12 рецептів тефтелей з індички, які варто приготувати

Звичайно, тефтелі з індички не можна назвати якоюсь новою стравою, але це та сама класика, яка ніколи не втрачає актуальності. Тим більше, вони дуже соковиті, легкі, підійдуть дорослим та дітям, а готуються – простіше простого. Розповідаємо 12 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Тефтелі з індички на сковороді
  • 2. Тефтелі з індички в духовці
  • 3. Тефтелі з індички з рисом та морквою
  • 4. Тефтелі з індички з овочами
  • 5. Тефтелі з індички з підливою
  • 6. Тефтелі з індички з картоплею
  • 7. Тефтелі з індички у сметані
  • 8. Тефтелі з індички в томаті з болгарським перцем
  • 9. Тефтелі з індички під сиром
  • 10. Тефтелі з індички на пару
  • 11. Тефтелі з індички в томатному соку
  • 12. Тефтелі з індички з кабачком у вершковому соусі
  • 1. Тефтелі з індички на сковороді

    Легкі тефтелі, які гарні з будь-яким гарніром на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г фаршу індички, 70 г рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Відварити рис, подрібнити часник і змішати всі інгредієнти разом. Вимішай фарш, приправ за смаком і сформуй тефтелі. Обсмаж їх на середньому вогні до рум'яності з усіх боків.

    2. Тефтелі з індички в духовці

    Тефтелі у духовці виходять максимально дієтичними.

    Тобі знадобиться: 1 кг фаршу індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 100 г томатної пасти, 70 г рису, 4 зубчики часнику, спеції, 100 мл води.

    Відвари рис до напівготовності, подрібни часник, дрібно наріж цибулю і натрі моркву. Змішай все з фаршем індички, приправ за смаком і сформуй тефтелі. Виклади їх у форму, а між ними виклади шматочки помідора. Змішай томатну пасту і воду, і залий зверху. Накрий фольгою та запікайте тефтелі 40-45 хвилин при 180 градусах у духовці.

    3. Тефтелі з індички з рисом та морквою

    Ніжні тюфтельки в томатно-сметанной заливці.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 150 г рису, 200 г моркви, 100 г цибулі, 1 яйце, 500 мл води, 6 ст. сметани, 2 ст. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж. Змішай все з індичкою, додай яйце і спеції, і сформуй тефтелі. Виклади у форму для запікання. Змішай воду, сметану і томатну пасту, теж приправ і залий тефтелі. Запікайте їх у духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:12 оригінальних рецептів спагетті з кабачків

    4. Тефтелі з індички з овочами

    Таким тюфтелям навіть не потрібен гарнір – це вже самостійна страва.

    Тобі знадобиться: 600 г фаршу індички, 3 ст. рису, 1 цибулина, 1 кабачок, 1 цукіні, 2 болгарські перці, 4 зубчики часнику, 500 мл помідорів у власному соку, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ч. л. орегано, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком і обсмаж разом 7-10 хвилин. Добре відби фарш, додай злегка приварений рис і спеції, і сформуй тефтелі.

    Додай до овочів усі спеції та подрібнені помідори з соком, протушкуй пару хвилин і виклади тефтелі. Доведи до кипіння та туші під кришкою на слабкому вогні близько 25 хвилин.

    5. Тефтелі з індички з підливою

    Майже такі, як у дитячому садку – одразу навіює спогади.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 1/2 склянки круглого рису, 120 г цибулі, 1 яйце, 4 ст.л. борошна, спеції, 2 ст. сметани, 1 ст. томатної пасти, 2 склянки води.

    Приготування: Відварити рис до готовності, пропустити цибулю через м'ясорубку і змішати з фаршем. Додай яйце і спеції, вимішай фарш, сформуй і обваляй тефтелі в 2-3 ложках борошна. Обсмаж їх до рум'яності з усіх боків.

    Розведи томатну пасту у склянці води. Окремо змішай сметану, ложку борошна та ще склянку води. Влий до тюфтель томат і туші 10 хвилин на слабкому вогні, а потім влий сметану і туші ще 10-15 хвилин під кришкою до бажаної густоти.

    6. Тефтелі з індички з картоплею

    Оригінальна варіація на тему класичних тюфтель з підливою.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 2 цибулини, 2 картоплини, 1 морква, 2 помідори, 2 ч.л. борошна, 1,5 склянки води, спеції.

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку одну цибулину, всю картоплю та фарш індички. Додай спеції, ретельно вимішай, сформуй та виклади тефтелі в каструлю. Часткою 1/2 склянки води та туші 20-25 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

    Дрібно наріж другу цибулину, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай очищені та дрібно нарізані помідори, і смажу ще 2 хвилини. Додай борошно, перемішай, влий склянку води, доведи до кипіння і приправ за смаком. Виклади туди тефтелі та туши всі разом ще 6-7 хвилин.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном

    7. Тефтелі з індички у сметані

    Особливо гарні з гарніром із вареного рису або картоплі.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 100 г батону, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 морква, 4 ст.л. сметани, 1 яйце, 1 ст.л. муки|борошна|, 1 лавровий лист, 0,5 ч.л. базиліка, спеції.

    Приготування: Замоч батон у воді і відіжмі. Пропусти батон, одну цибулину та часник через м'ясорубку, і змішай їх із фаршем індички. Додай яйце, базилік та спеції, вимішай і сформуй тефтелі. Подрібни другу цибулину та моркву, і обсмаж їх до золотистості.

    Додай пару ложок води та протушкуй 5 хвилин під кришкою. Додай борошно та спеції, і перемішай. Після цього додай сметану та 300-350 мл води. Доведи до кипіння, виклади тефтелі та додай лавровий лист. Туші тефтелі на слабкому вогні під кришкою 25-30 хвилин.

    8. Тефтелі з індички в томаті з болгарським перцем

    Ще один простий і смачний рецепт тефтелей на вечерю чи обід!

    Тобі знадобиться: 1 кг фаршу індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 помідор, 5 гілочок кінзи, 5 зубчиків часнику, 70 г рису, 100 мл томатного соку, спеції.

    Приготування: Відвари рис до напівготовності, дрібно наріж цибулю, натрій моркву і змішай все з індичкою. Додай спеції за смаком, сформуй та виклади тефтелі у форму. Між ними розклади пластинки часнику, часточки помідора, шматочки перцю та листя кінзи.

    Змішай томатний соус, спеції та 100-120 мл води. Залий тефтелі та накрий фольгою. Запікай 30 хвилин у духовці при 180 градусах, а потім зніми фольгу та запікай ще 10-15 хвилин.

    9. Тефтелі з індички під сиром

    Рум'яна сирна скоринка прикрашає будь-яку страву, і тефтелі тут не виняток.

    Тобі знадобиться: 1 кг фаршу індички, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст. сметани, 100 г томатного соусу, 70 г рису, 100 г твердого сиру, спеції, 100 мл води.

    Приготування: Відвари рис, подрібни цибулю, натрій моркву і змішай все з фаршем. Сформуй тефтелі та виклади у форму. Змішай воду, томатний соус, сметану та спеції, і залий тефтелі. Відправте все на 30 хвилин в духовку при 180 градусах під фольгою. Після чого зніми фольгу, засип тертим сиром і відправ тефтелі назад ще на 15 хвилин.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму

    10. Тефтелі з індички на пару

    Найдієтичніший варіант тюфтель, який тільки можна придумати.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 1 яйце, 100 г кукурудзи, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібніть цибулю в блендері і змішайте всі інгредієнти. Вимішати масу, сформуй тефтелі і готуй їх на пару близько 30 хвилин.

    11. Тефтелі з індички в томатному соку

    Ще один простий і безпрограшний спосіб зробити заливку для тюфтель.

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 80 г рису, 500 мл томатного соку, спеції.

    Приготування: Відвари рис до напівготовності, натрій цибулю і моркву, і змішай їх з фаршем індички. Додай яйце та спеції, сформуй та виклади тефтелі у форму. Доведи томатний сік до кипіння, додай спеції до смаку і увари його 5-7 хвилин. Залий тефтелі, накрий фольгою та запікай близько 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Тефтелі з індички з кабачком у вершковому соусі

    Навіть прості тефтелі можна приготувати вишукано!

    Тобі знадобиться: 500 г фаршу індички, 250 г кабачка, 120 г моркви, 1 яйце, 220 мл молока, 60 мл білого сухого вина, 200 мл вершків жирністю 20%, 150 г твердого сиру, 30 г вершкового масла, 3 , 50 г борошна, спеції.

    Приготування: Натрій кабачок і відіжми його від зайвого соку, окремо натрій моркву і змішай все з фаршем. Додай яйце, 20 г борошна, спеції за смаком та перемішай. Сформуй тефтелі, обсмаж їх з усіх боків до рум'яності на олії і виклади у форму.

    Обсмажити 30 г борошна на вершковому маслі. Постійно помішуючи влий спочатку вино, а потім – молоко та вершки. Провари соус до загусання. Додай спеції за смаком і зали їм тефтелі. Засип блюдо тертим сиром і відправте на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *