15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

Пишні коржі з дріжджового тіста – найкраща домашня альтернатива хлібу. Вони підійдуть до м'яса, овочевих страв, супів, закусок і навіть до чаю з варенням. А готуються коржики настільки просто, що з ними легко впорається навіть господиня-початківець. Розповідаємо 15 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Дріжджові коржики на сковороді
  • 2. Дріжджові коржики в духовці
  • 3. Дріжджові коржики на воді
  • 4. Дріжджові коржики з вершковим маслом
  • 5. Дріжджові коржики на кефірі
  • 6. Дріжджові коржики на сметані
  • 7. Дріжджові коржики з сиром
  • 8. Дріжджові коржики з сиром, родзинками та шоколадом
  • 9. Дріжджові коржики з яйцем
  • 10. Дріжджові коржики з цибулею
  • 11. Дріжджові коржики з шинкою та сиром
  • 12. Дріжджові коржики на мінералці
  • 13. Дріжджові коржики з картоплею
  • 14. Дріжджові коржики з рисом
  • 15. Дріжджові коржики з манкою
  • 1. Дріжджові коржики на сковороді

    Готові коржики рекомендуємо змастити вершковим маслом і посипати зеленню.

    Тобі знадобиться: 180 мл води, 180 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 550 г борошна, 1 ч.л. солі.

    Розведи сіль та дріжджі в суміші теплого молока та води. Поступово додай муку|борошно| і заміси тісто. Залиш його в теплі приблизно на 1 годину, розділи на частини і розкатай у коржики близько 10 мм завтовшки. Обсмажити коржики на сухій сковороді на середньому вогні з двох сторін.

    2. Дріжджові коржики в духовці

    Коржики з духовки виходять особливо пишними та рум'яними.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 1 ч.л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 260 г муки|борошна|, 1 яєчний жовток, 1 ст.л. насіння льону.

    Приготування: Змішай 50 мл теплого молока, дріжджі та цукор, і залиш на 15 хвилин. Додай молоко і сіль, що залишилося, введи просіяне борошно, заміси тісто і залиши його на 1 годину в теплі.

    Розділи тісто на частини, розтягни їх у коржики і виклади на пергамент. Залиш ще на 15 хвилин, а потім змасти їх жовтком, посип насінням льону і відправ на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    3. Дріжджові коржики на воді

    Перед подачею змасти коржі маслом або медом на свій смак.

    Тобі знадобиться: 1 склянка води, 1 ч.л. сухих дріжджів, 320 г борошна, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай теплу воду із сіллю, цукром та дріжджами. Поступово додай борошно, що просіює, заміси тісто і залиши його на 50-60 хвилин в теплі. Розділили тісто на частини і обсмаж на змащеній маслом сковороді з двох сторін до рум'яності.

    4. Дріжджові коржики з вершковим маслом

    Такі коржики легко замінять домашні булочки до чаю.

    Тобі знадобиться: 2 склянки молока, 2 ст. сметани, 2 ч. л. цукру, по 1 год. солі та сухих дріжджів, 1 яйце, 20 г вершкового масла, 4 склянки борошна.

    Приготування: Змішай тепле молоко, дріжджі, сіль та цукор. Додай трохи збите яйце, а потім – сметану та вершкове масло. Всип борошно, замісити тісто і залиш його в теплі на 40 хвилин. Розділи тісто на частини, розкатай у тонкі коржики та обсмаж їх на змащеній олією сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:15 простих способів запекти гарбуз у духовці шматочками

    5. Дріжджові коржики на кефірі

    Коржики за цим рецептом виходять особливо повітряними та пишними.

    Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 1 кг борошна, 1 яйце, 2 ст. цукру, 2 ч. л. солі, 10 г сухих дріжджів, 2 ст. рослинного масла.

    Змішай теплий кефір, цукор і дріжджі, і залиш їх на 10 хвилин. Додай сіль, яйце та олію, і знову перемішай. Поступово додай борошно, що просіює, і залиши тісто на 1 годину в теплі. Розділи його на частини і кожну розкатай у корж товщиною 15-20 мм. Обсмажити коржики з двох сторін на сковороді з невеликою кількістю олії.

    6. Дріжджові коржики на сметані

    Ці коржі запікаються в духовці, так що за бажанням можеш змастити їх яйцем і посипати насінням або кунжутом.

    Тобі знадобиться: 140 мл води, 15 г пресованих дріжджів, 500 г борошна, 75 г цукру, 5 г солі, 100 г сметани, 75 г вершкового масла.

    Приготування: Розмішай дріжджі та 200 г борошна з теплою водою та залиш у теплі на 30-40 хвилин. Розітри в крихту борошно, що залишилося, сіль, цукор і нарізане холодне масло. Додай сметану і знову перемішай. З'єднай заготовку з опарою, вимішай тісто і залиш його в теплі ще на півгодини.

    Знову вимішай, наріж на шматочки і залиш ще на 1 годину. Розкатай шматочки в коржики близько 1 см завтовшки, наколи їх вилкою і залиши ще на 15 хвилин. Випікай коржики на пергаменті близько 20 хвилин при 190 градусах у духовці.

    7. Дріжджові коржики з сиром

    Коржики можна готувати з різними видами сиру на твій смак.

    Тобі знадобиться: 150 мл молока, 1 ч.л. цукру та солі, 250 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів; 200 г твердого сиру.

    Приготування: Змішай тепле молоко, сіль, цукор та дріжджі. Через 7 хвилин додай борошно, що просіює, заміси тісто і залиши його на 45 хвилин в теплі. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики і посип кожну тертим сиром. Збери їх мішечками і знову розкатай, а потім обсмаж з двох сторін до рум'яності в невеликій кількості олії.

    8. Дріжджові коржики з сиром, родзинками та шоколадом

    Солодкі коржики з сирною начинкою, які особливо гарні на сніданок до чаю.

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі, 1 склянка води, 20 г цукру, 1 яйце, 2,5 склянки борошна, 200 г сиру, 1 ч.л. коричневого цукру, 1 жменю родзинок|ізюму|, 45 г шоколаду.

    Приготування: Розчини дріжджі, сіль та цукор у теплій воді. Додай частину борошна, потім – яйце та інше борошно. Вимішайте тісто і залиште його на 2 години в теплі. Змішай сир, коричневий цукор, родзинки та рубаний шоколад.

    Зараз читають:Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак

    Розділи тісто на частини і розкатай у тонкі коржики. На кожну виклади начинку сиру, збери краю мішечком і знову розкатай. Обсмажити коржики з двох сторін на середньому вогні в мінімальній кількості олії.

    9. Дріжджові коржики з яйцем

    Найчастіше в тісто для коржиків не потрібні яйця, але можна зробити і так.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 1 ст. цукру, 1 яйце, 520 г борошна, 20 г свіжих дріжджів, 1 щіпка солі.

    Приготування: Додайте дріжджі і цукор в тепле молоко і залиште на 10 хвилин. Зби віночком яйце з сіллю і змішай з молоком. Поступово додай борошно, що просіює, заміси тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Розділи на частини, розкатай коржики та обсмаж їх на слабкому вогні на злегка змащеній олією сковороді.

    10. Дріжджові коржики з цибулею

    Цікавий спосіб додати цибулю не в начинку, а прямо в тісто.

    Тобі знадобиться: 180 мл води, 1 цибулина, півпучка кропу, 350 г борошна, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Розчини дріжджі, сіль та цукор у теплій воді, а потім залиши на 10 хвилин. Подрібни в блендері цибулю з кропом, змішай з борошном, що просіює, і влий туди ж опару.

    Додай олію і вимішай тісто. Залиш його на півгодини в теплі, розділи на частини, розтягни їх у коржики, виклади на пергамент і залиш ще на 15 хвилин. Випікай коржики 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Дріжджові коржики з шинкою та сиром

    Замість бутербродів та міні-піци – смачно, швидко та ситно!

    Тобі знадобиться: 800 г муки|борошна|, 400 мл кефіру, по 2 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 4 ст.л. олії, 300 г шинки, 200 г твердого сиру, 1 яйце.

    Приготування: Розчини в теплому кефірі дріжджі, сіль та цукор. Потім додай масло|мастило| і муку|борошно|, вимішай тісто і залишь його на 50-60 хвилин|мінути| в теплі. Розділи тісто на частини, розкатай у тонкі коржики і на кожну виклади дрібно нарізану шинку і тертий сир.

    Збери краю коржів мішечком і знову розкатай їх з начинкою всередині. Виклади на пергамент і залиши ще на 20 хвилин. Змасти коржики збитим яйцем і відправте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.

    12. Дріжджові коржики на мінералці

    Газована мінералка робить тісто для коржів ще більш повітряним.

    Тобі знадобиться: 180 мл газованої мінералки, 350 г борошна, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 2 ст. рослинного масла.

    Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий теплу газовану мінералку та замісити тісто. У процесі додай до нього олію. Дай тесту настоятися 40 хвилин у теплі та розділи на частини. Розкатай кожну в коржики завтовшки близько 10-15 мм і обсмаж їх з двох сторін на середньому вогні в невеликій кількості олії.

    13. Дріжджові коржики з картоплею

    Замість скислого молока можеш взяти сироватку чи будь-яку іншу схожу основу.

    Тобі знадобиться: 350 мл кислого молока, 3 ст. цукру, 3 ст. олії, 10 г пресованих дріжджів, 1 ч.л. солі, 600 г борошна, 1 кг картоплі, 250 г цибулі, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок кропу.

    Приготування: Розчини цукор і дріжджі в 100 мл теплого кислого молока, додайте 2 ложки борошна і залиште все на 15 хвилин. Додай молоко, що залишилося, сіль і борошно. Замісити тісто і залиш його в теплі мінімум на 1 годину. Відвари картоплю і розімні її в пюре з вершковим маслом. Дрібно наріж і обсмаж до рум'яності цибулю, і відправ туди ж.

    Додай рубаний кріп і спеції і перемішай начинку. Розділи тісто на частини, тонко розкатай і виклади картопляне пюре. Збери коржики з начинкою мішечком і знову розкатай. Обсмаж їх з двох сторін до рум'яності на змащеній маслом сковороді.

    14. Дріжджові коржики з рисом

    Найсмачніші коржики з доступних та дешевих інгредієнтів – а що ще потрібно?

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 10 г сухих дріжджів, 300 мл води, 550 г борошна, 1 ст. цукру, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Відвари рис до готовності та зби його блендером зі 100 мл води. Додай сіль, цукор і воду, що залишилася. Просіяне борошно змішай із дріжджами і введи в тісто. У процесі втрути в нього олію. Залиш тісто на 1 годину в теплі, розділи на частини і розкатай у коржики завтовшки до 1 см. Обсмаж їх на середньому вогні на змащеній сковороді.

    15. Дріжджові коржики з манкою

    Схожі коржики дуже поширені в Тунісі, як простий вуличний фаст-фуд.

    Тобі знадобиться: 300 мл води, по 250 г борошна та манки, 100 мл оливкової олії, 2 ст.л. молока, 2 ч. л. сухих дріжджів по 1 ч.л. цукру та солі, 1 яєчний жовток.

    Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплій воді. Додай пару ложок борошна і залиши на 5 хвилин. Додай оливкову олію, борошно, манку і сіль. Вимішайте тісто і залиште його в теплі на 60-70 хвилин.

    Розділи тісто на частини, розкатай коржики і залиши ще на півгодини. Змасти їх збитим з молоком жовтком і відправ у духовку на 10 хвилин при 240 градусах. А потім зменш температуру до 190 і випікай коржики ще 15-20 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *