Макарони-гнізда ідеально підходять для приготування швидкої та ситної сімейної вечері. Гнізда з фаршем на сковороді робляться настільки просто, що справиться кожен. І в той же час вони виходять дуже смачними та оригінальними. Бери на замітку наші 8 рецептів!
Зміст
1. Гнізда з фаршем та томатною заливкою на сковороді
Найлегший рецепт із доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 150 г гнізд із макаронів, 400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 400 мл води, 80 г твердого сиру, 2 ст.л. томатної пасти, спеції.
Приготування: Подрібни часник і цибулю, змішай з фаршем і приправ його за смаком. Розігрій у глибокій сковороді масло|мастило|, виклади гнізда і наповни їх фаршем. Змішай воду та томатну пасту, полів гнізда та доведи до кипіння. Туші 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Періодично поливай гнізда соусом, а за пару хвилин до кінця приготування посип тертим сиром.
2. Гнізда з фаршем та овочами на сковороді
Додай болгарський перець чи перець чилі за бажанням.
Зараз читають:20 легких рецептів компоту з абрикосів на зиму
Тобі знадобиться: 6-8 гнізд із макаронів, 2 цибулини, 300 г помідорів у власному соку, 1 морква, 350 г фаршу, 1 ст.л. томатної пасти, 320 мл води, спеції.
Приготування: Змішай фарш, одну рубану цибулину та спеції. Другу цибулину подрібни з морквою та обсмаж до м'якості. Додай томатну пасту та через 1 хвилину – помідори із соком. Приправ та влий воду. Доведи до кипіння і виклади в соус гнізда, а в них м'ясні кульки з фаршу. Полів тим же соусом і туші 25-30 хвилин під кришкою, продовжуючи періодично поливати гнізда соусом.
3. Гнізда з фаршем у бульйоні на сковороді
Хороший варіант для тих, хто не любить томатну заливку.
Тобі знадобиться: 450 г гнізд із макаронів, 500 г м'ясного фаршу, 500 мл бульйону, 1 цибулина, спеції, 120 г твердого сиру, 1 пучок зелені.
Приготування: Подрібніть цибулю і змішайте її з фаршем і спеціями. Виклади в глибоку сковорідку гнізда, а в них – кульки з фаршу. Влий бульйон, доведи до кипіння і готуй гнізда 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За пару хвилин до кінця – посип тертим сиром, а в кінці – рубаною зеленню.
4. Гнізда з фаршем із вершками на сковороді
Для цього рецепту підійдуть вершки будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 8-10 гнізд із макаронів, 150 г твердого сиру, 450 г фаршу, 1 цибулина, спеції, 250 мл вершків, 2 зубчики часнику, зелень.
Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Аперолем
Приготування: Подрібніть цибулю з часником і змішайте їх з фаршем і спеціями. Змасти сковорідку олією, виклади гнізда, а в них колобки з фаршу. Влий вершки, додай трохи води за потребою і доведи до кипіння. Туші під кришкою 25-30 хвилин і за пару хвилин до кінця приготування – посип гнізда зеленню та тертим сиром.
5. Гнізда з фаршем у томатно-сметанному соусі на сковороді
Ще одна класична заливка, яка буде дуже доречною для приготування гнізд.
Тобі знадобиться: 5-6 гнізд із макаронів, 1/2 цибулини, 350 г фаршу, спеції, 450 мл води, 2 ст.л. томатної пасти, 4 ст. сметани.
Приготування: Подрібни та змішай цибулю з фаршем та спеціями. Виклади гнізда в сковорідку, а кожне гніздо – кулька з фаршу. Змішай теплу воду, томатну пасту та сметану. Залий гнізда, доведи до кипіння та готуй 25 хвилин під кришкою на слабкому вогні, періодично поливаючи їх соусом.
6. Гнізда з фаршем та сметаною на сковороді
Додатково до фаршу можна додати терту цибулю або інші овочі.
Тобі знадобиться: 8 гнізд із макаронів, 500 г м'ясного фаршу, 3 яйця, 1 склянка сметани, 200 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Виклади гнізда в сковорідку та заповни їх фаршем. Збий яйця зі сметаною, спеціями та здебільшого тертого сиру. Залий гнізда цим соусом та туші 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця приготування – засип залишком сиром.
Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму
7. Гнізда з фаршем та рисом на сковороді
Як не дивно, але рис та макарони дуже гармонійно поєднуються в одній страві.
Тобі знадобиться: 8-10 гнізд із макаронів, 100 г рису, 200 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст. майонезу, спеції, 200 мл води.
Змішай фарш, промитий рис і дрібно нарізану половину цибулини. Приправ за смаком. Подрібни цибулю, що залишилася, з морквою і обсмаж до м'якості. Виклади в засмажку гнізда, а в них – кульки з фаршу. Змішай воду, томатну пасту, майонез та спеції, і залий гнізда цим соусом. Долей ще води за потребою. Доведи до кипіння і готуй 25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
8. Гнізда з фаршем та картоплею на сковороді
Оригінальний спосіб обіграти начинку такої ситної вечері.
Тобі знадобиться: 8-10 гнізд із макаронів, 500 г фаршу, 200 г сметани, 1 пучок зелені, 2 картоплини, 2 цибулини, 200 мл води, спеції.
Натрій картоплю, подрібни зелень і змішай їх з фаршем і спеціями. Подрібни цибулю, обсмаж її до золотистості і додай до неї сметану та воду. Наповни гнізда начинкою з фаршу, виклади на сковороду і залий сметанною заливкою. Доведи до кипіння та туші 20-25 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua