Хоч стейки з цвітної капусти і не мають нічого спільного з класичними м'ясними, але все одно вони – смачна, цікава та корисна страва, яку можна подавати самостійно або як гарнір. Сьогодні ми поділимося з тобою 12 рецептами, як легко та швидко приготувати їх у домашніх умовах!
Зміст
1. Стейки із цвітної капусти на сковороді
Обсмажування надає стейкам дуже апетитну та рум'яну скоринку.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 2 ст. оливкової олії, по 0,5 ч.л. куркуми, імбиру та орегано.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки товщиною 1,5-2 см, змасти їх оливковою олією та присип спеціями. Обсмажити стейки на змащеній сковороді маслом на середньому вогні з двох сторін до рум'яності.
2. Стейки з цвітної капусти у духовці
Перед подачею посип їх рубаною зеленню або зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. копченої паприки, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки шириною близько 2 см. Змішай масло, подрібнений часник та спеції. Обмасти капусту цим маринадом і запікайте стейки 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Стейки з цвітної капусти на грилі
А заразом розповімо рецепт оригінального пряного маринаду!
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати вафлі з кабачків
Тобі знадобиться: 1 кг цвітної капусти, 120 мл оливкової олії, 2 гострі червоні перці, 30 мл томатного соусу, 6 зубчиків часнику, 60 мл винного оцту, 60 г меду або меляси, 2 ст.л паприки, 1-1,5 год. .л. солі, 1 ст. орегано.
Приготування: Наріж капусту на стейки. Змішай подрібнений часник, гострий перець та інші інгредієнти. Обмаж стейки з цвітної капусти цим соусом і готуйте їх на грилі близько 5-7 хвилин з кожного боку.
4. Стейки з цвітної капусти у клярі
Приготовлена таким чином цвітна капуста – дивовижно поєднується зі сметанним соусом.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 200 г панірувальних сухарів, 200 мл молока, 2 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. крохмалю, 2-3 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.
Приготування: Віночком змішай масло|мастило|, борошно, крохмаль і всі спеції з травами. Наріж цвітну капусту на стейки, вмочіть їх у кляр і обваляй у сухарях. Обсмаж на середньому вогні з двох боків до рум'яності та подавай до столу.
5. Стейки з цвітної капусти під сиром
Особливо смачно виходить, якщо змішати кілька видів сиру.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 2 яйця, 2 ст. оливкової олії, 3 ст.л. тертого пармезану, 20 г горгонзоли, по 0,5 ч.л. кунжуту та насіння льону, спеції, італійські трави.
Приготування: Віночком збий яйця з оливковою олією та спеціями. Наріж цвітну капусту на стейки, вмочіть їх у яйце і виклади на пергамент. Присип насінням, кунжутом, італійськими травами та пармезаном, а зверху – розкриш горгонзолу. Запікайте стейки 20-30 хвилин у духовці при 200 градусах.
6. Стейки з цвітної капусти з фаршем
Підійде будь-який м'ясний фарш – свинина, яловичина, курка чи змішаний.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 200 г м'ясного фаршу, 2 помідори, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. йогурту, 1 ч. л. зернистої гірчиці, зелень, спеції.
Зараз читають:20 десертів із груші, перед якими складно встояти
Наріж капусту на стейки 1,5 см завтовшки і трохи обсмаж їх на сковороді з двох сторін до золотистості. Змішай фарш із спеціями. Окремо змішай йогурт, подрібнений часник, гірчицю та зелень. На пергамент виклади стейки з цвітної капусти, на них – фарш, а далі – кружечки помідорів. Змасти все йогуртовим соусом, посип тертим сиром і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Стейки з цвітної капусти з соєвим соусом
Соєвий соус завжди чудово гармонує з цвітною капустою.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. води, 1 ч. л. тертого імбиру, 2 ч. л. кунжуту, 1 ч.л. цукру.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки, збризкайте ложкою олії і запікайте 20-30 хвилин в духовці при 180 градусах. Змішай ще 2 ложки олії та решту інгредієнтів. Полив гарячі стейки цією заправкою і дай трохи настоятися.
8. Стейки з цвітної капусти в паніровці
Можеш взяти готові панірувальні сухарі або подрібнити сушений хліб у крихту.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 5 ст. оливкової олії, 1 ч.л. паприки, сіль|соль|, мелений чорний перець, 5 ст.л. панірувальних сухарів.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки 1,5-2 см завтовшки. Збризкати їх маслом, натрій спеціями і виклади на пергамент. Присип панірувальними сухарями і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Стейки з цвітної капусти з куркою та помідорами
Цю страву можна сміливо подавати навіть на святковий стіл!
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1 куряче філе, 2 помідори, 150 г твердого сиру, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. гірчиці, спеції.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки, виклади на пергамент, посип спеціями і змасти майонезом з гірчицею. Наріж курку шматочками, приправ і виклади зверху. Розклади кружечки помідорів та запікай усі 25 хвилин у духовці при 190 градусах. Після чого посип тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.
Зараз читають:Буряк на зиму: 15 рецептів, які варто приготувати
10. Стейки з цвітної капусти у соусі барбекю
Для тих, хто віддає перевагу більш яскравим і насиченим смакам.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 1/4 склянки оливкової олії, спеції, прованські трави, сушений часник, соус барбекю.
Приготування: Змішай оливкову олію з усіма спеціями та прованськими травами. Наріж капусту на стейки і обмаж їх маслом з двох сторін. Запікай стейки з цвітної капусти 30 хвилин у духовці при 200 градусах, але через 15-20 хвилин – змасти їх барбекю соусом.
11. Стейки з цвітної капусти у сметані
Ще один відмінний варіант стейку, який зробить вечерю незабутньою.
Тобі знадобиться: 800 г цвітної капусти, 2 яйця, 3 ст. сметани, 50-80 г панірувальних сухарів, 70 г борошна, 2 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Змішай панірувальні сухарі та всі спеції. Наріж цвітну капусту на стейки. Віночком збий яйця зі сметаною. Вмочіть капусту спочатку в яйце, потім в борошно, знову в яйце і далі – в панірувальні сухарі. Запікай стейки 25 хвилин|мінути| в духовці при 160 градусах.
12. Стейки з цвітної капусти у пікантному маринаді
Чудовий рецепт, щоб було чим здивувати домашніх та гостей.
Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 3 ст. олії авокадо, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. каперсів, по 0,3 ч. л. солі, паприки, сушеного часнику та меленого чилі.
Приготування: Наріж цвітну капусту на стейки. Дрібно порубай каперси, змішай їх з рештою інгредієнтів і обмаж стейки половиною цього маринаду. Відправ капусту в духовку на 12-15 хвилин при 220-240 градусах, а потім – переверни, обмаж зверху маринадом, що залишився, і запікай ще 7-10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua