Шумна вечірка, святковий стіл або затишні посиденьки з друзями – ароматна наливка з вишні буде доречна завжди. Приготувати її не складно, тим більше, що 20 найпопулярніших рецептів вже зібрано в цій статті. Готуй та насолоджуйся результатами!
Зміст
1. Наливка з вишні – класичний рецепт
Вишню, змішану з горілкою та цукром, перемішуй щодня.
Тобі знадобиться: 500 г вишні, 250 мл горілки, 1/2 склянки цукру.
Вишню промий , очисти від кісточок і помісти в скляну банку. Засип цукром і прибери убік на 2-3 години. Влий горілку, щільно закрий капроновою кришкою і наполягай 20 днів. Проціди через ситечко, розлий у чисті пляшки і наполягай ще 30 днів у темному прохолодному місці. Проціді через ватний фільтр і перелий наливку в підготовлену тару.
2. Наливка з вишні на самогоні
Готову наливку можна ще раз процідити.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 мл самогону, 350 г цукрового піску.
Приготування: Промиту вишню очисти від кісточок, злегка розімні товкачем і змішай з цукром. Помістіть заготовку в скляний бутель, додай самогон, щільно закрий кришкою і наполягай 30 днів. Проціди через ватний фільтр, розлий у чисті пляшки і постав у темне прохолодне місце ще на 10-15 днів.
3. Солодка наливка з вишні на коньяку
Використовуй лише великі та солодкі ягоди.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 мл коньяку, 2 зірочки бадьяна, 400 г цукру.
Приготування: Вишню промий, очисти від кісточок і помістіть у підготовлену тару. Додай цукор, зірочки бадьяна та коньяк. Щільно закрий капроновими кришками та наполягай 30 днів. Проціді через марлю, розлий наливку по чистих пляшках і прибери в темне прохолодне місце ще на 2 тижні.
4. Домашня наливка з вишні швидкого приготування
Для цього рецепту знадобиться глиняний горщик відповідного об'єму.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 400 г цукру, 500 мл самогону.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
Вишню промою і разом з кісточками разомні руками. Додай цукор, перемішай і переклади в глиняний горщик. Залий самогоном, щільно закрий фольгою і постав на 8 годин у духовку, прогріту до 65 градусів. Проціди через подвійний шар марлі, розлий у чисті пляшки та охолоди.
5. Наливка з підв'яленої вишні
Такий спосіб підготовки вишні покращує смак та аромат майбутньої наливки.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 мл горілки, 400 г цукру.
Приготування: Вишню виклади на лист, застелений пекарським папером, і постав на 4 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Ягоди остуди, змішай із цукром і склади в чисту суху банку. Залий горілкою, накрий кришкою і залиш на 25 днів. Процідити наливку через ватний фільтр, перелий у підготовлену тару і наполягай ще 10-15 днів.
6. Наливка із замороженої вишні
Заморозь вишню в сезон чи візьми готову в магазині.
Тобі знадобиться: 400 г замороженої вишні, 300 мл спирту, 200 г цукру.
Вишню розморозь при кімнатній температурі, виклади на друшляк, промою і залиш стікати. Переклади вишню в банку, засип цукром і залиш на 2-3 години. Влий спирт, гарненько струси і щільно закрий кришкою. Наполягай 15 днів у темному місці. Процідити наливку через сито, розлий у чисті пляшки та прибери у підвал на 15 днів.
7. Вишнева наливка на ягодах та листі
Працюй з вишнею у рукавичках, інакше руки сильно забарвляться.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 100 листків вишні, 500 мл горілки, 450 г цукру.
Вишню очисти від кісточок, злегка розімні і змішай з цукром. Додай листя, горілку і щільно закрий пластмасовою кришкою. Наполягай наливання 15 днів у темному місці. Проціди через подвійний шар марлі, розлий у чисті пляшки та прибери у підвал ще на 10 днів.
8. Домашня наливка з вишні з кісточками
Термін зберігання такої наливки – 2 роки.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 мл горілки, 2 склянки цукру.
Приготування: Промиту вишню очисти від кісточок і злегка розімні товкачем. Третину кісточок розбий молотком і всип у вишневу заготовку. Додай цукор, горілку та наполягай 3 тижні. Процідити наливку через ватний фільтр, розлий по чистих пляшках і прибери в темне прохолодне місце на 10 днів.
9. Вишнева наливка з медом та спиртом
Використовувана тара повинна була ідеально чистою та сухою.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 2 кг меду, 1 л спирту.
Приготування: Вишню промий, очисти від кісточок і помістіть у скляну сулію. Додай мед, спирт і щільно закрий капроновою кришкою. Наполягай 30 днів у темному прохолодному місці, потім проціди та розлий у чисті сухі пляшки.
10. Налив з вишні з медом без горілки
Спирт утворюється у процесі природного бродіння.
Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 2 кг меду, 1 л води.
Приготування: Вишню промою і разом із кісточками разомні до кашоподібного стану. Переклади в сулію, залий теплою водою, змішаною з медом, і наполягай під кришкою 5 днів у теплому місці. Проціди через подвійний шар марлі, розлий по чистих пляшках і віднеси в темне прохолодне місце на 2 місяці. Проціди наливку ще раз і перелий у підготовлену тару.
11. Пряна наливка з вишні
Перед подачею наливку слід охолодити.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 л спирту, 2 палички кориці, 1 бутон гвоздики, 500 г цукру.
Вишню промою і склади в чистий сулій шарами, пересипаючи цукром. Прикрий кришкою та залиш на 3 дні в теплому місці. Додай корицю, гвоздику, спирт та наполягай 30 днів. Процідити наливку через подвійний шар марлі, перелий у чисті скляні пляшки та наполягай у льоху ще 2 місяці.
12. Наливка із вишневого соку
Якщо соковижималки немає, тоді просто скористайся блендером або м'ясорубкою.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1 л спирту, 500 г цукру.
Приготування: Промиту вишню очисти від кісточок і пропусти через соковитискач. Сік разом із макухою переклади в скляний бутель, додай цукор, спирт і щільно закрий капроновою кришкою. Наполягай 12 днів у темному місці. Процідити наливку через подвійний шар марлі, розлий у чисті пляшки та прибери у темне прохолодне місце на 2 тижні.
13. Наливка з вишневого варення
Не турбуйся, на приготування варення піде не більше 5 хвилин.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 1 кг цукру, 1 л горілки.
Вишню промою під проточною водою, очисти від кісточок і помісти в каструлю. Засип цукром і проварити на повільному вогні 5 хвилин. Застуди та переклади у скляну сулію. Влий горілку, щільно закрий капроновою кришкою і наполягай наливку 20 днів. Проціди, розлий у чисті пляшки та прибери у льох на 30 днів.
14. Наливка з вишні без горілки
Оптимальна температура для бродіння 20-22 градуси.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1 кг цукру, 400 мл води.
Приготування: Промиту вишню очисти від кісточок і добре розімніть. Переклади заготовку в тару для бродіння, додай теплу воду, цукор і залиш на 30 днів у темному місці. Профільтруй, розлий у чисті пляшки, закрий кришками з гідрозатворами та наполягай ще 30 днів. Процідіть наливку через ватний фільтр і перелийте в підготовлену тару.
15. Наливка з вишні із соком чорної смородини
Аналогічно можна готувати із соком червоної смородини, агрусу та інших ягід.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 400 г чорної смородини, 1 л спирту, 500 г цукрового піску.
Смородину промий , очисти від сухих хвостиків і пропусти через соковижималку. Вишню промою і разом із кісточками злегка розімні. Змішай обидві заготовки з цукром і перелий у скляну сулію. Залий спиртом, щільно закрий кришками і залиш на три тижні. Проціди через ватний фільтр, розлий у чисті сухі пляшки та наполягай наливку у підвалі ще 20 днів.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему з чорної смородини
16. Наливка з вишні без цукру
Для цього рецепту краще використовувати вишню солодких сортів: Вечірня зоря, Шоколадниця та Десертна Морозова.
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1,5л горілки.
Приготування: Вишню промий, очисти від кісточок і помістіть у скляну сулію. Залий горілкою, щільно закрий капроновою кришкою і постав на 14 днів у темне прохолодне місце. Профільтруй наливку через подвійний шар марлі та розлий у чисті пляшки.
17. Наливка з вишні з корицею та білим ромом
Смак готової наливки виходить м'яким, глибоким та солодким.
Тобі знадобиться: 1,5 кг вишні, 1 паличка кориці, 400 г цукру, 600 мл білого рому.
Приготування: Промиту вишню виклади на лист, застелений пекарським папером, і постав на 4 години в духовку, розігріту до 80 градусів. Ягоди остуди і переклади в сулію. Додай корицю, цукор та білий ром. Щільно закрий кришкою та наполягай 25 днів у темному місці. Проціди через ватний фільтр, перелий у чисті пляшки та прибери на зберігання у підвал.
18. Вишнева наливка з м'ятою
М'ята дасть більше аромату, якщо попередньо розім'яти її.
Тобі знадобиться: 2 кг вишні, 5 гілочок м'яти, 2 склянки цукру, 1 л спирту.
Вишню промий і очисти від кісточок. Третину кісточку помісти в банку, додай промиті гілочки м'яти та підготовлену вишню. Додай цукор, влий спирт і щільно закрий капроновою кришкою. Наполягайте наливку 20 днів у темному місці. Профільтруй, розлий у чисті пляшки та прибери ще на 2 тижні у підвал.
19. Вишнева наливка з цитрусовим ароматом
Наливка стане ідеальною лише через місяць після приготування.
Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 лимон, 300 г цукру, 500 мл горілки.
Приготування: З лимона ріж шкірку і видави сік. Вишню очисти від кісточок і змішай із цукром. Помісти все в скляну сулію, залий горілкою і закрий капроновою кришкою. Постав на 20 днів у темне місце. Проціди, розлий у чисті пляшки та прибери у підвал на 10 днів.
20. Солодка наливка із вишні з мускатним горіхом
Дивовижний аромат, легка гіркуватість і насичений колір!
Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1 мускатний горіх, 1,5 л спирту, 1 кг цукрового піску, 400 мл води.
Приготування: Вишню очисти від кісточок і добре розімніть. Додай спирт, мускатний горіх та наполягай 10 днів. Змішай воду з цукром, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Проціди наливку, додай охолоджений сироп і знову постав у темне місце на 10 днів. Профільтруй через подвійний шар марлі, розлий у підготовлену тару та прибери у льох на зберігання.
Джерело: dietcenter.com.ua