Макарони – це не тільки самостійний гарнір, але й основа для різних страв – пасти, супів, запіканок і салатів. Зібрали для тебе в одній добірці 20 рецептів, що можна приготувати з макаронів. Відмінна різноманітність повсякденного раціону!
Зміст
1. Макарони з яловичиною у духовці
Повноцінна основна страва, до якої не потрібен окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 100 г макаронів, 150 г яловичини, 1 помідор, 2 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Змасти горщик маслом і виклади нарізане м'ясо. Потім додай макарони і на них – очищений та нарізаний помідор. Залий все водою, щоб вона не доходила до краю десь на 10 мм. Додай спеції і відправ горщик на 35-40 хвилин в духовку при 200 градусах.
2. Овочевий суп із макаронами
Пісний рецепт без м'яса. Окрім того, швидко готується!
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 150 г макаронів, 1 цибулина, 1 морква, 2 л води, спеції, зелень.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю і постав її варитися. Обсмаж до м'якості подрібнену цибулю та моркву. За 5-7 хвилин до готовності картоплі – додай у суп засмажку та макарони. Вари до готовності, додай спеції та зелень до смаку.
3. Омлет із макаронами
Дуже ситний сніданок нашвидкуруч з мінімумом інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 100 мл молока, 50 г макаронів, спеції.
Приготування: Відвари макарони майже до готовності, відкинь їх на друшляк і півхвилини обсмаж на сковороді. Збий яйця з молоком та спеціями, залий макарони та смажу омлет до готовності.
4. Молочний суп із макаронами
Улюблений смак дитинства, що ніколи не підводить.
Тобі знадобиться: 150 г макаронів, 600 мл молока, 40 г вершкового масла, 1 щіпка солі, 20 г цукру.
Відвари макарони до напівготовності. Закип'ятіть молоко, додай цукор і сіль, і додай макарони. Проварити 4-5 хвилин на слабкому вогні, додай шматочок вершкового масла, зніми суп з плити і дай йому трохи настоятися.
5. Фаршировані макарони в духовці
Для цього рецепту потрібні великі макарони, на зразок черепашок.
Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу
Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 300 г м'ясного фаршу, 4 ст.л. сметани, 3 ст. кетчупу, 2 моркви, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай фарш і смажу ще 3-4 хвилини, помішуючи. Приправте начинку. Відвари макарони до напівготовності, промийте їх холодною водою, наповни фаршем і викладіть у форму для запікання. Змішай сметану і кетчуп з давленим часником, і залий макарони зверху цим соусом. Посип все тертим сиром і відправ у духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
6. Салат з макаронами та квасолею
Такий ситний салат легко замінить повноцінний прийом їжі.
Тобі знадобиться: 240 г макаронів, 1/3 склянки майонезу, по 1/2 пучка базиліка та петрушки, 3 ст.л. сметани, 1,5 ст. лимонного соку, 1 склянка стручкової квасолі, 1 склянка консервованої квасолі, 1 склянка консервованого нуту, 1 цибулина-шалот.
Приготування: Відварити макарони до готовності, стручкову квасолю приварити 3-5 хвилин і відкинь на друшляк, а консервовані бобові – промою. Подрібни шалот, змішай всі інгредієнти і приправ салат. Змішай лимонний сік, сметану та майонез для заправки.
7. Запіканка з макаронів з фаршем
Зроби її в одній великій формі або маленьких порційних.
Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 400 г макаронів, 160 мл молока, 1 яйце, 70 г твердого сиру, 1 цибулина, спеції.
Відвари макарони до напівготовності. Фарш обсмаж з рубаною цибулею близько 10 хвилин, помішуючи, і приправ за смаком. Збий молоко, яйце та тертий сир.
Виклади у форму шарами фарш, макарони – і так до кінця інгредієнтів. Періодично поливай шари заливкою і заливку, що залишилася, вили зверху. Відправте запіканку в духовку на півгодини при 180 градусах.
8. Макарони з болгарським перцем і вершками у горщиках
Ще один цікавий спосіб запекти макарони в духовці!
Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 1 болгарський перець, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, 2 ст.л. борошна, по 200 мл молока та жирних вершків, 300 г твердого сиру.
Приготування: Приваріть макарони до напівготовності і змішайте їх з нарізаним болгарським перцем. Окремо наріж цибулю і обсмаж її 5 хвилин на вершковому маслі. Додай борошно та смажу ще 1-2 хвилини, помішуючи.
Влий молоко та вершки, доведи до кипіння, додай спеції та 2/3 тертого сиру, і перемішай соус. Виклади макарони в горщики, залий їх цим соусом і засип залишився сиром. Запікай без кришок 15-20 хвилин у духовці при 190 градусах.
9. Паста з макаронами та куркою
Найніжніший вершковий соус ідеально доповнює страву.
Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 300 мл вершків, 50 г тертого сиру, 40 г бекону, 1 куряче філе, по 1 ст.л. вершкового та рослинного масла, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж бекон до рум'яності на суміші двох олій. Відклади його убік і в тій же сковороді обсмаж нарізану курку. Змішай її з беконом, залий вершками, приправ і протушкуй соус до загусання. У цей час відвари до готовності макарони, змішай їх із соусом і посип тертим сиром.
Зараз читають:Помідори з лимонною кислотою на зиму: 15 чудових рецептів
10. Тушені макарони в томаті на сковороді
Проста повсякденна класика на кожен день для великої родини.
Тобі знадобиться: 450 г макаронів, 1 цибулина, 2 помідори, 3 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Додай нарізані кубиком помідори і тиск часник, і смажу ще 5 хвилин. Всип макарони та спеції, влий склянку окропу, доведи до кипіння і туши все на середньому вогні під кришкою до готовності. Наприкінці посип страву рубаною петрушкою.
11. Запіканка з макаронів з овочами
Ця запіканка особливо гарна у сезон молодих овочів.
Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 1 цибулина, 1 кабачок, 3 зубчики часнику, 4 гілочки базиліка, 500 г помідорів чері, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 200 г сметани, 1 ч.л. мускатний горіх, спеції.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин. Додай нарізані кубиком кабачки та смажу ще до м'якості. Змішай сметану, спеції, яйце та рубаний базилік. Змішай кабачки, половинки помідорів та макарони прямо у формі для запікання. Залий все сметаною, посип тертим сиром і запікайте в духовці півгодини при 180 градусах.
12. Салат з моцарелою та макаронами
Сюди найкраще підходять макарони у формі спіралек.
Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 200 г помідорів чері, 200 г кульок моцарелли, 1 цибулина-шалот, 1/2 пучка базиліка, оливкова олія, спеції.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Розріж помідори чері та моцареллу, подрібни шалот та нарві базилік. Змішай салат, приправ і збризкати його оливковою олією.
13. Суп з макаронами та тушонкою
Цікавий суп із інгредієнтів, які знайдуться у запасах.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1 банка тушонки, 2 ч.л. томатної пасти, 170 г макаронів, 1,6 л води.
Наріж всі овочі кубиком і обсмаж їх 5-7 хвилин на жирі від тушонки. Додай томатну пасту, тушонку та спеції, перемішай і залий окропом. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і всип макарони. Вари ще 10 хвилин і зніміть суп з вогню.
14. Макарони з креветками
Щоб не витрачати зайвий час, можеш узяти одразу очищені креветки.
Тобі знадобиться: 250 г макаронів, 200 г очищених креветок, 150 мл вершків, 20 г вершкового масла, 50 г цибулі, 2 зубчики часнику, 4 гілочки петрушки.
Приготування: Дрібно наріж часник і цибулю, і обсмаж їх 1 хвилину на вершковому маслі. Додай креветок і смажу ще 2-3 хвилини. Влий вершки, доведи до кипіння, а потім додай рубану петрушку і зніми соус з вогню. Відвари макарони і змішай їх із отриманим соусом.
Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному
15. Суп з макаронами та зеленим горошком
З добрими макаронами з твердих сортів пшениці – цілком виходить ПП рецепт.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 700 мл води, 60 г зеленого горошку, 1 морква, 2 жмені макаронів, спеції та зелень.
Приготування: Наріж курку кубиком, залий водою і відвари до готовності. Додай нарізану кружальцями моркву та вари ще 10 хвилин. Додай макарони та зелений горошок, провари до готовності макаронів, приправ та додай зелень за смаком.
16. Макарони зі шпинатом
Підійдуть макаронні вироби будь-якого виду – на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 200 г макаронів, 250 г шпинату, 5 зубчиків часнику, 250 мл вершків жирністю 33%, 100 г пармезану, спеції.
Приготування: Відвари макарони до готовності. Обсмажити тиск часник півхвилини і влий вершки. Дай їм хвилину прокипіти, додай спеції та нарізаний шпинат. Туши всі разом ще 2-3 хвилини. Полей макарони отриманим соусом та посип тертим пармезаном.
17. Салат з макаронами та овочами
Досить легкий і водночас ситний салат, а головне – простий у приготуванні.
Тобі знадобиться: 230 г макаронів, 2 стебла селери, 1/2 фіолетової цибулини, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1/2 пучка петрушки, 1/4 склянки майонезу, 2 ст.л. сметани, 0,5 ч. л. гірчиці, 1 ч.л. цукру, 1 ст. яблучного оцту, спеції.
Відвари макарони до готовності, наріж всі овочі кубиком і подрібни петрушку. Решту інгредієнтів змішати в заправку до однорідності і заправити нею салат.
18. Салат з макаронами та ковбасою
Вибирай для нього дрібніші макарони, щоб вони не надто вибивались.
Тобі знадобиться: 100 г макаронів, 1/2 банки консервованої кукурудзи, 50 г твердого сиру, 50 г ковбаси, зелена цибуля та зелень, майонез.
Приготування: Відвари макарони, наріж кубиком ковбасу, подрібни зелень і натрі сир. Змішай салат і заправ його майонезом.
19. Запіканка з макаронів з сиром
Досить несподіваний рецепт, який точно заслуговує на увагу.
Тобі знадобиться: 150 г макаронів, 150 г сиру, 1 яйце, 50 мл вершків, спеції, 1 ст.л. цукру.
Приготування: Відвари макарони майже до готовності та виклади їх у форму. Розітри сир з вершками та цукром, і додай зверху. Залий все збитим зі спеціями яйцем і відправте на 20 хвилин у духовку при 180 градусах.
20. Салат з макаронами та шинкою
Цей салат із макаронами дуже популярний в Італії – практично класика.
Тобі знадобиться: 150 г макаронів, 150 г консервованої кукурудзи, 100 г йогурту або майонезу, 200 г болгарського перцю, 150 г шинки, 100 г консервованого горошку, 2 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Макарони відваріть до готовності і змішай з оливковою олією. Дрібно наріж шинку і болгарський перець, змішай усі інгредієнти і заправ салат йогуртом або майонезом.
Джерело: dietcenter.com.ua