Хочеш здивувати домочадців яскравими та незвичайними млинцями? Пропонуємо їх приготувати зеленими! Виходить не лише смачно, а й дуже оригінально. Звичайно ж, ми не використовуватимемо жодних харчових барвників. Тільки натуральні продукти, на зразок шпинату чи петрушки! Лови велику добірку рецептів!
Зміст
1. Зелені млинці зі шпинатом на молоці
Найпростіший і універсальний рецепт зі свіжого шпинату.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 2 яйця, 1 пучок шпинату, 5 ст. муки|борошна|, 0,5 ч.л. солі.
Блендером подрібни шпинат до однорідності . Віночком зби молоко з яйцями та сіллю. Додай шпинатну масу, а потім борошно. Перемішай тісто, щоб не було грудочок. Обсмажте млинці з двох боків на змащеній маслом сковороді.
2. Зелені млинці зі шпинатом на окропі
Ніжне тісто для красивих ажурних млинців. У них можна загорнути будь-яку начинку.
Тобі знадобиться: 300 мл молока, 150 мл окропу, 1 яйце, 40-50 г цукру, 0,5 ч.л. солі, 200 г борошна, 10 г розпушувача, 50 мл олії, 100 г свіжого чи замороженого шпинату.
Блендером подрібни шпинат у кашу. Віночком зби яйце з цукром і сіллю, влий тепле молоко і добре перемішай. Поступово додай борошно, що просіює, з розпушувачем, потім – шпинат і масло, а в самому кінці – окріп. Обсмажте млинці на злегка змащеній маслом сковороді на середньому вогні.
Зараз читають:15 оригінальних салатів із спаржевої квасолі на зиму
3. Зелені млинці з сирним сиром та псилліумом
ПП рецепт зелених млинців без цукру та борошна – смачно та дуже корисно.
Тобі знадобиться: 40 г замороженого шпинату, 0,5 ч. л. солі, 2 яйця, 30 г сиру, 5 г псиллиума.
Блендером збий шпинат , сирний сир та яйця. Додай сіль та псилліум. Перемішай і залиши тісто на 5 хвилин, після чого влий трохи води – якщо воно занадто загусне (має вийти консистенція кефіру). Обсмажити зелені млинці на змащеній сковороді маслом.
4. Зелені млинці на кефірі та газуванні
Через газовану мінералку млинці виходять ще більш тонкими і ажурними.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 1 склянка кефіру, 1 пучок шпинату, 1/3 склянки газованої мінералки, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі, 2 ст. цукру, 1 склянка борошна, 2 ст. рослинного масла.
Блендером подрібни шпинат у кашку. Змішай кефір із содою та залиш на кілька хвилин. Віночком зби яйця з цукром і сіллю, а потім змішай їх з кефіром та олією. Додай шпинат і мінералку, всип просіяне борошно і перемішай, щоб не було грудочок. Дай тесту відпочити 20-30 хвилин і обсмаж тонкі млинці на змащеній сковороді.
5. Рисові ПП млинці із зеленим чаєм
Незвичайний ПП рецепт млинців з матчів, рисовим борошном та кокосовим молоком.
Зараз читають:Соус Долміо на зиму: 8 найсмачніших рецептів приготування
Тобі знадобиться: 200 мл кокосового молока, 250 мл води, 50 мл кокосової олії, 50 мл рослинної олії, 300 г рисового борошна, 4 яйця, 2 щіпки солі, 5 г порошку матчу, 100 мл сиропу топінамбуру.
Порошок матчу розведи в 30 мл води . Віночком змішай воду, кокосове молоко, яйця, сіль і сироп топінамбуру. Додай розтоплену кокосову та рослинну олію, а потім поступово введи просіяне борошно. Наприкінці влий матчу і знову перемішай тісто. Жар млинці на середньому вогні.
6. Зелені млинці зі шпинатом на рисовому борошні
А щоб зробити млинці зовсім дієтичними, заміни цукор на підсолоджувач.
Тобі знадобиться: 200 г свіжого шпинату, 300 мл молока, 2 яйця, 200 г рисового борошна, 5 г солі, 10 г цукру, 40 мл олії, 5 г соди, 300 мл окропу.
Блендером збий шпинат з молоком . Додай яйця, сіль, цукор, соду, олію та рисове борошно. Збий все разом ще раз. В кінці влий окріп, перемішай тісто і обсмажте млинці на злегка змащеній сковороді маслом на середньому вогні.
7. Зелені матчі-млинці
Ще один рецепт зелених млинців з матчів, але тепер на звичайному молоці та борошні.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 180-200 г борошна, 4 яйця, 1 ст. порошку матчу, 2 ст. олії, 2 ст.л. цукру.
Приготування: Міксером зби яйця з цукром і додай молоко. Потім поступово всип борошно і втручи порошок матчі до бажаного зеленого відтінку. В самому кінці влий олію, ще раз перемішай тісто і смаж зелені млинці на розігрітій сковороді.
Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню
8. Зелені млинці з петрушкою
Альтернативний рецепт, якщо ти не любиш шпинат або його нема під рукою.
Тобі знадобиться: 1,5 склянки молока, 3 яйця, 10 ст. муки|борошна|, 1 пучок петрушки, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. мускатний горіх, ароматні трави.
Блендером подрібни петрушку в кашу. Зби молоко і яйця з цукром, додай петрушку зі спеціями і перемішай. Поступово всип борошно і ще раз ретельно перемішай. Обсмажити млинці на змащеній маслом сковороді з двох сторін.
9. Зелені млинці зі шпинатом та зеленню
Можна використовувати будь-яку зелень, яка тобі подобається – свіжу чи заморожену.
Тобі знадобиться: 1 склянка борошна, 1/2 склянки молока, 2 яйця, 100 г зелені, 30 г шпинату, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. соди.
Приготування: Віночком змішай молоко, яйця, цукор, сіль, соду та борошно. Додай подрібнений у кашку шпинат та зелень, за бажанням всип тертий сир. Перемішай тісто ще раз і смаж зелені млинці на розігрітій сковороді.
10. Зелені млинці на мигдальному молоці
Відмінно поєднуються з начинкою з авокадо, помідорів та інших овочів.
Тобі знадобиться: 3 склянки листя шпинату, 1/4 склянки зелені, 3 яйця, 2 склянки мигдального молока, 1 склянка цільнозернового борошна, 0,5 ч.л. солі.
Блендером подрібни шпинат із зеленню . Додай інші інгредієнти та зби тісто ще раз. Розігрій сковорідку, змасти її маслом і обсмажте млинці з двох сторін.
Джерело: dietcenter.com.ua