин при 260 градусах і на високій швидкості вентилятора.

    8. Запечені баклажани з овочами в аерогрилі

    За бажання, використовуй інші овочі – принцип приготування залишиться тим самим.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 3 кабачки, 2 моркви, 1 цибулина, 200 г помідорів чері, 1 болгарський перець, 3 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Крупно наріж всі овочі і змішай їх з олією, спеціями та ароматними травами. Виклади овочі в жароміцну форму. Якщо їх дуже багато, тоді запікай у 2 заходи. Готуй 30-45 хвилин в аерогрилі при 230 градусах. Час приготування залежить від бажаної м'якості. У процесі перемішай блюдо лопаткою 1-2 рази.

    9. Рулетики з баклажанів в аерогрилі

    За таким рецептом можна приготувати рулетики з будь-якою начинкою.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 4 зубчики часнику, 150 г волоських горіхів, 2 пера зеленої цибулі, 2-3 гілочки кінзи, спеції.

    Наріж баклажани вздовж на тонкі пластинки приблизно по 5 мм завтовшки . Приправ їх за смаком і запікайте 10-15 хвилин на середній решітці аерогрилю при 260 градусах і високій швидкості вентилятора.

    Змішай рубані горіхи, часник, кінзу та зелену цибулю. Можна додати в начинку трохи сиру чи лимонного соку. Дай баклажанам злегка охолонути, виклади начинку, зверни рулетики і відправ їх на півгодини в холодильник.

    Зараз читають:ПХ млинці: 15 чудових рецептів на кожен день

    10. Відбивні з баклажанів в аерогрилі

    Самі відбивні ще треба буде трохи обсмажити на сковороді.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 2 яйця, 4 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Промий баклажани, наколи виделкою і запікай їх півгодини в аерогрилі при 200 градусах (один раз переверни в процесі приготування). Зніми з запечених баклажанів шкірку і розріж навпіл. Обвалюй кожну половинку у борошні зі спеціями, а потім – у збитих яйцях. Обсмаження відбивні на сковороді з двох сторін.

    11. Фаршировані баклажани в аерогрилі

    Для ситнішої версії – додай у начинку м'ясний фарш.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 200 г твердого сиру, сіль, спеції.

    Розріж баклажани вздовж і акуратно видали м'якоть . Дрібно наріж м'якоть і всі овочі, подрібни часник, натрій сир і змішай начинку. Приправ її за смаком і виклади в човники з баклажанів. Запікайте їх 25-30 хвилин на нижній решітці аерогрилю при 180 градусах на середній швидкості.

    12. Баклажани з помідорами та перцем в аерогрилі

    Любителі гострих закусок можуть додати ще трохи перцю чилі.

    Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 200 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 4 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені, 1,5 ст. оливкової олії, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. хмелі-сунелі, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти та наріж баклажани кружальцями. Змішай їх із подрібненим перцем, часником, зеленню, олією та спеціями. Застели верхню решітку аерогрилю фольгою, виклади та запікайте баклажани 15 хвилин при 230 градусах на середній швидкості. Після чого додай зверху кружечки помідорів та запікай ще 7-10 хвилин. Посип готові овочі тертим сиром.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *