Лосось на грилі: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти

Сьогодні особливий день і на столі має бути вишукана страва? Тоді приготуй лосось на грилі за одним із наших рецептів. З келихом білого вина та свіжими овочами – це буде просто чудово!

Зміст

  • 1. Лосось на грилі – класичний рецепт
  • 2. Лосось з червоним перцем та лимоном на грилі
  • 3. Лосось з розмарином та соком лимона на грилі
  • 4. Лосось у цибульному маринаді на грилі
  • 5. Стейки лосося з майонезом та часником на грилі
  • 6. Стейки лосося з овочами та лимоном на грилі
  • 7. Лосось із гірчицею на грилі
  • 8. Лосось на грилі, маринований у білому вині з лимоном
  • 9. Ніжний лосось у вершковому маринаді з петрушкою на грилі
  • 10. Лосось зі сметаною та цибулею на грилі
  • 11. Лосось у апельсиновому маринаді на грилі
  • 12. Лосось у лимонному маринаді на грилі
  • 13. Пікантний лосось на грилі
  • 14. Лосось на грилі, маринований з цибулею та помідорами
  • 15. Лосось в оригінальному маринаді на грилі
  • 16. Лосось з імбиром та соусом теріяки на грилі
  • 17. Лосось на грилі, маринований у пиві
  • 18. Стейки лосося в кисло-солодкому маринаді на грилі
  • 19. Лосось зі сметаною у фользі на грилі
  • 20. Стейки лосося, запечені у фользі на грилі
  • 1. Лосось на грилі – класичний рецепт

    Рум'яна скоринка зовні та ніжне філе всередині.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 1 лимон, 5 зубчиків часнику, 40 г зелені, 150 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Лосось наріж порційними шматочками, натрі сіллю та спеціями з обох боків, накрий харчовою плівкою і залиш при кімнатній температурі на 15 хвилин. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та готуй 15-20 хвилин. Змішай оливкову олію, сік лимона, подрібнений часник та зелень. Виклади готовий лосось на тарілку, полів його ароматним соусом, що вийшов, і подавай.

    2. Лосось з червоним перцем та лимоном на грилі

    Рекомендуємо подавати у гарячому вигляді.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 1 лимон, 1 ч.л. червоного перцю горошком, 80 мл оливкової олії, 2 ч.л. великої солі.

    Приготування: Промий, обсуши та наріж філе лосося. У ступці злегка розітріть сіль з червоним перцем, всип цю суміш у миску з рибою, додай олію і перемішай. Накрий і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте 15-20 хвилин. Подавай лосось у гарячому вигляді, додавши зверху тонкі слайси лимона.

    3. Лосось з розмарином та соком лимона на грилі

    Швидкий варіант вишуканої страви.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг філе лосося, 3 гілочки розмарину, сік одного лимона, 100 мл оливкової олії, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 ч. л. великої солі.

    Приготування: Філе лосося наріж порційними шматочками. Суміш перців і сіль злегка розітріть у ступці, натріть рибу цією сумішшю з усіх боків. Збризкати маслом і лимонним соком, зверху виклади розтерті гілочки розмарину. Накрий кришкою та залиш при кімнатній температурі на 20 хвилин.

    Жар лосось на розігрітому грилі по 5-7 хвилин із кожного боку.

    4. Лосось у цибульному маринаді на грилі

    Ступінь прожарювання регулюй на власний розсуд.

    Зараз читають:15 салатів з каперсами, які неодмінно здивують

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 500 г цибулі, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі.

    Приготування: Підготуй і наріж лосось порційними шматками. Натрій його сумішшю зі спецій, цукру та солі. Цибулю очисти, подрібни в блендері і викладіть у миску з рибою. Влий олію, перемішай і залиш під кришкою на 30 хвилин. Розігрій гриль, змасти його маслом і обсмаж лосось до готовності.

    5. Стейки лосося з майонезом та часником на грилі

    Гриль зручно змащувати за допомогою силіконового пензлика.

    Тобі знадобиться: 2 середні стейки лосося, 20 г часнику, 3 ст.л. майонезу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Стейки лосося добре натрій перцем і сіллю, накрий харчовою плівкою і залиш на 10 хвилин. Пропусти часник через прес та змішай його з майонезом. Змасти рибу цією заготівлею з обох боків і прибери ще на 20 хвилин. Виклади лосось на змащену поверхню розігрітого гриля та смажу до рум'яної скоринки.

    6. Стейки лосося з овочами та лимоном на грилі

    Овочі зазвичай встигають приготуватися раніше за рибу.

    Тобі знадобиться: 2 середні стейки лосося, 1 болгарський перець, 100 г помідорів чері, 1 лимон, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. великої солі.

    Приготування: Стейки лосося натрі сіллю та спеціями, склади в миску. Додай нарізані овочі та лимон, влий оливкову олію, перемішай і залиш під кришкою на 30 хвилин. Розігрій і змасти гриль олією, виклади рибу, овочі та лимон. Обсмажуйте до готовності, вчасно перевертаючи.

    7. Лосось із гірчицею на грилі

    Ароматне блюдо з легкими нотками пікантності.

    Тобі знадобиться: 500 г філе лосося, 3 ст. гострої гірчиці, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж лосось порційними шматочками, присип сіллю та коріандром. Змасти сумішшю з гірчиці, олії та залиш маринуватися на 30 хвилин. Виклади лосось на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмажуйте 15-20 хвилин.

    8. Лосось на грилі, маринований у білому вині з лимоном

    Для досягнення кращого ефекту вино слід попередньо охолодити.

    Тобі знадобиться: 500 г філе лосося, 1 лимон, 250 мл білого вина, 4 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Філе лосося наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай спеції, сіль, вино та нарізаний лимон. Накрий кришкою та прибери в холодильник на 40 хвилин. Виклади рибу на розігрітий гриль і готуй 15-20 хвилин.

    9. Ніжний лосось у вершковому маринаді з петрушкою на грилі

    Традиційним гарніром вважаються запечені овочі, стручкова квасоля та рис.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 400 г вершків, 1/2 пучка петрушки, половий сік лимона, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Лосось наріж порційними шматочками і склади в миску. Додай сіль, спеції, вершки та цілі гілочки петрушки. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню олією та виклади рибу. Готуйте 5-7 хвилин, а потім збризкайте лимонним соком, переверніть на інший бік і обсмажуйте ще 5-7 хвилин.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із помідорів на зиму

    10. Лосось зі сметаною та цибулею на грилі

    Рекомендується готувати з охолодженої риби.

    Тобі знадобиться: 2 середні стейки лосося, 200 г сметани, 4 цибулини, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. морської солі.

    Приготування: Стейки лосося промою, обсуши паперовим рушником, натрі сумішшю із солі, цукру та перцю. Додай сметану, нарізану кільцями цибулю і прибери на 40 хвилин. Виклади рибу на розігрітий гриль і обсмажуйте до рум'яної скоринки.

    11. Лосось у апельсиновому маринаді на грилі

    Використовуй вже готовий сік або видави фреш із апельсинів.

    Тобі знадобиться: 1 кг лосося, 600 мл апельсинового соку, 3 ст. гірчиці, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі.

    Приготування: Наріж і склади рибу в миску. Окремо змішай апельсиновий сік, гірчицю, мелений перець, цукор та сіль. Влий маринад у миску з рибою, перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери в холодильник на 1 годину. Виклади лосось на розігрітий гриль і обсмаж до золотистої скоринки.

    12. Лосось у лимонному маринаді на грилі

    Знадобиться сіль великого або середнього помелу.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 1 лимон, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Лимон очисти від шкірки і подрібни в блендері до кашоподібного стану. Додай олію, спеції, сіль та мінеральну воду. Вилий маринад в миску з підготовленим лососем, накрий кришкою і прибери в бік на 30 хвилин. Злий маринад, а рибу злегка промокни паперовим рушником. Розігрій гриль, змасти його поверхню олією та обсмаж лосось по 5-7 хвилин з кожного боку.

    13. Пікантний лосось на грилі

    Ступінь гостроти залежить від кількості часнику, імбиру та соусу табаско.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 4 зубчики часнику, 20 г кореня імбиру, 2 ст. соєвого соусу, 1 крапля соусу табаско, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврові листи, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Лосось підготуй, наріж порційними шматочками і склади в миску. Очисти та подрібни в блендері корінь імбиру з часником, додай спеції, соуси та сіль. Виклади ароматну суміш у миску з рибою та перемішай, акуратно розминаючи кожен шматочок. Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 20 хвилин. Обсмажуйте лосось на розігрітому грилі до золотистого кольору з обох боків.

    14. Лосось на грилі, маринований з цибулею та помідорами

    Готовність гриля визначають, збризкавши робочу поверхню водою.

    Тобі знадобиться: 1 кг філе лосося, 4 середні цибулини, 150 г помідорів, 2 зубчики часнику, 50 мл олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Філе лосося підготуй, наріж порційними шматочками і склади в миску. Додай олію, нарізану цибулю та помідори. Спеції, сіль та очищені зубчики часнику – злегка розітріть у ступці та всип у миску з рибою. Перемішай і залиш під кришкою на півгодини. Змасти розігрітий гриль, виклади лосось і обсмажуйте 15-20 хвилин.

    15. Лосось в оригінальному маринаді на грилі

    Чудовий рецепт лосося на грилі для святкового столу!

    Тобі знадобиться: 1 кг лосося, 4 зубчики часнику, 800 мл виноградного соку, 3 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 3 лаврові листи, 1 ч.л. коричневого цукру, 2 ч. л. солі.

    Зараз читають:Кулінарні таємниці: майстер-клас по варінню креветок

    Часник очисти від лушпиння і злегка роздави лезом ножа. У глибокій мисці змішай виноградний сік, спеції, цукор та сіль. Додай нарізану рибу, підготовлений часник і залиш під кришкою на 40 хвилин. Обсмажуйте лосось на розігрітому грилі 15-20 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    16. Лосось з імбиром та соусом теріяки на грилі

    Не бійся пересолити, риба візьме лише необхідну кількість солі.

    Тобі знадобиться: 500 г філе лосося, 50 г кореня імбиру, 2 ст. соусу теріяку, 3 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. морської солі.

    Приготування: Подрібни імбир у блендері, додай олію, соус, коріандр та сіль. Наріж і добре змасти лосось отриманою сумішшю, накрий харчовою плівкою і залиш на 30 хвилин. Виклади рибу на змащену поверхню розігрітого гриля та обсмаж до рум'яної скоринки з двох боків.

    17. Лосось на грилі, маринований у пиві

    Тут дуже важливо використати натуральне пиво.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 400 мл світлого пива, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 3 лаврові листи, 1 ч.л. солі.

    Промий , обсуши паперовим рушником і наріж лосось на порційні шматочки. Натрій сіллю, перцем з усіх боків і залиш на 10 хвилин. Додай пиво, лавровий лист, нарізаний лимон і прибери ще на 20 хвилин. Виклади лосось на розігрітий гриль і обсмажуйте до готовності.

    18. Стейки лосося в кисло-солодкому маринаді на грилі

    Товщина стейків має бути не менше 2 сантиметрів.

    Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, сік половини лимона, 2 ст.л. гранатового соусу, 3 ст.л. меду, 0,5 ч. л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай лимонний сік, мед, гранатовий соус, спеції та сіль. Отриманою сумішшю добре змасти стейки лосося, накрий їх харчовою плівкою і залиш на 30 хвилин. Після чого виклади рибу на розігрітий гриль і обсмажуйте 15-20 хвилин.

    19. Лосось зі сметаною у фользі на грилі

    Сметана може бути будь-якої жирності на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г лосося, 2 зубчики часнику, 10 г зелені, 150 г сметани, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Промий, обсуши та наріж рибу. Змішай подрібнений часник, сметану, спеції та сіль. Змасти лосось отриманою сумішшю з усіх боків і залиш на 15 хвилин. Загорни рибу у фольгу і запікай 10 хвилин на розігрітому грилі, а потім акуратно розгорни фольгу, підрум'ян лосось ще 5-7 хвилин і присип подрібненою зеленню.

    20. Стейки лосося, запечені у фользі на грилі

    Однаково добре підходять як для пікніка, так і для будь-якого свята.

    Тобі знадобиться: 1 кг лосося, 1 лимон, 80 мл оливкової олії, 1 ч.л. суміші перців горошком, 0,5 ч. л. коріандру горошком, 2 ч.л. великої солі.

    Приготування: Лосось наріж порційними шматочками і склади в миску. Додай масло, нарізаний кружальцями лимон, розтерті у ступці спеції та сіль. Добре змасти рибу ароматною сумішшю, накрий харчовою плівкою і прибери убік на 30 хвилин. Загорни лосось у фольгу і запікай на грилі 10 хвилин, після чого акуратно розгорни фольгу і продовжуй готувати доти, доки не з'явиться рум'яна скоринка.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *