20 відмінних рецептів варення-п’ятихвилинки з чорної смородини

Сезон чорної смородини в розпалі, а часу на приготування немає? Зварити по-швидкому варення-п'ятихвилинку. Ми зібрали 20 чудових рецептів, які здивують тебе простотою та відмінним смаком. Обов'язково спробуй кілька варіантів!

Зміст

  • 1. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини – класичний рецепт
  • 2. Варення із чорної смородини з лимонною кислотою
  • 3. Варення із чорної смородини без цукру
  • 4. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини з лимонним соком
  • 5. Рідке варення із чорної смородини
  • 6. Варення з чорною смородиною та малиною
  • 7. Варення із чорної смородини з агар-агаром
  • 8. Варення із чорної смородини через сито
  • 9. Варення із чорної смородини на фруктозі
  • 10. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини з пектином
  • 11. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини, малини та аґрусу
  • 12. Варення з чорної смородини з апельсинами та лимонами
  • 13. Густе варення-п'ятихвилинка з чорної смородини
  • 14. Варення-п'ятихвилинка з груші та чорної смородини
  • 15. Варення-п'ятихвилинка з чорної та червоної смородини
  • 16. Варення з черешні та чорної смородини
  • 17. Варення з апельсинів та чорної смородини
  • 18. Варення із чорної смородини з желатином
  • 19. Варення із замороженої чорної смородини
  • 20. Варення із чорної смородини з ваніллю
  • 1. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини – класичний рецепт

    Мабуть, найлегший із усіх відомих способів приготування.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 200 мл води.

    Смородину перебери , очисти і промий під проточною водою. Закип'яти воду із цукром. Всип ягоди і готуй 5 хвилин на середньому вогні. Розлий гаряче варення по стерилізованих банках, закрий кришками і укутай на добу теплою ковдрою.

    2. Варення із чорної смородини з лимонною кислотою

    Пінку в процесі варіння знімати – необов'язково.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 5 г лимонної кислоти.

    Приготування: Промиту чорну смородину засип цукром і прибери на 5-6 годин. Прокип'ятити варення 3 хвилини, подрібнити занурювальним блендером, додати лимонну кислоту і проварити ще 2 хвилини. Розклади по чистих банках і закатай.

    3. Варення із чорної смородини без цукру

    У міру осідання ягід при стерилізації слід додавати нові.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 1 ч.л. лимонної кислоти.

    Смородину перебери , очисти від хвостиків та промою. Проварити на повільному вогні 3 хвилини, додати лимонну кислоту і готуй ще 2 хвилини. Підготовлені банки наповни гарячим варенням, закрий кришками та залиш на добу у теплі.

    4. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини з лимонним соком

    Не рекомендуємо варити більше 4-5 кг варення за раз.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 50 мл лимонного соку, 600 г цукрового піску.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    Приготування: Ягоди чорної смородини перебери і добре промий. Засип цукровим піском і залиште на 2 години при кімнатній температурі. Розімні товкачем або подрібни занурювальним блендером. Додай лимонний сік, проваріть варення 5 хвилин і закатай.

    5. Рідке варення із чорної смородини

    Видаляти сухі хвостики зі смородини найзручніше манікюрними ножицями.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Смородину очисти від хвостиків та промою. Пропусти ягоди через м'ясорубку, змішай із цукром та лимонною кислотою. Проварити 5 хвилин на середньому вогні, розклади по стерилізованих банках і закатай.

    6. Варення з чорною смородиною та малиною

    Дуже смачно, а головне корисно!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 800 г малини, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Чорну смородину перебери , промий і засип цукром на 2 години. На повільному вогні проварити 3 хвилини після закипання. Додай лимонну кислоту та готуй ще 2 хвилини. Наповнить стерилізовані банки гарячим варенням і закатай.

    7. Варення із чорної смородини з агар-агаром

    Під час варіння слід періодично помішувати варення.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 2 ч. л. агар-агару, 100 мл води.

    Смородину очисти від хвостиків, промою і всип у каструлю з товстим дном. Засип цукром і залиш на 4 години при кімнатній температурі. Змішай агар-агар із водою і прибери на 10 хвилин убік. На повільному вогні прокип'яти варення 2 хвилини, влий заготовку з агар-агаром і проварити ще 3 хвилини. Розлий по чистих сухих банках, закрий кришками і укутай на добу теплою ковдрою.

    8. Варення із чорної смородини через сито

    Для цього рецепту знадобиться небагато часу та терпіння. Але результат того вартий!

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру, 5 г лимонної кислоти.

    Промиті ягоди чорної смородини подрібни в блендері і протріть через сито. Змішай з лимонною кислотою, цукром і проварити 5 хвилин на повільному вогні. Гаряче варення розлий по чистих банках і закатай.

    9. Варення із чорної смородини на фруктозі

    Апетитне варення для тих, хто відмовився від цукру.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 2 ст. агар-агару, 2 кг фруктози, 150 мл води.

    Агар-агар змішай з водою і прибери в бік на 10 хвилин. Чорну смородину перебери, промий і всип у каструлю з товстим дном. Додай фруктозу та заготівлю з агар-агаром. Проварити всі разом 5 хвилин після закипання і закатай.

    10. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини з пектином

    Сіль додавати необов'язково, але з нею смак варення виходить яскравішим.

    Зараз читають:15 чудових рецептів штруделю з яблуками

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 10 г пектину, 1,5 кг цукру, сіль на кінчику ножа.

    Промиту чорну смородину пропусти через м'ясорубку або подрібни в блендері . Всип сіль, цукор, пектин і проварити 5 хвилин. Розлий варення у підготовлені банки, закрий кришками і укутай на добу теплою ковдрою.

    11. Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини, малини та аґрусу

    Згодом це варення сильно загусне!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 500 г малини, 500 г аґрусу, 1,5 кг цукру, 5 г лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди перебери, промий і засип цукром на 2-3 години. Постав каструлю на вогонь, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин після закипання. Розклади гаряче варення по стерилізованих банках та закрий кришками.

    12. Варення з чорної смородини з апельсинами та лимонами

    Відмінний рецепт варення спеціально для сезону, коли не вистачає вітамінів.

    Тобі знадобиться: 3 кг чорної смородини, 1 кг апельсинів, 2 лимони, 3 кг цукрового піску.

    Приготування: Апельсини та лимони ошпарити окропом, очисти і наріж. Смородину перебери і добре промий. Пропусти цитрусові та чорну смородину через м'ясорубку, змішай із цукровим піском і провари 5 хвилин. Розлий варення по стерилізованих банках і закатай.

    13. Густе варення-п'ятихвилинка з чорної смородини

    Не варто варити мляві та запліснявілі ягоди.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 3 г лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди смородини перебери, промий і пропусти через м'ясорубку. Змішай із цукром і проварити три рази по 5 хвилин, роблячи перерви для повного охолодження. При останньому варінні додай лимонну кислоту. Наповни чисті банки гарячим варенням, закатай і закутай на добу теплою ковдрою.

    14. Варення-п'ятихвилинка з груші та чорної смородини

    Готуй із груш із щільною м'якоттю, інакше при варінні вони розваляться.

    Тобі знадобиться: 2 кг груші, 2 кг чорної смородини, 2 кг цукру, 50 мл лимонного соку, сіль на кінчику ножа.

    Груші очисти від насіння і наріж, чорну смородину перебери і промою під проточною водою. Змішай все з цукром, накрий кришкою та залиш на 3 години. Додай лимонну кислоту, сіль та вари 5 хвилин на слабкому вогні. Розклади варення в підготовлену тару і закатай.

    15. Варення-п'ятихвилинка з чорної та червоної смородини

    Банки стерилізуй заздалегідь, щоб вони встигли висохнути.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг порічки, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Обидва види смородини перебери , промий і помісти в каструлю з товстим дном. Додай цукор, накрий кришкою і залиш на ніч при кімнатній температурі. На повільному вогні доведи варення до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розлий по стерилізованих банках, заходь і переверни вгору дном.

    Зараз читають:15 рецептів дріжджових коржиків, які варто приготувати

    16. Варення з черешні та чорної смородини

    Черешню розділи на половинки або наріж ще дрібніше.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1 кг черешні, 1 кг цукру, 250 мл води.

    Приготування: Смородину, черешню перебери та промою. Закип'ятіть воду з цукром, додай туди чорну смородину та черешню, і вари 5 хвилин. Розлий варення по стерилізованих банках, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    17. Варення з апельсинів та чорної смородини

    Швидкий рецепт смачного та ароматного варення на зиму!

    Тобі знадобиться: 2 кг апельсинів, 2 кг чорної смородини, 2,5 кг цукру, 5 г лимонної кислоти, 1 ч.л. апельсинової цедри.

    Приготування: Апельсини ошпарити окропом, очисти від шкірки і білих плівок і подрібни. Чорну смородину перебери і промий. Пропусти заготовки через м'ясорубку, змішай цукром і переклади в каструлю. Доведи масу до кипіння, додай цедру, лимонну кислоту та вари 5 хвилин на середньому вогні. Гарячим варенням наповни стерилізовані банки, закрий кришками і переверни вгору дном.

    18. Варення із чорної смородини з желатином

    Рекомендуємо розводити желатин теплою водою.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 15 г желатину, 100 мл води, 500 г цукру.

    Смородину очисти від сухих хвостиків, промою та засип на 2 години цукром. Желатин змішай із водою та залиш на 10 хвилин. Постав каструлю з ягодами на слабкий вогонь і проварити 5 хвилин. Подрібни занурювальним блендером, додай желатинову заготівлю і добре перемішай. Розклади варення по чистих банках і закатай.

    19. Варення із замороженої чорної смородини

    Готувати таке варення можна навіть узимку!

    Тобі знадобиться: 1 кг замороженої чорної смородини, 1 кг цукру, 3 ст. лимонного соку, 0,5 ч. л. меленої кориці.

    Смородину виклади на друшляк і промою холодною водою. Переклади в каструлю, засип цукром і злегка розімні. Додай лимонну кислоту, мелену корицю та проварити 5 хвилин на середньому вогні. Розклади гаряче варення у підготовлену тару, закрий кришками та залиш на добу у теплому місці.

    20. Варення із чорної смородини з ваніллю

    Зайва кількість ванільної есенції додасть гіркоти.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 краплі ванільної есенції, 1 кг цукрового піску.

    Смородину перебери , промий і засип половиною цукру на 2 години. Трохи розімні ягоди за допомогою товкушки і постав на повільний вогонь. Провари 2 хвилини, додай ванільну есенцію і цукор, що залишився. Через 3 хвилини зніми каструлю з плити, розклади варення по банках і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *