20 найкращих рецептів вареників з вишнею

Потрібна ідея для смачної домашньої вечері? Приготуй вареники з вишнею! На перший погляд, процес здається складним, але насправді все не так. Вибирай один із 20 наших рецептів і переконайся в цьому на власному досвіді!

Зміст

  • 1. Вареники на воді з вишнею без кісточок
  • 2. Вареники з сиром та вишнею
  • 3. Вареники з вишнею на воді
  • 4. Вареники на молоці з вишнею
  • 5. Вареники із замороженою вишнею
  • 6. Вареники з вишнею із заварного тіста
  • 7. Вареники з вишнею на кефірі
  • 8. Вареники з вишнею по-домашньому
  • 9. Вареники з вишнею на пару
  • 10. Вареники з вишнею на мінералці
  • 11. Вареники з вишнею на сметані
  • 12. Вареники з вишнею за особливим рецептом
  • 13. Вареники з вишнею на молоці та яйцях
  • 14. Бабусин рецепт вареників з вишнями
  • 15. Вареники з вишнею та черешнею
  • 16. Вареники з вишнею та абрикосами
  • 17. Ледачі вареники з сиру з вишнею
  • 18. Вареники на сироватці з вишнею та сиром
  • 19. Вареники з вишнею на вершках
  • 20. Вареники з вишнею у ягідному киселі
  • 1. Вареники на воді з вишнею без кісточок

    Один із найпопулярніших рецептів.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл води, сіль на кінчику ножа, 400 г вишні, 300 г цукру.

    Приготування: Борошно просей, змішай із сіллю та теплою водою. Замісити тісто, накрий його харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин. Вишню очисти від кісточок і змішай із цукром.

    Розкатай з тіста тонкий корж, склянкою видави кружальця, на кожен виклади по 2-3 вишеньки і щільно заліпити. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк.

    2. Вареники з сиром та вишнею

    Зайві вареники можна заморозити.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 400 г борошна, 1 склянка теплої води, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г вишні, 200 г сиру, 1 яйце, 4 ст. цукру, сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і теплу воду. Замісити тісто, накрий рушником і залиш на 10 хвилин. Сир протрій через сито, змішай з цукром, сіллю і яйцем. Вишню очисти від кісточок, додай у сирну масу та акуратно перемішай.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою невеликі кружечки, на кожен виклади трохи начинки і щільно заліпити краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини, відкинь на друшляк і залиш на пару хвилин.

    3. Вареники з вишнею на воді

    У середньому кружечки для вареників робляться діаметром близько 5 см.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 200 мл води, 1 яйце, 400 г вишні, 400 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Борошно просей, змішай із сіллю, теплою водою та яйцем. Заміси м'яке тісто, накрий його рушником і залиш на 10 хвилин. Вишню промий і виклади сушитися на паперовий рушник.

    З тіста розкатай тонкий корж, видави склянкою невеликі кружечки, на кожен виклади по 2-3 вишні та 1 ч.л. цукру, а потім щільно заліпити. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк. Охолоджені вареники виклади на тарілку і присип цукром, що залишився.

    4. Вареники на молоці з вишнею

    Робочу поверхню щедро присипай мукою, інакше тісто прилипне.

    Тобі знадобиться: 450 г борошна, 250 мл теплого молока, 400 г вишні, 400 г цукру, ванілін та сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Борошно просей, додай ванілін, сіль та молоко. Замісити тісто, накрий рушником і залиш на 10 хвилин. Вишню промий, обсуши та очисти від кісточок.

    Сформуй з тіста ковбаски, наріж їх невеликими шайбочками і кожну розкатай тонким коржом. На отримані заготовки виклади по 2-3 вишеньки та по 0,5 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Закип'яти воду, всип вареники та варити 4 хвилини після повторного закипання. Відкинь на друшляк, остуди та виклади на тарілку.

    Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів

    5. Вареники із замороженою вишнею

    Готуй улюблені вареники навіть узимку!

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 200 мл води, 400 г замороженої вишні, 400 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Вишню виклади на друшляк і розморозь при кімнатній температурі. Борошно просей, додай сіль|соль|, 1 ч.л. цукру та теплу воду. Замісити тісто, накрий харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин.

    Розкатай із тіста тонкий корж і видави склянкою кружальця. На кожен виклади 2-3 вишеньки і трохи цукру, щільно заліпи краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк.

    6. Вареники з вишнею із заварного тіста

    Вимішувати тісто можна дерев'яною лопаткою чи довгою ложкою.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 1 яйце, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 320мл молока.
    Для начинки 500 г вишні, 500 г цукру.

    Приготування: Закип'яти молоко з цукром, сіллю та олією. Інтенсивно перемішуючи, всип невеликими порціями борошно. Коли маса злегка охолоне, додай яйце та заміси тісто.

    Розкатай тісто тонким коржем і видави невеликі кружечки. На кожен виклади по 2-3 вишні та по 1 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Всип вареники в каструлю з киплячою водою, проварити їх 4-5 хвилин і відкинь на друшляк.

    7. Вареники з вишнею на кефірі

    Рекомендуємо готувати на жирному кефірі.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 1 склянка кефіру, 1 яйце, 0,5 ч.л. соди, 400 г цукру, 400 г вишні, сіль та ванілін на кінчику ножа.

    Змішай теплий кефір і соду. Додай сіль, ванілін, яйце, 1 ст.л. цукру, борошно, що просіює, і заміси м'яке тісто. Накрий його харчовою плівкою та прибери на 10 хвилин. Вишню промий, обсуши та очисти від кісточок.

    Сформуй з тіста ковбаски, наріж невеликими шматочками, кожен розкатай тонким коржом круглої форми. Виклади на заготовки 2-3 вишеньки, 1 ч.л. цукру і щільно заліпити. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк.

    8. Вареники з вишнею по-домашньому

    Готові вареники можна полити розтопленим маслом, змішаним із цукром.

    Тобі знадобиться: 3 склянки борошна, 220 мл води, 400 г вишні, 400 г цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль| і ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль, ванілін і 1 ст.л. цукру. Влий теплу воду, замісити тісто і залиш на 10 хвилин, прикривши рушником. Сформуй із тіста ковбаски, наріж невеликими шматочками і кожен тонко розкочуй. Виклади 2-3 вишні, 1 ч.л. цукру і щільно заліпити. Всип вареники в каструлю з киплячою водою, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк. Змішай вареники зі вершковим маслом та залишками цукру.

    9. Вареники з вишнею на пару

    Напрочуд смачна страва!

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 1 склянка молока, 300 г цукру, 400 г вишні, сіль та ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль, ванілін і 1 ст.л. цукру. Влий тепле молоко, замісити тісто і накрий на 10 хвилин рушником. Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою кружечки, на кожен виклади по 2-3 вишеньки та 1 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Виклади вареники на решітку пароварки та готуй 15 хвилин.

    10. Вареники з вишнею на мінералці

    Більше повітряним тісто виходить на сильногазованій воді.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 250 мл мінеральної води, 1 яйце, 50 мл олії, 400 г вишні, 400 г цукру.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, масло, яйце і мінералку. Заміси м'яке тісто, накрий рушником і залиш на 10 хвилин. Вишню очисти від кісточок і змішай із цукром.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів компоту з порічки.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою невеликі кружечки, на кожен виклади по 2-3 вишні і щільно заліпити краї. Помісти вареники в киплячу воду, проварити 5 хвилин і відкинь на друшляк.

    11. Вареники з вишнею на сметані

    Залучай до ліплення вареників дітей: ви весело проведете разом!

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 3 ст. сметани, 100 мл води, 0,5 ч. л. соди, 400 г вишні, 300 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Змішай соду зі сметаною. Борошно просійте, додай воду, сіль, 1 ст.л. цукру та заготівлю із сметани. Заміси м'яке тісто і накрий його на 10 хвилин харчовою плівкою.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою кружальця, на кожен виклади трохи вишні та 0,5 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк. Готові вареники виклади на тарілку та присип залишками цукру.

    12. Вареники з вишнею за особливим рецептом

    Подавай готові вареники з холодною сметаною чи вершками.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 550 г борошна, 250 мл води, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 2 склянки цукру, сіль на кінчику ножа.

    Яйця змішай зі 100 мл води. Борошно проси, змішай із сіллю та розпушувачем. Закип'яти воду, що залишилася, і влий у борошно, інтенсивно перемішуючи. Додай яєчну заготівлю, заміси м'яке тісто і накрий на 20 хвилин харчовою плівкою. Вишню промий, очисти від кісточок і змішай із цукром.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою невеликі кружечки, на кожен виклади по 3 вишеньки та 1 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Виклади вареники в киплячу воду, проварити 5 хвилин і відкинь на друшляк.

    13. Вареники з вишнею на молоці та яйцях

    Месі тісто не довше 4-5 хвилин.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 500 г борошна, 250 мл молока, 2 яйця, 1 ст. цукру, 1 крапля ванільної есенції, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 400 г вишні, 400 г цукру, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.

    Яйця злегка збий з цукром, сіллю і ванільною есенцією. Борошно проси, додай тепле молоко та яєчну заготівлю. Заміси м'яке тісто, накрий харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин. Вишню промий, очисти від кісточок, змішай із 300 г цукру та крохмалем.

    Сформуй із тіста ковбаски, наріж невеликими шайбочками і кожну тонко розкачай. Виклади на заготовки пару вишень і щільно заліпи краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк. Переклади в миску і присип цукром, що залишився.

    14. Бабусин рецепт вареників з вишнями

    Готові вареники виринають і стають світлими.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 100 мл води, 100 г вершкового масла, 400 г вишні, 450 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Борошно просію, додай сіль, 1 ст.л. цукру, воду та розтоплену олію. Заміси м'яке тісто, накрий рушником і прибери на 10 хвилин.

    Розкатай тісто тонким коржем і видави склянкою кружечки. На кожну заготовку виклади 3 вишеньки та 1 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Помісти вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк.

    15. Вареники з вишнею та черешнею

    Оскільки черешня жорсткіша, то її слід подрібнити.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл води, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні, 200 г черешні, 300 г цукру.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і теплу воду. Замісити м'яке тісто і залиш під харчовою плівкою на 10-15 хвилин. Вишню та черешню промий, очисти від кісточок і змішай із цукром.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою кружальця, на кожен виклади трохи вишнево-черешневої начинки і щільно заліпити. Помісти вареники в киплячу воду, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк. Виклади на тарілку і присип цукром, що залишився.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати яблучний крамбл

    16. Вареники з вишнею та абрикосами

    Такі фруктово-ягідні вареники можна подавати навіть на десерт.

    Тобі знадобиться: 3 склянки борошна, 1 склянка води, 4 абрикоси, 200 г вишні, 1 склянка цукру, ванілін та сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, ванілін, сіль і теплу воду. Замісити тісто і залиш на 10 хвилин під харчовою плівкою. Абрикоси очисти від кісточок і наріж. Додай очищену від кісточок вишню, цукор та перемішай.

    Сформуй із тіста ковбаски, наріж шайбочками і розкочуй тонкі коржі круглої форми. На кожну виклади трохи фруктової начинки та щільно заліпи краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 4-5 хвилин і відкинь на друшляк.

    17. Ледачі вареники з сиру з вишнею

    Рецепт спеціально для тих, хто не хоче довго возитися із тестом.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 100 г борошна, 250 г вишні, 3 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Сир протрій через сито, додай злегка збиті яйця і борошно, що просіює. Всип ванілін, цукор та заміси тісто. Відщипни від тесту невеликий шматочок, сформуй у долоньках товстий корж круглої форми, всередину помісти вишню і заліпи, надаючи форму кульки. Повтори процедуру з тестом і начинкою, що залишилися. Всип ліниві вареники в киплячу воду, проварити 5 хвилин і відкинь на друшляк.

    18. Вареники на сироватці з вишнею та сиром

    Але не варто готувати з перекисної сироватки!

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 550 г борошна, 250 мл сироватки, 2 ст. олії, 1 яйце, 1 ст.л. цукру, сіль на кінчику ножа.
    Для начинки: 200 г вишні, 200 г сиру, 3 ст. цукру, ванілін на кінчику ножа.

    Приготування: Борошно просей, додай сіль, цукор, яйце, олію та теплу сироватку. Замісити тісто, накрий харчовою плівкою та залиш його на 10-15 хвилин «відпочити». Вишню очисти від кісточок. Сир протрій через сито, змішай з цукром і ваніліном. Додай вишню та ще раз акуратно перемішай.

    Розкатай тісто тонким коржем, видави склянкою кружальця, на кожен виклади трохи начинки і щільно заліпити краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 5 хвилин і відкинь на друшляк.

    19. Вареники з вишнею на вершках

    Таке тісто можна розкачувати дуже тонко.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 1 склянка вершків, 1 яйце, 2 ст. лимонного соку, 400 г вишні, 300 г цукру, сіль на кінчику ножа.

    Приготування: Змішай теплі вершки, яйце, лимонний сік та сіль. Всип просіяне борошно та заміси м'яке тісто. Розкатай тонкий корж, видави склянкою кружальця, на кожен виклади 2-3 вишні та 0,5 ч.л. цукру, щільно заліпити краї. Всип вареники в каструлю з киплячою водою, проварити 4 хвилини і відкинь на друшляк.

    20. Вареники з вишнею у ягідному киселі

    Кисель можна подавати окремо або налити прямо в тарілку з варениками.

    Тобі знадобиться:
    Для вареників: 350 г борошна, 1 склянка молока, сіль та ванілін на кінчику ножа, 300 г вишні, 1 склянка цукру.
    Для киселю: 400 г будь-яких ягід, 1/2 склянки цукру, 50 г крохмалю, 500 мл води.

    Розведи крохмаль у невеликій кількості води. Решту води змішай із цукром і доведи до кипіння. Додай ягоди, заготівлю з крохмалю та провари кисіль 3 хвилини.

    Змішай борошно, що просіює, сіль, ванілін і тепле молоко. Замісити тісто і залиши його на 10 хвилин, прикривши рушником. Розкатай тонкий корж, видави склянкою кружальця, на кожен виклади 2-3 вишні і трохи цукру, щільно заліпити краї. Всип вареники в киплячу воду, проварити 5 хвилин і відкинь на друшляк. Виклади вареники в миску та залий киселем.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *