Дієтична вечеря: 15 чудових рецептів страв на кожен день

Легка та дієтична вечеря – це гарний вибір не тільки для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою, а й просто так. Спиться міцніше та приємніше, а самопочуття вранці – набагато краще. До того ж дієтична вечеря може бути дуже різноманітною. Лови 15 найсмачніших рецептів на підтвердження!

Зміст

  • 1. Запечені баклажани з помідорами
  • 2. Салат з курячою грудкою та маринованими огірками
  • 3. Парові котлети з курки з овочами
  • 4. Дієтичні мафіни з гарбуза
  • 5. Запіканка з курячої грудки та цукіні
  • 6. Салат з тунцем на вечерю
  • 7. Курка з овочами в духовці
  • 8. Запечений мінтай у рукаві
  • 9. Фаршировані перці з індичкою
  • 10. Дієтичний морквяний пиріг на кефірі
  • 11. Кабачки із зеленим горошком
  • 12. Дієтичний салат із крабовими паличками
  • 13. Запіканка з броколі та цвітної капусти
  • 14. Лосось з овочами у духовці
  • 15. Дієтичні котлети з сиром
  • 1. Запечені баклажани з помідорами

    Дуже яскрава та ароматна страва в грузинському стилі.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 400 г помідорів, 25 г часнику, 40 г кінзи, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. коріандр, спеції.

    Приготування: Розріж баклажани навпіл, зроби на м'якоті насічки ножем, змасти маслом і присип сіллю. Запікайте 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах до м'якості.

    Після чого дістань частину м'якоті і дрібно порубай. Дрібно наріж помідори, подрібни часник і кінзу, і змішай їх з м'якоттю баклажанів. Приправ та виклади начинку в половинки, і подавай страву до столу.

    2. Салат з курячою грудкою та маринованими огірками

    Досить ситний, але малокалорійний салат.

    Тобі знадобиться: 250 г вареної або запеченої курячої грудки, 80 г стебел селери, 120 г маринованих огірків, 150 г пекінської капусти, 150 г консервованої кукурудзи, 120 г яблука, 4 ст.л. йогурту, 1 ч. л. зернистої гірчиці, спеції.

    Наріжте пекінську капусту, наріжте інші інгредієнти кубиком і додай кукурудзу. Змішай йогурт, гірчицю та спеції для заправки.

    3. Парові котлети з курки з овочами

    З цим рецептом курячі котлети більше ніколи не будуть сухими!

    Зараз читають:20 відмінних рецептів шурпи на багатті в казані

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 500 г капусти, 1 кабачок, 150 г сулугуні, 1 пучок кропу, спеції.

    Натрій капусту і кабачок на великій тертці і злегка відіжми від соку. Натрій сулугуні, подрібни кріп, змішай разом всі інгредієнти і приправ. Сформуй невеликі котлети та готуй їх на пару 20-25 хвилин.

    4. Дієтичні мафіни з гарбуза

    На той випадок, якщо на вечерю захочеться просто перекусити з чаєм.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 400 г сиру, 100 мл кефіру, 2 яйця, 0,25 ч.л. соди, 1 ч. л. апельсинової цедри, 1 ч. л. кориці.

    Змішай кефір з содою і залиши їх на 15 хвилин. Натрій гарбуз, розімни сир виделкою і змішай усі інгредієнти. Додай підсолоджувач за бажанням. Виклади масу у формочки і випікай мафіни 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    5. Запіканка з курячої грудки та цукіні

    Для яскравішого аромату готову запіканку можна посипати зеленню.

    Тобі знадобиться: 500 г курячої грудки, 350 г цукіні, 2-3 помідори, 100 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. сметани, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, спеції.

    Приготування: Наріж цукіні тонкими слайсами, обсмаж на сухій сковороді і виклади половину у форму. Додай нарізану курку, збризкати маслом, присип спеціями і рубаним часником. Знову виклади шар цукіні, а потім – кружечки помідорів. Приправте і запікайте 20 хвилин у духовці при 190 градусах. Потім змасти запіканку сметаною з гірчицею, присип тертим сиром і запікати ще 20 хвилин.

    6. Салат з тунцем на вечерю

    Після тарілки цього салату тобі точно не захочеться їсти серед ночі.

    Тобі знадобиться: 100 г консервованого тунця, 1 пучок шпинату, 2 яйця, 1 огірок, спеції.

    Приготування: Відвари та наріж яйця часточками. Наріж огірок половинками кружечків. Розімніть тунця виделкою, змішай все зі шпинатним листям і приправ.

    7. Курка з овочами в духовці

    Навіть якщо замість грудки ти візьмеш ніжки, у блюді все одно буде мало калорій.

    Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні

    Тобі знадобиться: 600 г курки, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 2-3 жмені стручкової квасолі, 150 г броколі, 10 печериць, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі та гриби, змішай зі спеціями та виклади у форму для запікання. Наріж курку, натрій її спеціями і виклади зверху. Накрий фольгою та запікай у духовці 40 хвилин при 180 градусах.

    8. Запечений мінтай у рукаві

    За бажання це може бути будь-яка інша риба.

    Тобі знадобиться: 400 г мінтаю, 1 цибулина, 1 морква, спеції, 2 лаврові листи.

    Приготування: Наріж мінтай на порційні шматки, дрібно наріж цибулю та моркву. Відправте всі інгредієнти в рукав і запікайте блюдо 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    9. Фаршировані перці з індичкою

    Перець вибирай якнайбільшого розміру – так зручніше.

    Тобі знадобиться: 5 болгарських перців, 400 г філе індички, 250 г грибів, 2 помідори, 1,5 цибулини, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, 120 г нежирного твердого сиру, 200 мл йогурту, спеції.

    Приготування: Розріж перці навпіл і видали у них плодоніжки з серединками. Дрібно наріж індичку, гриби та очищені помідори. Зелень, часник та цибуля подрібни в блендері. Змішай все разом, додай йогурт і спеції, і виклади начинку в половинки перців. Запікай їх 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах, після чого посип тертим сиром та запікай ще 10 хвилин.

    10. Дієтичний морквяний пиріг на кефірі

    Настільки швидкий, наскільки пиріг взагалі може бути швидким.

    Тобі знадобиться: 250 г моркви, 250 г бананів, 3 яйця, 250 мл кефіру, 200 г вівсяних пластівців, 1 ч.л. соди, підсолоджувач.

    Змішай кефір з содою і залиш на 15 хвилин. Зби яйця, натрій моркву, подрібни банани в блендері і змішай разом всі інгредієнти. Вилий тісто у форму і випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 170 градусах.

    11. Кабачки із зеленим горошком

    Оригінальна інтерпретація добре знайомих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 160 г зеленого горошку, 1 ч.л. базиліка, 0,5 ч.л. розмарину, 4 гілочки петрушки, спеції.

    Зараз читають:20 швидких та смачних рецептів киселю

    Приготування: Наріж кабачки дрібним кубиком і 1 хвилину обсмаж їх у мінімальній кількості олії. Додай зелений горошок та готуй 15-20 хвилин на слабкому вогні. Додай спеції, трави та рубану петрушку, перемішай і зніми з вогню.

    12. Дієтичний салат із крабовими паличками

    Вічна класика – як обійтися без неї?

    Тобі знадобиться: 200 г крабових паличок, 2 яйця, 2 огірки, 200 г консервованої кукурудзи, 10 г кропу, 3 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Відвари яйця круто і наріж всі інгредієнти дрібним кубиком. Додай кукурудзу і рубаний кріп, приправ салат і заправ його сметаною.

    13. Запіканка з броколі та цвітної капусти

    Що може бути ще дієтичнішим на вечерю, ніж ця страва?

    Тобі знадобиться: 150 г броколі, 150 г цвітної капусти, 150 мл молока, 3 яйця, зелень, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття броколі та цвітної капусти 4-5 хвилин у киплячій воді і викладіть їх у форму для запікання. Збий яйця, молоко і спеції, і залий капусту. Посип зеленню і запікайте 20 хвилин у духовці при 200 градусах.

    14. Лосось з овочами у духовці

    Замість лосося також підійде будь-яка червона риба до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 кг лосося, 1 кабачок, 2 болгарські перці, 2 помідори, 4 гілочки петрушки, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж 4 прямокутні листи пергаменту. Розклади нарізані кабачки та болгарський перець, додай зверху скибочки чи стейки лосося. Нарубай помідори дрібним кубиком і змішай їх зі спеціями, давленим часником і рубаною зеленню. Виклади на рибу, загорни конвертики та запікай 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Дієтичні котлети з сиром

    Дуже ситні при невеликій кількості калорій – чудова вечеря.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого фаршу, 200 г сиру, 1/2 цибулини, 1 яйце, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.

    Приготування: Розімни сир вилкою. Цибуля, часник та зелень подрібни в блендері. Змішай разом всі інгредієнти та вимішай фарш. Сформуй котлети, викладіть їх на пергамент і запікайте в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *