12 відмінних рецептів варення з аґрусу без варіння

Сире варення з аґрусу без варіння – просто знахідка, коли не хочеться довго стояти біля плити. А ще воно набагато корисніше, бо інакше частина вітамінів руйнується при термообробці. Головне – зберігай таке варення в льоху, холодильнику або заморозь його в морозилці. Ділимося 12 розкішними рецептами!

Зміст

  • 1. Варення з аґрусу через м'ясорубку
  • 2. Сире варення з аґрусу за допомогою блендера
  • 3. Варення з аґрусу без цукру та варіння
  • 4. Смарагдове варення з аґрусу без варіння
  • 5. Желе з аґрусу без варіння
  • 6. Сире варення з аґрусу без кісточок
  • 7. Варення з аґрусу та малини без варіння
  • 8. Варення з аґрусу з апельсином без варіння
  • 9. Царське варення з аґрусу без варіння
  • 10. Варення з аґрусу з лимоном та м'ятою
  • 11. Варення з аґрусу з бананом без варіння
  • 12. Варення з аґрусу та смородини без варіння
  • 1. Варення з аґрусу через м'ясорубку

    Найпростіший спосіб приготування, для якого не потрібна жодна техніка.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру.

    Приготування: Зріж з аґрусу хвостики та пропусти ягоди через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай, залиш на 1:00 і знову перемішай. Розклади варення у стерильні банки.

    2. Сире варення з аґрусу за допомогою блендера

    Звичайний занурювальний блендер подолає таке варення за пару хвилин.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів варення з персиків

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Зріж з аґрусу хвостики та подрібни ягоду блендером. Додай цукор і ванілін, перемішай і знову збий. Розлей по стерильним банкам.

    3. Варення з аґрусу без цукру та варіння

    ПП рецепт варення з медом замість цукру. Крім того, можна взяти замінник до смаку.

    Тобі знадобиться: 800 г агрусу, 400 г меду.

    Приготування: Подрібни аґрус будь-яким зручним способом. Якщо мед густий – розтопи його на водяній бані. Змішай мед з аґрусом і розклади варення по стерильним банкам.

    4. Смарагдове варення з аґрусу без варіння

    Тут обов'язково потрібен буде зелений аґрус.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 ківі, 1 лимон, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Аґрус, ківі та лимон зі шкіркою подрібни за допомогою блендера або м'ясорубки. Лимон спочатку ошпарити окропом і видали кісточки. Додай цукор, перемішай заготовку, залиш на 15 хвилин і знову перемішай. Розлий варення по стерильним банкам.

    5. Желе з аґрусу без варіння

    Для цього рецепту потрібно желатин. Зручніше брати швидкорозчинний.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1,2 кг цукру, 30 г желатину, 100 мл води.

    Приготування: Замочіть желатин у воді за інструкцією. Збий блендером аґрус із цукром, додай желатин і знову все збий до однорідності. Розлий заготівлю по стерильним банкам.

    Зараз читають:Пісний майонез у домашніх умовах – 20 найкращих рецептів приготування

    6. Сире варення з аґрусу без кісточок

    Щоб зробити максимально однорідне варення, доведеться витратити трохи більше часу.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1,5 кг цукру, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Подрібни агрус будь-яким зручним способом, додай цукор і залиш на пару годин. Перемішай масу, перетрій через сито, додай лимонну кислоту і розлий варення по стерильним банкам.

    7. Варення з аґрусу та малини без варіння

    Аґрус хороший тим, що чудово поєднується з будь-якими ягодами.

    Тобі знадобиться: 700 г агрусу, 500 г малини, 1 кг цукру.

    Приготування: Пропусти аґрус та малину через м'ясорубку, додай цукор та залиш на півгодини. Добре перемішай заготовку і розклади по стерильним банкам.

    8. Варення з аґрусу з апельсином без варіння

    Цитрусові нотки завжди доречні у подібних заготовках.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г апельсинів, 2 кг цукру.

    Приготування: Ошпар апельсини окропом, зніми цедру та подрібни м'якоть без плівок та шкірки. Пропусти все через м'ясорубку з аґрусом. Додай цукор, перемішай, залиш на півгодини і знову перемішай. Розлий варення по стерильним банкам.

    9. Царське варення з аґрусу без варіння

    Сюди відмінно впишуться пару щіпок кориці або ваніліну до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 лимон, 2 апельсини, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Ошпарь цитруси окропом, видали кісточки і пропусти через м'ясорубку або подрібни блендером. Так само подрібни агрус, змішай все разом і додай цукор. Знову перемішай до розчинення і закатай варення у стерильні банки.

    Зараз читають:10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму

    10. Варення з аґрусу з лимоном та м'ятою

    Дуже оригінальна заготівля, яка взимку нагадуватиме про літо.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг цукру, 1 лимон, 4 гілочки м'яти.

    Промий лимон окропом і видали кісточки. Обірви з м'яти листя і подрібни їх із лимоном у блендері. Окремо подрібни агрус, змішай все разом, додай цукор і перемішай до розчинення. Розклади варення у стерильні банки.

    11. Варення з аґрусу з бананом без варіння

    Якщо хочеш, заміни цукор медом чи просто додай ще один банан.

    Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 1 банан, 300 г цукру.

    Приготування: Зріж у агрусу хвостики, очисти банан і подрібни все в блендері. Додай цукор і перемішай до розчинення. Розклади заготівлю у стерильні банки.

    12. Варення з аґрусу та смородини без варіння

    Найсмачніше взяти для цього рецепту відразу два види смородини.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, по 400 г червоної та чорної смородини, 2 кг цукру.

    Приготування: Подрібни смородину та аґрус у блендері або пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, залиш на 1 годину і ретельно перемішай. Розклади варення по стерильним банкам.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *