Ніжний та соковитий стейк із свинини легко зможе приготувати навіть зовсім недосвідчений кухар. Головне – не пересушити! А як це зробити, розповімо далі у нашій добірці рецептів! Жодних складних інгредієнтів чи процесів – тільки м'ясо та сковорода!
Зміст
1. Стейк зі свинини з вершковим маслом та часником
Гарантовано стане твоїм кулінарним фаворитом.
Тобі знадобиться: 1 стейк із свинини, 1 зубчик часнику, 1 гілочка розмарину, 25 г вершкового масла, 15 мл оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Посоли, поперчі та полів стейк оливковою олією. Далі обсмаж його 3 хвилини на розігрітій сковороді, переверни і смажу ще 1,5 хвилини, поклавши гілочку розмарину зверху. Розріж часник навпіл і натрій їм м'ясо, а в кінці – злегка змасти вершковим маслом той бік, який був менш просмажений. Жар стейк на цьому боці ще 1,5 хвилини.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів лечо з кабачків на зиму
2. Стейк зі свинини у соєвому соусі на сковороді
Один із класичних маринадів для будь-якого м'яса.
Тобі знадобиться: 1 стейк зі свинини, 3 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. оливкової олії, мелений чорний перець.
Приготування: Поперчи і замаринуй свинячий стейк у суміші оливкової олії, соєвого соусу та лимонного соку. Обсмажити його по 3-4 хвилини з двох сторін на розігрітій сковороді, регулярно перевертаючи для рівномірного прожарювання.
3. Стейки зі свинини з паприкою та гірчицею
Обов'язково сподобається всім любителям пікантних м'ясних страв.
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 3 ст.л. олії, 1,5 ст.л. паприки, 1 ч. л. мелених зерен гірчиці, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Ретельно змішай всі спеції, добре натрій цією сумішшю свинячі стейки і залиш їх маринуватися на 30 хвилин. Після чого змасти стейки олією і обсмаж по 3-4 хвилини з двох сторін на сковороді.
4. Стейки зі свинини на суміші двох олій
Суміш двох олій додасть стейку та класну скоринку, і більш насичений аромат.
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. олії, сіль, мелений чорний перець, спеції.
Приготування: Змішай сіль зі спеціями та натри свинячі стейки цією сумішшю. Залиш їх маринуватися на 15-20 хвилин, а потім відправ на розігріту сковорідку з двома видами олій. Обсмажуйте стейки по 3-4 хвилини з двох сторін.
Зараз читають:15 салатів з інжиром, які стануть вашими коханими
5. Стейки зі свинини з чебрецем на сковороді
Досить цікава варіація базового рецепту!
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 2-3 зубчики часнику, 2 гілочки чебрецю, 30 г вершкового масла, олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Посоли і поперч стейки, а потім обсмаж їх з двох сторін до рум'янцю в невеликій кількості олії. Коли м'ясо підрум'яниться, відклади його убік.
Відправ вершкове масло, роздавлений часник і чебрець в ту ж сковороду і 1 хвилину готуй ароматне масло, помішуючи. Після чого поверни свинячі стейки назад і смажу ще по 3 хвилини з двох сторін у цій суміші. Якщо чебрець і часник почнуть підгоряти в процесі приготування – прибери їх.
6. Стейки зі свинини у медовій глазурі на сковороді
Перед таким вишуканим стейком просто неможливо встояти!
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 2 ч.л. зернистої гірчиці, 1 ст. бальзаміка чи іншого оцту, 1 ч.л. меду, 2 зубчики часнику, олія, сіль, мелений перець, пластівці чилі.
Приготування: Посолити, поперчити і обсмажити свинячі стейки приблизно 4 хвилини, кожну хвилину перевертаючи їх на інший бік. Потім відклади м'ясо убік.
Відправ подрібнений часник, пластівці чилі, мед, оцет і зернисту гірчицю в ту ж сковорідку. Дай глазурі трохи повирувати і поверни в неї стейки. Переверни їх, щоб глазур добре покрила м'ясо з усіх боків. Після чого зніміть сковорідку з вогню, накрийте кришкою і залиште так ще на 5 хвилин.
Зараз читають:15 супів з кабачків, які завжди виходять смачними
7. Стейки зі свинини в майонезі на сковороді
Майонезний маринад – оригінальний підхід до звичних стейків.
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 1/4 склянки майонезу, 1 гілочка розмарину, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. кмину, сіль, мелений чорний перець, спеції.
Змішай майонез, подрібнений розмарин і всі спеції до смаку. Замаринуй свинячі стейки в цій суміші мінімум на 2 години в холодильнику. Після чого струси надлишки маринаду зі стейків і обсмаж їх на середньому вогні по 5 хвилин із двох сторін.
8. Стейки зі свинини у лимонному маринаді
Кислота, що міститься в лимонному соку – добре розм'якшує м'ясні волокна.
Тобі знадобиться: 2 стейки зі свинини, 1/2 лимона, 1 гілочка розмарину, 2 зубчики часнику, 25 мл рослинної олії, сіль, мелений чорний перець.
Розігрів масло і злегка обсмаж у ньому часник з розмарином. Приправ свинячі стейки, полів їх лимонним соком, відправ на сковорідку і обсмаж 1 хвилину. Після чого переверни і смажу ще 1 хвилину, а потім знову переверни і повтори все це 4-5 разів до готовності м'яса.
Джерело: dietcenter.com.ua