Найкращий спосіб смачно та корисно приготувати свинячу вирізку – це запекти її в духовці. Зробити це можна по-різному – зі спеціями, добавками або одразу з гарніром. І 15 найцікавіших рецептів ми вже зібрали для тебе у цій добірці!
Зміст
1. Запечена свиняча вирізка у соєвому соусі
Швидкий соєво-томатний маринад, який ідеально підійде для нашого завдання.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 1 цибулина, 70 мл соєвого соусу, по 1 ст. томатної пасти та сушеного часнику, 2 ст.л. олії, по 1 ч.л. суміші перців, італійських трав та солі.
Приготування: Змішай соєвий соус, масло, томатну пасту та спеції, і замаринуй свинячу вирізку в цій суміші на пару годин або на ніч. Виклади у форму нарізану кільцями цибулю, на неї – вирізку і вили маринад. Накрийте все фольгою і запікайте свинину 1 годину при 180 градусах.
2. Свиняча вирізка у фользі
Кожен шматок вирізки потрібно обертати у фольгу окремо.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 1 ст. олії, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Змішай масло, подрібнений часник та спеції. Натріть свинячу вирізку, загорни її у фольгу і відправь на 1 годину в духовку при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця – розгорни фольгу.
3. Свиняча вирізка з помідорами та сиром у духовці
Простий у приготуванні, але дуже ефектний рецепт.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 150 г помідорів, 4 ст. тертого сиру, 3 ст. оливкової олії, по 1 ст.л. соєвого соусу та червоного винного оцту, 1,5 ст.л. діжонської гірчиці, 3 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:15 супів-пюре з печериць, з якими впорається будь-яка господиня
Приготування: Змішай соєвий соус, оливкову олію, дижонську гірчицю, винний оцет, спеції та подрібнений часник. Зроби на шматках вирізки глибокі надрізи, змасти їх цим маринадом і залиш під плівкою на 3 години в холодильнику. Після чого вклади в надрізи скибочки помідорів, присип тертим сиром і відправь свинячу вирізку в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
4. Відбивні зі свинячої вирізки під сиром у духовці
Варіація на тему улюбленого домашнього м'яса французькою.
Тобі знадобиться: 700 г свинячої вирізки, 1 цибулина, майонез, спеції, 100 г твердого сиру.
Приготування: Наріж вирізку на відбивні, відбий і приправ. Виклади зверху півкільця цибулі, злегка полів майонезом і засип тертим сиром. Запікай відбивні на змащеному маслом деку близько півгодини при 180 градусах.
5. Запечена свиняча вирізка у кефірі
Готову вирізку можна використовувати для бутербродів або подавати як м'ясну нарізку.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої вирізки, 300 мл кефіру, 80 мл соєвого соусу, 1 ст. дижонської гірчиці, 2 ст. оливкової олії, 4 зубчики часнику, спеції.
Замаринуй свинину в кефірі на ніч в холодильнику, а потім злегка промий і обсуши. Змішай соєвий соус та інші інгредієнти для маринаду. Натріть їм свинячу вирізку, загорни кожен шматок у фольгу і запікайте в духовці 50-60 хвилин при 180 градусах. Через 40-45 хвилин – розгорни фольгу.
6. Свиняча вирізка з хрусткою скоринкою в духовці
Красиву рум'яну скоринку цій вирізці надає – вершкове масло.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 80 г вершкового масла, спеції.
Змішай м'яке вершкове масло зі спеціями і розподіли його по фользі за розміром вирізки. Виклади шматок свинини, загорни у фольгу та запікай 45-50 хвилин у духовці при 200-220 градусах. Розгорни фольгу за 10-15 хвилин до кінця приготування.
7. Свиняча вирізка з картоплею в духовці
Для різноманітності приготуємо свинячу вирізку над фользі, але в решітці.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 15 невеликих картоплин, 2 ст. оливкової олії, спеції, ароматні трави, песто соус.
Приготування: Обмасти свинячу вирізку песто соусом і виклади на грати. Промиту картоплю наріж на четвертинки, змішай з олією, спеціями та травами, і теж розклади на грати. Відправ все в духовку приблизно на 30 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню
8. Свиняча вирізка з лимоном та травами в духовці
Особливість цього рецепту в трохи іншій технології запікання.
Тобі знадобиться: 450 г свинячої вирізки, 3 лимони, 4 зубчики часнику, 1 ст.л. діжонської гірчиці, 3 ст. оливкової олії, по 1 ч.л. розмарину та чебрецю, по 0,5 ч.л. солі та меленого чорного перцю.
Приготування: Змішай 2 ложки олії, 120 мл лимонного соку, ложку цедри, спеції та трави, гірчицю та тиск часник. Натріть свинину цією сумішшю, відправ у пакет і прибери на 4 години в холодильник.
Розігріти в духовці при 220 градусах сковорідку або чавунну форму. Влий масло, розподіли його по дну, виклади свинячу вирізку і відправь на 10-12 хвилин у духовку. Переверни вирізку, зменш температуру до 200 градусів і запікай ще 15 хвилин. Дістань м'ясо, накрий фольгою і залиш постояти на столі ще на 15 хвилин.
9. Свиняча вирізка з картоплею та майонезом у духовці
Ситний та смачний домашній рецепт для сімейної вечері.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 400 г свинячої вирізки, 1 цибулина, 2 ст.л. майонезу, 3 ст.л. олії, 1 гілочка розмарину, спеції.
Приготування: Довільно наріж свинину, цибулю та картоплю. Змішай всі інгредієнти, виклади у форму і зверху додай гілочку розмарину. Запікайте страву 45-55 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Свиняча вирізка у рукаві
А заразом лови ідею найпростішого маринаду з мінімумом інгредієнтів!
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 50 г кетчупу, 50 г майонезу, 1 ст. гірчиці.
Приготування: Змішай кетчуп, майонез та гірчицю. Обмаж свинячу вирізку і зав'яжи її в рукав. Запікай м'ясо 2 години у духовці при 150 градусах, а за 15 хвилин до кінця – розріж рукав і підніми температуру до 200 градусів.
11. Свиняча вирізка з шинкою в духовці
Цілісний шматок вирізки ідеально підходить, щоб приготувати його гармошкою.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої вирізки, 2 помідори, 3-4 скибочки шинки, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Наріж шинку, сир та помідори слайсами. Натрій свинячу вирізку спеціями і зроби паралельні надрізи, не прорізаючи до кінця. Вклади в них начинку у довільному порядку. Збризкати все маслом, виклади у форму і запікай 1 годину при 180 градусах.
12. Свиняча вирізка з овочами у духовці
Виходить дуже смачна та яскрава страва в азіатському стилі.
Зараз читають:15 швидких рецептів повидла з вишні
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 2 болгарські перці, 2-3 моркви, 150 г стручкової квасолі, 30 г зеленої цибулі, 2 ст.л. оливкової олії, 60 мл соєвого соусу, 2 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Наріж усі овочі соломкою, а зелена цибуля – пір'ям, склади їх у форму для запікання і змішай з олією, соєвим соусом та спеціями. Свинячу вирізку натрій спеціями, змасти половиною меду і виклади зверху. Відправте в духовку приблизно на 20 хвилин при 200 градусах. У процесі приготування ще кілька разів змасти вирізку медом і перемішати овочі.
13. Свиняча вирізка з цибулею та соєвим соусом у духовці
За бажанням посип готову вирізку обсмаженим кунжутом.
Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 50 мл соєвого соусу, 1 фіолетова цибулина, 2 ст. олії, 2 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 ст.л. цукру, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, часник і чилі, змішай їх із соєвим соусом та іншими інгредієнтами. Виклади свинячу вирізку у форму, залий її маринадом і залиш на 1 годину при кімнатній температурі. Після чого накрий фольгою та запікай 40-50 хвилин при 180 градусах у духовці.
14. Свиняча вирізка зі сметаною та грибами в духовці
Ще один спосіб запекти в духовці найсмачніші відбивні зі свинячої вирізки.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 200 г грибів, 250 г сметани, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Наріж свинячу вирізку на відбивні, відбий і приправ. Довільно наріж гриби та цибулю, і обсмаж їх до готовності. Злегка обсмаж свинину з двох сторін до рум'яності і виклади у форму. Зверху додай гриби та залий все сметаною зі спеціями. Відправте блюдо в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
15. Запечена свиняча вирізка у томатному маринаді
Проти такого апетитного м'яса просто неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої вирізки, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. томатної пасти, 50 мл олії, по 1 ст.л. меду та гірчиці, 1 ч.л. хмелі-сунелі, спеції.
Приготування: Подрібни в блендері цибулю та часник, і змішай їх з томатною пастою та іншими інгредієнтами. Змасти свинячу вирізку отриманим маринадом і залиши на 2-3 години в холодильнику. Після чого виклади її у форму і запікайте близько 45 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua