8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини

Ну хто відмовиться від порції улюбленого мармеладу із чорної смородини? Тим більше, якщо приготувати його в домашніх умовах – без сумнівних добавок, барвників та ароматизаторів. Зібрали для тебе 8 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Мармелад із чорної смородини у цукровій пудрі
  • 2. Мармелад із чорної смородини на зиму
  • 3. Мармелад із чорної та червоної смородини
  • 4. Мармелад із чорної смородини з агар-агаром
  • 5. Мармелад із чорної смородини з желатином
  • 6. Мармелад із чорної смородини з горіхами
  • 7. Мармелад із чорної смородини у духовці
  • 8. Мармелад із чорної смородини з яблуками та пектином
  • 1. Мармелад із чорної смородини у цукровій пудрі

    Крім цукрової пудри, мармелад також можна обваляти і в крохмалі.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 900 г цукру, 1 щіпка лимонної кислоти, 10 г агар-агару, 3 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Подрібни смородину блендером, перетрій через сито і змішай з цукром. Проварити 45 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонну кислоту і агар-агар, і проварити ще 5 хвилин, помішуючи. Вилий масу у форму або на пергамент тонким шаром і відправ у холодильник. Коли мармелад застигне, наріж його і обваляй у цукровій пудрі.

    Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати вино з ожини

    2. Мармелад із чорної смородини на зиму

    Прекрасна сезонна заготівля, яка стане чудовим частуванням до чаю.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 600 г цукру.

    Приготування: Подрібни чорну смородину блендером, перетрій через сито і змішай з цукром. Доведи до кипіння і варіть 30-40 хвилин до густоти, помішуючи. Закатай мармелад у стерильні банки.

    3. Мармелад із чорної та червоної смородини

    Ідеальне поєднання смаків, продумане самою природою.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г смородини, 900 г цукру.

    Перебери всю смородину, додай пару ложок води і проварити 15 хвилин. Потім перетріть ягідну масу через сито, додай цукор і провари ще 45 хвилин на слабкому вогні. Закатай мармелад у стерильні банки або розлий по формах і прибери в холодильник.

    4. Мармелад із чорної смородини з агар-агаром

    Агар – гарний загусник для приготування домашнього мармеладу.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 100 мл води, 500 г цукру, 2 ч. л. агар-агару.

    Приготування: Подрібніть смородину з цукром у блендері, перетрій через сито і проварю на слабкому вогні близько 1 години. Замочіть агар-агар у воді за інструкцією, влийте в ягідну заготовку і проваріть ще 2-3 хвилини. Розлий мармелад за формами і відправ у холодильник до застигання.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи

    5. Мармелад із чорної смородини з желатином

    Обов'язково вивчи інструкцію до желатину, тому що він буває різним.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 600 г цукру, 30 г желатину.

    Приготування: Відіжміть смородини сік будь-яким зручним способом. Відлий невелику кількість і розведи в ньому желатин. Сік, що залишився, змішай з цукром і уваривай мармелад 45 хвилин на слабкому вогні. Додай желатин, перемішай, зніми заготівлю з вогню, вилий у форму і прибери в холодильник. Наріж застиглий мармелад.

    6. Мармелад із чорної смородини з горіхами

    Особливо добре з чорною смородиною поєднуються волоські горіхи.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 500 г цукру, 2 ч. л. агар-агару, 1 жменю волоських горіхів, 100 мл води.

    Залий чорну смородину водою, проварити 10 хвилин і перетрій через сито. Додай цукор і проварити до загусання 45-60 хвилин на слабкому вогні. Додай розведений за інструкцією агар-агар і провари ще 3 хвилини. Втрути рубані горіхи, розлий мармелад по формах і прибери його в холодильник.

    7. Мармелад із чорної смородини у духовці

    Щоб не виварювати заготовку на плиті – лови вдалу хитрість!

    Зараз читають:12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 300 г цукру, 5 г лимонної кислоти.

    Приготування: Подрібни смородину з цукром в блендері, додай лимонну кислоту і перетрій через сито. Вилий масу на застелений пергаментом лист і відправ на 15-20 хвилин у духовку при 120 градусах. Потім перелий масу на пергамент і відправ мармелад назад, але вже при 60 градусах. Готуй до застигання.

    8. Мармелад із чорної смородини з яблуками та пектином

    Яблука – не тільки смачна добавка, але ще й природний загусник.

    Тобі знадобиться: 700 г чорної смородини, 300 г яблук, 500 г цукру, 10 г пектину.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, залий їх парою ложок води, протушкуй до м'якості та подрібни блендером. Чорну смородину теж подрібни блендером і перетрій через сито. Змішай пектин і 2 ложки цукру, а цукор, що залишився, додай в пюре.

    Уваривай пюре близько 1 години на слабкому вогні і додай пектин, помішуючи. Проварити ще 5 хвилин, розлий мармелад по формах і відправ його в холодильник. Також цей мармелад легко застигає і просто на свіжому повітрі.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *