20 найсмачніших рецептів, як приготувати кефаль

Є багато причин любити кефаль, і одна з них – її найсмачніше біле м'ясо у поєднанні з практично повною відсутністю дрібних кісток. Головне – правильно приготувати ніжну рибу. У нашій добірці рецептів ми поділимося 20 найкращими способами, як це зробити!

Зміст

  • 1. Кефаль цілком у духовці
  • 2. Кефаль у кукурудзяному борошні на сковороді
  • 3. Маринована кефаль
  • 4. Запечена кефаль у фользі
  • 5. Кефаль з цибулею та корейською морквою в духовці
  • 6. Запечена кефаль шматочками з картоплею
  • 7. Смажена кефаль у пануванні
  • 8. Кефаль з овочами у мультиварці
  • 9. Кефаль з гарбузом та корицею в духовці
  • 10. Кефаль із помідорами в рукаві
  • 11. Кефаль у вершках з пореєм та помідорами
  • 12. Запечена кефаль під майонезом
  • 13. Юшка з кефалі
  • 14. Кефаль з буряком та гострим перцем
  • 15. Смажена кефаль у гострому клярі
  • 16. Кефаль у власному соку в мікрохвильовій печі
  • 17. Рагу з кефалі з помідорами
  • 18. Запечена кефаль з паприкою та лаймом
  • 19. Рибна запіканка з кефалі
  • 20. Розсольник із кефаллю
  • 1. Кефаль цілком у духовці

    Найсмачніший рецепт запеченої кефалі на вечерю.

    Тобі знадобиться: 1 кг кефалі, 80 г фіолетової цибулі, 1/2 лимона, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 50 мл оливкової олії, 30 г рубаної кінзи, спеції.

    Приготування: Змішай сік та цедру лимона, рубану фіолетову цибулю, часник та чилі, подрібнену кінзу, олію та спеції. Натріть цим маринадом випотрошену кефаль усередині і зовні, і загорни рибу у фольгу. Запікай всі 20 хвилин у духовці при 200 градусах, а потім зменш температуру до 170 і запікай ще 15-20 хвилин.

    2. Кефаль у кукурудзяному борошні на сковороді

    Для яскравішого золотистого кольору – додай у спеції трохи куркуми.

    Тобі знадобиться: 2 кг кефалі, 120 г кукурудзяного борошна, спеції.

    Приготування: Наріж випотрошену кефаль шматочками по 3 см завтовшки, перемішай зі спеціями і залиш на 7 хвилин. Обваляй кожен шматочок у кукурудзяному борошні і обсмаж їх без кришки з обох боків до рум'яної скоринки.

    3. Маринована кефаль

    Кефаль обов'язково має бути дуже свіжою та бездоганною якістю.

    Тобі знадобиться: 5 тушок кефалі, 1 цибулина, по 1 ч.л. запашного та рожевого перцю горошком та звичайної солі, 2 ч.л. цукру, по 1 ст. морської солі та насіння гірчиці, 4 ст.л. білого винного оцту, 2 ст. рослинної олії, 3 лаврові листки, 150 мл води.

    Приготування: Розроби кефаль на філе зі шкірою та посип морською сіллю та ложкою цукру. Закип'ятити 100 мл води, додати по 1 ч.л. звичайної солі та цукру, і всі спеції. Провари маринад 1 хвилину і трохи охолоди, а потім додай олію та оцет. Виклади кефаль у контейнер шарами, перекладаючи її кільцями цибулі. Залий все маринадом і відправь у холодильник мінімум на 4 години.

    4. Запечена кефаль у фользі

    Риба у фользі завжди виходить максимально соковитою і не пересихає.

    Тобі знадобиться: 1 кг кефалі, 1 лимон, 1 ч.л. італійських трав, по 2 гілочки розмарину і чебрецю, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування кефалю і натрій її спеціями. Змішай лимонний сік, цедру, оливкову олію, рубані свіжі та сухі трави, і теж натрій рибу. Виклади кефаль на фольгу, зверху поклади шматочки вершкового масла, загорни рибу та запікай її в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів риби на грилі

    5. Кефаль з цибулею та корейською морквою в духовці

    Обережніше додай спеції, бо корейська морква вже пряна.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг кефалі, 300 г корейської моркви, 1 цибулина, 1 пучок петрушки, 1 ст. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, спеції.

    Розроби кефаль і натрій її лимонним соком і спеціями всередині і зовні. Наріж цибулю кільцями та обсмаж його в маслі до золотистості. Нафаршируй кефаль смаженою цибулею та петрушкою. Виклади на фольгу половину моркви, на неї рибу, а потім знову моркву. Загорни все у фольгу та запікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Запечена кефаль шматочками з картоплею

    Просте повсякденне блюдо, подавати яке рекомендуємо з овочевим салатом.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кефалі, 1,5 кг картоплі, 1 лимон, 30 мл оливкової олії, 40 г петрушки, спеції.

    Приготування: Приваріть картоплю 15-20 хвилин і наріжте середніми часточками. Випотроши і промий кефаль, і теж наріж її середніми шматочками. Виклади все у форму для запікання, полів лимонним соком та олією, посип спеціями та рубаною петрушкою. Накрий фольгою та відправь на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах.

    7. Смажена кефаль у пануванні

    Подавай кефаль із гарніром як основне блюдо, або просто замість закуски до пива.

    Тобі знадобиться: 500 г кефалі, 6 ст. панірувальних сухарів, 3 яйця, спеції.

    Приготування: Наріж випотрошену кефаль на порційні шматочки та натрій спеціями. Обмакни кожен шматочок у збиті яйця, а потім – у сухарі. Обсмажити з двох сторін на сковороді до рум'яності.

    8. Кефаль з овочами у мультиварці

    Лише кілька хвилин на підготовку – а далі мультиварка все зробить сама.

    Тобі знадобиться: 700 г кефалі, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 200 г сметани, спеції, 150 мл води.

    Приготування: Розроби і наріж кефаль порційними шматочками. Довільно, але не надто крупно наріж овочі і виклади їх у змащену олією чашу мультиварки, а зверху виклади кефаль. Змішай воду, сметану та спеції, залий страву та готуй 1 годину в режимі «Гасіння».

    9. Кефаль з гарбузом та корицею в духовці

    Один з найнесподіваніших і найкреативніших способів запекти кефаль!

    Тобі знадобиться: 500 г кефалі, 300 г гарбуза, по 1 щіпці меленої гвоздики, кориці, імбиру, коріандру, кардамону, кмину, запашного перцю, чилі та бадяну, 1 лимон, 50 г фіолетової цибулі, 30 мл .

    Приготування: Змішай оливкову олію, сік та цедру лимона, дрібно рубану цибулю, часник та всі спеції за смаком. Наріж гарбуз невеликим кубиком, додай ложку маринаду і перемішай. Випотроши кефаль, зроби з боків надрізи і натрій її маринадом. Виклади гарбуз та рибу на фольгу, загорни та запікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Кефаль із помідорами в рукаві

    Якщо вдома не було фольги, тоді на виручку приходить рукав.

    Тобі знадобиться: 800 г кефалі, 1/2 лимона, 200 г помідорів чері, 1 пучок зелені, 2 ст. рослинної олії, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування кефалю, зроби з боків надрізи і натріть рибу спеціями і лимонним соком. У надрізи вклади платівки часнику. Нафаршируй черево зеленню та половинками чері. Відправ у рукав кефаль і, якщо залишилися, ще зелень та помідори. Збризкати все маслом, зав'яжи рукав і запікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:10 найкращих рецептів огірків з морквяним бадиллям на зиму

    11. Кефаль у вершках з пореєм та помідорами

    Замість вершків також можна взяти не надто жирну сметану.

    Тобі знадобиться: 600 г кефалі, 2 цибулини, 1 цибуля-порей, 300 г помідорів чері, 500 мл 30% вершків, 100 г кореня селери, 1 перець чилі, спеції.

    Приготування: Випотроши і розріж рибу на порційні шматочки. Наріж звичайну цибулю та порей тонкими кільцями. Дрібно нарубай чилі і селера. Обсмаж всі овочі разом на сковороді 5 хвилин, влий вершки і протушкуй ще 2 хвилини. Виклади в соус шматочки кефалі, приправ за смаком та туші під кришкою 10-15 хвилин. Додай розрізані навпіл помідори чері та туші ще 5 хвилин.

    12. Запечена кефаль під майонезом

    А якщо є достатньо часу та ентузіазму – приготуй домашній майонез.

    Тобі знадобиться: 2 кг кефалі, 20 мл олії, 100 мл білого вина, 150 г майонезу, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування риби, наріжте її середніми шматочками і змішайте зі спеціями і лимонним соком. Забери в холодильник на 15-20 хвилин, а потім додай майонез і знову перемішай. Виклади кефаль у форму, влий туди вино і відправ у духовку на 45 хвилин при 180 градусах під фольгою. Зніміть фольгу за 10 хвилин до кінця.

    13. Юшка з кефалі

    Класична юшка готується так просто, що впорається будь-який новачок.

    Тобі знадобиться: 450 г кефалі, 1 цибулина, 2 моркви, 1 корінь селери, 0,5 ст. борошна, 2 л води, спеції та зелень.

    Приготування: Дрібно порубай селера, моркву наріж кружальцями, а цибуля – кубиком. Закип'ятіть воду і відправте туди всі овочі, спеції за смаком і ложку рослинної олії. Розведи борошно в невеликій кількості води і через 10 хвилин влий її до овочів. Виклади туди нарізану шматочками кефаль, доведи до кипіння і вари юшку 15 хвилин на слабкому вогні. Перед подачею посип блюдо зеленню.

    14. Кефаль з буряком та гострим перцем

    Для цього рецепту потрібно одразу відокремити філе кефалі.

    Тобі знадобиться: 300 г філе кефалі, 1 буряк, 1 гострий перець, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. лимонної цедри, спеції, 4 ст. консервованого чи вареного нуту.

    Приготування: Наріж буряк кубиком, подрібни часник з перцем, додай цедру лимона, приправ за смаком і обсмаж все в невеликій кількості олії 5 хвилин. Влий трохи води, доведи до кипіння і зверху виклади філе кефалі. Ще приправ, збризкати лимонним соком і туші 25 хвилин під кришкою. За 5 хвилин до кінця – додай нут.

    15. Смажена кефаль у гострому клярі

    Хрумка зовні і м'яка всередині, вона сподобається всім любителям смаженої риби.

    Тобі знадобиться: 1 кефаль, 100 г борошна, 120 мл газованої мінералки, 1 щіпка сушеного часнику, 2 щіпки пластівців чилі, 1 ч.л. крохмалю, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 яйце.

    Розроби кефаль на філе і наріж її тонкими смужками. Решта інгредієнтів збий до однорідного кляру. Вмочіть кефаль у нього з усіх боків і обсмаж до рум'яності.

    Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком

    16. Кефаль у власному соку в мікрохвильовій печі

    Приготувати кефаль можна навіть взагалі без плити та мультиварки!

    Тобі знадобиться: 500 г кефалі, 1 цибулина, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Розроби і наріж кефаль порційними шматочками. Додай нарізану кільцями цибулю, спеції та лимонний сік, і все перемішай. Відправ все в мікрохвильову піч на 9-10 хвилин при максимальній потужності.

    17. Рагу з кефалі з помідорами

    Щоб зробити його більш вишуканим, додай трохи креветок.

    Тобі знадобиться: 500 г філе кефалі, 2 картоплини, 1 банка рубаних помідорів у власному соку, 1 фіолетова цибулина, 1 морква, 2 стебла селери, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, 1 перець чиго, 3 4 склянки бульйону, 1 пучок кінзи, спеції.

    Приготування: Наріж філе кефалі шматочками та довільно подрібни всі овочі. Обсмажити на сильному вогні цибулю, болгарський перець, моркву, селера, часник і чилі близько 5 хвилин. Додай картоплю, помідори та рубану кінзу. Влий вино і бульйон, доведи до кипіння і протушкуй всі 15 хвилин до м'якості картоплі. Додай кефаль і спеції, і протушкуй досі 5-7 хвилин.

    18. Запечена кефаль з паприкою та лаймом

    Оригінальний маринад, якщо всі відомі, вже давно випробувані.

    Тобі знадобиться: 400 г філе кефалі, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 3 гілочки петрушки, 1 ч.л. цедри лайма, 1 ст. соку лайма, 0,5 ч.л. солі та меленого чорного перцю, 1 перець чилі, 20 г болгарського перцю.

    Приготування: Збий у блендері розтоплене вершкове масло та решту інгредієнтів, крім риби. Натрій кефаль маринадом, загорни її у фольгу і запікай у духовці 20 хвилин при 190 градусах.

    19. Рибна запіканка з кефалі

    Схожі запіканки дуже поширені у португальській кухні.

    Тобі знадобиться: 1 кг кефалі, 1 кг картоплі, 100 г шпику, 500 г цибулі, 3 ст. оливкової олії, 200 мл 20% вершків, 30 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності, очисти і наріж кружальцями. Обсмаж на оливковій олії нарізаний кубиками шпик, відклади його вбік і обсмаж подрібнену цибулю на тій же сковороді. Додай до нього шпик та перемішай.

    Розроби кефаль на філе і дуже дрібно порубай, а потім приправ. Виклади у форму половину картоплі, половину кефалі, цибулю, кефаль та картоплю. Залий все вершками, розклади зверху шматочки вершкового масла|мастила| і готуй запіканку 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 220 градусах.

    20. Розсольник із кефаллю

    Класичний розсольник – з перловкою та солоними огірками, але тепер рибний.

    Тобі знадобиться: 600 г кефалі, 4 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 склянки перловки, 2 солоні огірки, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ч. л. цукру, спеції, зелень.

    Приготування: Заздалегідь замочіть перловку на ніч і відваріть її майже до готовності. Закип'яти воду, додай туди перловку, нарізану картоплю, шматочки кефалі та спеції на смак. Вари досі 20 хвилин.

    За цей час дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Туди ж додай терті огірки та смажу все ще 7 хвилин. Потім додай цукор і томатну пасту, і смажу ще 5 хвилин. Відправ засмажку в розсольник, додай спеції та зелень, і вари суп ще 10 хвилин на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *