15 рецептів пісних пирогів, які порадують своїм смаком

Пост – зовсім не привід повністю відмовлятися від улюблених страв. Наприклад, є багато рецептів пісних пирогів, які відмінно доповнять раціон. І найкращі з них ми вже зібрали у цій добірці – з найрізноманітнішими начинками та добавками. Вибирай на власний смак!

Зміст

  • 1. Пісний пиріг із сухофруктами
  • 2. Пісний пиріг з яблуками
  • 3. Пісний пиріг з лимоном
  • 4. Пісний шоколадний пиріг
  • 5. Пісний кокосовий пиріг
  • 6. Пісний горіховий пиріг
  • 7. Пісний тертий пиріг з варенням
  • 8. Пісний пиріг з капустою та грибами
  • 9. Пісний пиріг з картоплею
  • 10. Пісний пиріг з горохом
  • 11. Чайний пісний пиріг із заварки
  • 12. Пісний пиріг зі сливами
  • 13. Пісний пиріг з вишнею
  • 14. Пісний пиріг з гарбузом
  • 15. Пісний пиріг з овочами
  • 1. Пісний пиріг із сухофруктами

    Смачний та простий пиріг – на основі гарячої води та олії.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки цукру, 1/2 склянки олії, 1,5 склянки гарячої води, 3 ч.л. меду, 2,5 склянки борошна, 10 г розпушувача, 1 яблуко, 2 жмені сухофруктів, 1/2 склянки волоських горіхів.

    Приготування: Замочіть сухофрукти в гарячій воді на 10 хвилин, обсушіть і наріж. Наріж яблуко і порубай смажені волоські горіхи. Змішай цукор, борошно та розпушувач. Додай рідкі інгредієнти, перемішай тісто і потім додай яблука, горіхи та сухофрукти. Виклади тісто у форму та випікай 45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Пісний пиріг з яблуками

    А заразом розповімо, як зробити дуже гарну рум'яну скоринку.

    Тобі знадобиться: 4 яблука, 150 мл соку до смаку, 1 ч.л. розпушувача, 150 г борошна, 120 г цукру, 150 мл олії.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, розпушувач і 100 г цукру. Змішай сік, 50 мл олії та з'єднай обидві маси. Перемішайте рідке тісто і додайте туди тонко нарізані яблука. Залиш на 10 хвилин і вилий все у форму. Випікай у духовці півгодини за 190 градусів. Змішай масло і цукор до розчинення, що залишилося, вили сироп на пиріг і випікай його ще 15 хвилин.

    3. Пісний пиріг з лимоном

    Посип готовий пиріг цукровою пудрою або кокосовою стружкою до смаку.

    Тобі знадобиться: 460 г борошна, 200 г цукру, 90 мл олії, 1 лимон, 1 ч.л. соди.

    Залий лимон окропом на пару хвилин, довільно наріж, видали кісточки і подрібни його в блендері зі шкіркою. Додай цукор з олією і перемішай. Додай соду, а потім просіяне борошно. Розділи тісто навпіл і виклади половину у форму, рівномірно розподіляючи. Другу половину натрі зверху на тертці та випікай пиріг до золотистості близько півгодини за 190 градусів.

    4. Пісний шоколадний пиріг

    За бажанням втрути в тісто трохи тертого гіркого шоколаду.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 1 склянка цукру, 1 склянка води, 1/2 склянки олії, 3 ст.л. какао, 1 ст. розпушувача.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти, що просіяють, і окремо змішай воду з маслом. З'єднай обидві суміші та вимішай рідке тісто. Випікай пиріг у духовці 45 хвилин|мінути| при 180 градусах. Або вилий тісто на застелену сковорідку пергаментом і готуй пісний пиріг на плиті на слабкому вогні під кришкою по 15-20 хвилин з кожного боку.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів салату Мімоза

    5. Пісний кокосовий пиріг

    Готовий пиріг можна залишити так чи залити цукровою глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 50 г кокосової стружки, 150 г цукру, 300 г борошна, 10 г розпушувача, ванілін.

    Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий кокосове тепле молоко і вимішай все разом. Вилий тісто у форму та випікай пиріг у духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    6. Пісний горіховий пиріг

    Щоб він був ще смачнішим, змішаємо кілька різних видів горіхів.

    Тобі знадобиться: 290 г борошна, 0,3 ч.л. соди, по 25 г волоських горіхів, арахісу та фундуку, 80 мл рослинної олії, 200 г цукру, 25 г какао, 230 мл води, 1/4 лимона.

    Подрібни всі горіхи, але не в крихту. Змішай борошно, що просіює, горіхи і всі інші сухі інгредієнти. Влий масло та воду кімнатної температури, і ретельно перемішай тісто. В кінці додай лимонний сік, вилий його у форму і випікай пиріг у духовці 45 хвилин при 200 градусах.

    7. Пісний тертий пиріг з варенням

    Класичний домашній пиріг з начинкою та тертою верхівкою.

    Тобі знадобиться: 180 г цукру, 160 мл води, 120 мл рослинної олії, 1 щіпка солі, 10 г розпушувача, 500 г борошна, 400 г густого варення.

    Приготування: Змішай цукор, борошно, що просіює, сіль і розпушувач. Влий масло та воду кімнатної температури, і заміси тісто. Додай ще муки за потребою.

    Розділи тісто на нерівні частини та прибери на 1 годину в холодильник. Більшу частину розкатай у форму, сформуй бортики і виклади варення. Найменшу частину тіста натрій на тертці і засип нею пиріг. Випікай його в духовці 45-50 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    8. Пісний пиріг з капустою та грибами

    Для різноманітності – дріжджовий пісний пиріг. Домочадці будуть у захваті!

    Тобі знадобиться: 150 мл води, 3 г сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 1,5 ст. цукру, 40 мл олії, 260 г борошна, 380 г капусти, 250 г грибів, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Змішай 50 мл теплої води, дріжджі та половину цукру, перемішай і залиш на 10 хвилин. Змішай решту води з сіллю і цукром, додай опару, масло|мастило| і потім – просіяне борошно. Вимішайте тісто і залиште його на 1 годину в теплі.

    Дрібно наріж гриби і обсмаж їх до напівготовності. Відклади убік і в тій же сковороді обсмаж до м'якості подрібнену цибулю. Додай нашатковану капусту і тушкуй усе на середньому вогні під кришкою до м'якості. Додай гриби та спеції, смаж начинку ще 5-10 хвилин і зніми з вогню. Дай їй охолонути.

    Розділили тісто на нерівні частини і велику розкатай навкруги на пергаменті. Виклади зверху начинку, не доходячи до країв по 10-15 мм. Розкачай другий пласт тіста, накрий зверху і защипни краї. Зроби по центру отвір для пари. За бажанням прикрасити пиріг елементами з того ж тіста, злегка змасти його олією і випікай 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл

    9. Пісний пиріг з картоплею

    Особливість цього пирога ще й у тому, що тісто готується на томатному соку.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки томатного соку, 1/2 склянки олії, 2 склянки борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру, 3-4 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Змішай томатний сік з маслом, приправ і додай борошно, що просіює, розпушувач і цукор. Замісити тісто і залиши його на півгодини в холодильнику. Дуже дрібно наріж картоплю, цибулю і моркву, влий у начинку ложку рослинної олії і приправ за смаком.

    Розділи тісто на нерівні частини і більшу частину розкатай у форму з бортами. Виклади начинку, розкочуй другий пласт тіста, накрий зверху і защипни краї. Зроби зверху пару отворів. Змасти пиріг водою та випікай у духовці 1 годину при 180 градусах. Через 20 хвилин влий у кожен отвір по чайній ложці води, накрий пиріг фольгою та допеки до готовності.

    10. Пісний пиріг з горохом

    Використовуй для цього рецепту колотий горох, щоб він добре розварився.

    Тобі знадобиться: 2,5 склянки борошна, 11 г сухих дріжджів, 1 ст. коричневого цукру, 1/4 склянки олії, 2 склянки води, сіль, 1 склянка колотого гороху, спеції, 1 пучок базиліка.

    Змішай борошно, дріжджі, цукор і трохи солі. Влий теплу воду та олію, вимішай тісто і залиши його на півгодини. Заздалегідь відвари горох до готовності по інструкції та розімніть у пюре. Додай туди рубаний базилік і приправ за смаком. Розкатай тісто у форму і сформуй бортики. Виклади горохове пюре та випікай пиріг 30-40 хвилин у духовці при 200 градусах.

    11. Чайний пісний пиріг із заварки

    За бажанням додай у тісто сухофрукти, горіхи, ягоди або іншу начинку.

    Тобі знадобиться: 400 мл окропу, 1-2 пакетики чорного чаю, 180 г цукру, 1 щіпка солі, 120 мл рослинної олії, 300 г борошна, 150 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л. соди, 2 ч. л. оцту.

    Запар чай окропом і дай йому настоятися. Прибери пакетики та розчини у воді цукор та сіль. Додай олію. Просіть обидва види борошна та заміси тісто з чаєм. Наприкінці додай гашену оцтом соду і ще раз перемішай. Вилий тісто у форму та випікай пиріг у духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    12. Пісний пиріг зі сливами

    Виходить майже класичний тарт або киш із тонкою основою та соковитою начинкою. Тільки пісний!

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 80 мл олії, 75 мл окропу, 2-3 ст.л. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 2 щіпки солі, 1-2 ч.л. крохмалю, 1 яблуко, 4-5 слив.

    Приготування: Змішай борошно, розпушувач і сіль, влий олію і перетріть тісто в крихту. Влий гарячу воду, швидко все вимішай і прибери тісто на півгодини в холодильник. Дрібно наріж яблуко та сливи, і змішай із крохмалем.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом

    Більшу частину тесту розкатай у форму, сформуй бортики і наколи виделкою. Зверху виклади начинку та присип цукром. З тесту, що залишився, виріж будь-які фігурки і прикрась ними пиріг зверху. Випікай його в духовці близько 40 хвилин|мінути| при 190 градусах.

    13. Пісний пиріг з вишнею

    Підійде свіжа, заморожена чи консервована вишня. Головне, щоби без кісточок.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 150 г цукру, 100 мл олії, 120 мл води, 10 г ванільного цукру, 2 ч.л. розпушувача, 300 г вишні.

    Приготування: Проси борошно з розпушувачем, додай олію і перемішай. Змішай теплу воду та обидва види цукру, влий до борошна та заміси тісто. Розділи його на 2 нерівні частини і відправь меншу на 20 хвилин у морозилку. Більшу частину виклади у форму, сформуй бортики та розклади вишню. Затріть все підмороженим тестом за допомогою терки і відправ пиріг в духовку на 30-35 хвилин при 200 градусах.

    14. Пісний пиріг з гарбузом

    А точніше – це пиріг з гарбуза. Неймовірно смачний сезонний рецепт!

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 260 г борошна, 150 г цукру, 50 мл рослинної олії, 10 г розпушувача, цедра 1 апельсина, 50 мл апельсинового соку, 50 мл води, 50 г рубаних волоських горіхів, 100 г. л. сиропу, варення чи меду, по 0,5 год. меленої гвоздики, кориці, кардамону, імбиру та мускатного горіха.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай цедру, апельсиновий сік, воду, цукор та спеції. Протушкуй всі близько 20 хвилин до м'якості і остуди. Трохи розімні гарбузову масу і додай решту інгредієнтів. Перемішайте тісто, викладіть у форму і випікайте пиріг в духовці 45 хвилин при 180 градусах.

    15. Пісний пиріг з овочами

    Такий пиріг можна готувати з будь-якими овочами, так що міняй начинку до смаку.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 11 г сухих дріжджів, 250 мл води, 50 мл олії, 1 ст.л. крохмалю, сіль, 1 ст.л. цукру, 1 цибулина, 1 баклажан, 1 цукіні, 1 морква, 50 г броколі, 100 г печериць, 3 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Розведи дріжджі, цукор, сіль та 2 ч.л. борошна в 50 мл теплої води та залиш все на 20 хвилин. Додай воду, масло, що залишилася, і крохмаль. Потім додай борошно, що просіює, вимішай тісто і залиши в теплі на 1-1,5 години.

    Приваріть суцвіття броколі в підсоленій воді до м'якості. Дрібно наріж інші овочі та печериці. Обсмаж цибулю з морквою, через 5 хвилин додай баклажан та цукіні, ще через 5 – гриби. Додай броколі, соєвий соус та спеції, і смаж начинку ще пару хвилин. Дай їй охолонути.

    Розкатай тісто і виклади його у форму так, щоб краї звисали. Виклади зверху овочеву начинку і гарно підверни краї всередину. Змасти тісто маслом і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *