15 оригінальних рецептів випічки з сирним сиром

Сирний сир відмінно підходить як для солодкої, так і для солоної випічки, включаючи пироги і пиріжки. Наприклад, з нього можна приготувати найсмачнішу запіканку, кекси або навіть чізкейк. Лови 15 простих рецептів!

Зміст

  • 1. Запіканка з сирним сиром
  • 2. М'яке печиво з сиром
  • 3. Хліб із сирним сиром
  • 4. Банановий хліб із сирним сиром
  • 5. Лимонне печиво з сиром
  • 6. Пиріг з яблуками, брусницею та сирним сиром
  • 7. Заливний пиріг із сирним сиром та зеленню
  • 8. Шоколадний пиріг із сирним сиром
  • 9. Лимонний пиріг із сирним сиром
  • 10. Пісочний пиріг з сирним сиром та малиною
  • 11. Чізкейк із сирним сиром
  • 12. Пиріжки з сирним сиром та джемом
  • 13. Рогалики із листкового тіста з сирним сиром
  • 14. Кекси з сирним сиром та родзинками
  • 15. Гарбузова запіканка з сиром
  • 1. Запіканка з сирним сиром

    Поєднання звичайного сиру та сирного сиру – надає їй особливого смаку.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 250 г сиру сиру, 2 яйця, 90 г цукру, 30 г кукурудзяного крохмалю, 50 мл молока, ванілін.

    Блендером перебий всі інгредієнти до однорідності. Вилий заготовку в жароміцну форму і готуй 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. М'яке печиво з сиром

    Легке та швидке частування до чаю для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 350 г сирного сиру, 1 яйце, 100-140 г цукру, 10 г ванільного цукру, 300-320 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Міксером зби масло з двома видами цукру. Додай яйце, сирний сир і знову збий. Всип борошно з розпушувачем, заміси і прибери тісто на півгодини в холодильник. Руками сформуй печиво та випікай його 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    3. Хліб із сирним сиром

    Такий незвичайний хліб ти точно не знайдеш у жодному магазині.

    Тобі знадобиться: 400г борошна, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 120 г сирного сиру, 100 мл теплої води, 1 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 яйце, 20 г вершкового масла|мастила|, 20 мл рослинної олії.

    Розведи сухі дріжджі та цукор у теплій воді, залиш на 15 хвилин. Додай яйце, обидва види олії, сіль та сирний сир. Ретельно перемішай. Всип борошно і виміси тісто, залиш його на 1 годину в теплі.

    Обомни тісто, виклади у форму та залиш ще на 20 хвилин. Випікай хліб приблизно півгодини в духовці при 180 градусах, але обов'язково постав туди ємність з водою для пари. Виклади хліб із форми, накрий рушником і дай йому так охолонути.

    4. Банановий хліб із сирним сиром

    Це більше пиріг, аніж звичний нам хліб. Відмінно підійде на сніданок чи до чаю!

    Зараз читають:Гарнір до фаршированого перцю: 15 смачних та ситних рецептів

    Тобі знадобиться: 2 банани, 2 яйця, 100 г коричневого цукру, 100 г білого цукру, 60 г сметани, 180 г борошна, по 0,5 ч.л. соди та розпушувача, кориця або інші спеції, 60 мл олії, 120 г сирного сиру.

    Приготування: Змішай пюре з бананів, 1 яйце, коричневий цукор, половину білого цукру, сметану та олію. Додай соду, розпушувач та 150 г борошна, вимішай тісто. Змішай сирний сир, 1 яйце і цукор, що залишився з борошном. У форму виклади 2/3 тіста, сирну начинку та знову тісто. Випікай банановий хліб 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Лимонне печиво з сиром

    Замість лимонного соку та цедри – можна взяти апельсинові.

    Тобі знадобиться: 100 г сиру, 60 г вершкового масла, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цедри лимона, 1,5 ст. лимонного соку, 1 яйце, 180 г борошна.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром. Додай яйце, сир і лимонний сік, і знову збий до однорідності. Всип сухі інгредієнти та цедру, перемішай тісто та вологими руками сформуй печиво. Випікай його 12-15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    6. Пиріг з яблуками, брусницею та сирним сиром

    Якщо немає брусниці, тоді бери будь-яку іншу ягоду на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 300 г борошна, 150 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 3 яблука, 250 г брусниці, 280 г сиру сиру, кориця.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію і 100 г цукру, додай яйце і знову зби. Додай борошно з розпушувачем, вимішай тісто, виклади його у форму та сформуй бортики. Збий сирний сир, 2 яйця та 50 г цукру. На основу пирога виклади часточки яблук, посип брусницею та залий сирною масою. Випікай пиріг 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    7. Заливний пиріг із сирним сиром та зеленню

    Для цього рецепту можна використовувати будь-яку зелень, включаючи шпинат чи щавель.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 300 мл кефіру, 200 г сметани, 300 г борошна, 20 г розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 1 ст. рослинної олії, 2 пучки зелені, 200 г сирного сиру, 200 г моцарелли, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Збий кефір, сметану, сіль та 4 яйця. Додати борошно з розпушувачем і перемішати тісто. Натрій моцареллу і змішай її з 1 яйцем, сирним сиром, рубаною зеленню, часником і спеціями. Вили половину тесту в змащену маслом форму, виклади начинку і залий тестом, що залишився. Випікай пиріг 1:00 в духовці при 180 градусах.

    8. Шоколадний пиріг із сирним сиром

    Цей пиріг чудово прикрасить навіть святковий стіл до особливих нагод.

    Тобі знадобиться: 500 г сирного сиру, 200 г чорного шоколаду, 200 г вершкового масла, 5 яєць, 150 г борошна, 5 г ваніліну, 10 г розпушувача, 200 г цукру.

    Зараз читають:Пельмені в горщиках в духовці: 20 найкращих рецептів

    Розтопи чорний шоколад з вершковим маслом на водяній бані. Міксером збий 3 яйця і 150 г цукру до піни, поступово влий охолоджену шоколадну масу, продовжуючи збивати. Втрути в тісто борошно. Окремо зби сирний сир, 2 яйця і 50 г цукру. Вилий у форму половину тіста, додай сирний шар і знову тісто. Випікай пиріг 1:00 в духовці при 200 градусах.

    9. Лимонний пиріг із сирним сиром

    Обов'язково посип готовий пиріг цукровою пудрою.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 320 г сирного сиру, 180 г цукру, 70 мл олії, 50 мл молока, цедра 2 лимонів, 50 мл лимонного соку, 230 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Збий сир, 2 яйця і 50 г цукру до однорідності. Окремо зби ще 2 яйця і цукор, що залишився до пишності. Додай молоко, олію, сік та цедру лимона. Знов збий і всип просіяне борошно з розпушувачем і ваніліном. Вилий тісто у форму і зверху додай сирну масу. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 170 градусах.

    10. Пісочний пиріг з сирним сиром та малиною

    Дуже смачно виходить із полуницею та смородиною, так що теж спробуй.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 180 г цукру, 180 г вершкового масла|мастила|, 250 г сирного сиру, 1 жовток, 1 ч.л. ванільного екстракту, 150 г малини.

    Приготування: Наріж холодну олію кубиком і розітріть її в крихту з борошном і 130 г цукру. Швидко замісити тісто, відправ його четверту частину в холодильник, а решту – виклади у форму і сформуй бортики. Відправте основу в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    Міксером збий сирний сир, жовток, цукор і ванільний екстракт, що залишився. Виклади заготовку на основу, що остигнула, і додай малину. Натрій тісто, що залишилося на тертці і посип ним пиріг зверху. Випікай його ще 30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    11. Чізкейк із сирним сиром

    Чудовий чізкейк, який з'їдять до останньої крихти.

    Тобі знадобиться: 350-400 г пісочного печива, 150 г вершкового масла, 600 г сирного сиру, 150 мл 33% вершків, 150 г цукрової пудри, 2 яйця, 40 г кукурудзяного крохмалю, 20 мл лимонного соку.

    Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай з|із| розтопленим маслом|мастилом|, утрамбуй у форму і сформуй високі борти. Відправте цю основу на 20 хвилин у морозилку. Змішай сирний сир з цукровою пудрою, додай решту інгредієнтів і знову акуратно перемішай. Не збивай масу, щоб у ній не було повітряних бульбашок. Виклади начинку, що вийшла, на основу у форму.

    У розігріту духовку постав лист з водою. Випікай чізкейк півгодини за 180 градусів, а потім ще півгодини – за 150 градусів. Вимкни духовку, відкрий і залиши чізкейк ще на 1 годину. Дай йому охолонути, обгорни плівкою і відправь на ніч у холодильник.

    Зараз читають:10 смачних та оригінальних рецептів пасти з мідіями

    12. Пиріжки з сирним сиром та джемом

    Ідеально підійде кисло-солодкий джем, на зразок ягідного.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача, 1 жовток, 100 г джему, 100 г сиру.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і розпушувач. Додай вершкове масло, розітри все в крихту, вбий яйце і швидко заміси тісто. Прибери його на півгодини в холодильник, а потім розкатай і наріж кружальцями. На кожне коло виклади трохи сирного сиру та джему, склади навпіл і защипни краю. Змасти пиріжки жовтком і випікай 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Рогалики із листкового тіста з сирним сиром

    Швидке повсякденне перекушування на швидку руку з готового тіста.

    Тобі знадобиться: 200 г дріжджового листкового тіста, 150 г сиру сирного, 50 г зелені, 1 яйце.

    Приготування: Змішай сирний сир і рубану зелень. Розкатай листкове тісто і наріж його трикутниками. Виклади начинку на кожен шматочок, зверни і змасти рогалики яйцем. Випікай їх 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    14. Кекси з сирним сиром та родзинками

    Будь-які цукати або сухофрукти також будуть дуже доречними.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 10 г розпушувача, 250 г цукру, 200 г сирного сиру, 5 г солі, 120 г вершкового масла, 3 яйця, 70 мл олії, 1 ч.л. ванільної есенції, 50 г ізюму.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло, цукор і сіль до пишності. Окремо збий сирний сир, яйця, ваніль і олію. З'єднай обидві суміші, додай борошно з розпушувачем. Перемішай тісто і додай промитих ізюм. Розклади все по формах і випікай кекси 25 хвилин у духовці при 170 градусах.

    15. Гарбузова запіканка з сиром

    За бажання, додай будь-які прянощі для гарбузового пирога.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 500 г сиру, 180 г цукру, 100 г борошна, 60 г вершкового масла, 3 яйця.

    Приготування: Наріж та запікання гарбуз до м'якості у фользі близько 40 хвилин при 180 градусах. Блендер збив гарбуз і сирний сир до однорідності. По черзі додай цукор, м'яку олію та борошно.

    Вбий яйця поштучно, перемішуючи після кожного. Зби все разом і вили тісто у форму для випічки. Готуйте запіканку в духовці 15 хвилин при 180 градусах, а далі ще 1 годину – при 120 градусах. Дай їй охолонути у вимкненій і відкритій духовці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *