Качка, приготовлена в афганському казані, набуває зовсім нового смаку! Вона точно буде максимально ніжною, відмінно просочиться ароматами спецій та прикрасить твоє сімейне гуляння. Дивися 10 легких рецептів у нашій добірці!
Зміст
1. Качка з картоплею в афганському казані
Базовий рецепт розкішної основної страви з гарніром.
Тобі знадобиться: 1 качка, 1-1,5 кг картоплі, 2 цибулини, олія, спеції.
Розроби качку на порційні шматочки, злегка обсмаж до золотистості і відклади вбік. Наріж цибулю кільцями, обсмаж до золотистості в тій же сковороді і відправ його з залишками олії в афганський казан. Виклади качку, присипаючи її спеціями до смаку, зверху додай картоплю і влий склянку води. Ще раз приправ, закрий казан і готуй разом 1,5 години на слабкому вогні.
2. Качка з овочами в афганському казані
За бажання, додай сюди будь-які інші овочі та гриби.
Тобі знадобиться: 1 качка, 800 г картоплі, 1 баклажан, 1 кабачок, 3-4 помідори, 2 болгарські перці, 1 морква, 2 цибулини, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Відправ цибулю в афганський казан, а на нього розклади шматочки качки. Приправ і довільно додай всі овочі. Знову приправ, злегка перемішай і влий склянку води, бульйону або іншої рідини до смаку. Закрий казан і готуй разом 1-1,5 години на слабкому вогні.
Зараз читають:20 найкращих рецептів на сковороді-гриль
3. Качка з апельсинами в афганському казані
Така качка стане ідеальним доповненням до будь-якого святкового столу.
Тобі знадобиться: 1 качка, 1 апельсин, 1 яблуко, 1 морква, 2 цибулини, 6 зубчиків часнику, 800 г картоплі, спеції.
Приготування: Наріж качку на порційні шматочки. Крупно наріж овочі та яблуко, і розбери апельсин на часточки. Обсмаж качку на сковороді до легкого рум'янцю з усіх боків. Відклади її вбік і в тій же сковороді обсмаж цибулю з морквою, додай до них яблука та смажу ще кілька хвилин.
Злий масло в афганський казан і відправ туди засмажку. Після чого виклади качку і відіжми на неї сік з апельсинових часточок.
Наприкінці додай часник, картоплю, приправ і влий 100-150 мл води. Закрий кришкою афганський казан і готуй страву 90 хвилин на слабкому вогні.
4. Качка з квасом в афганському казані
Дуже цікавий спосіб приготування для різноманітності звичних рецептів.
Тобі знадобиться: 1 качка, 1 кг картоплі, 4 помідори, 3 болгарські перці, 1 морква, 2 цибулини, 10 зубчиків часнику, 1 склянка квасу, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Відправ цибулю на дно казана, а зверху – розклади шматочки качки і приправ за смаком. Додай решту овочів шарами, щоб помідори були зверху, і ще приправ. Влий квас, закрий афганський казан і готуй всі разом годину-півтори на слабкому вогні.
5. Гасіння качка в афганському казані
Найпростіший рецепт качки без добавок, якщо хочеш приготувати гарнір окремо.
Тобі знадобиться: 1 качка, 2 цибулини, 1 головка часнику, 100 мл олії, спеції.
Приготування: Розроби качку на порційні шматочки, наріж цибулю півкільцями і трохи роздавити часник. Налий масло в афганський казан і виклади туди качку шарами, чергуючи її з шаром цибулі, часнику та спецій. Влий приблизно 1-1,2 л води, закрий казан і доведи до кипіння на сильному вогні. Після чого зменш вогонь і готуй качку протягом 1 години.
Зараз читають:15 рецептів фаршированих кабачків, які зможе приготувати кожен
6. Качка з грушею та помідорами в афганському казані
З одного боку – дуже легкий, а з іншого – оригінальний рецепт!
Тобі знадобиться: 1 качка, 6 помідорів, 2 болгарські перці, 2 груші, 2 цибулини, 1 перець чилі, 4 зубчики часнику, спеції.
Розроби качку на шматочки, наріж солодкий перець товстими кільцями, а груші – часточками. Подрібни і відправ цибулю в афганський казан, виклади качку і приправ. Додай решту інгредієнтів, включаючи часник і цілий стручок чилі. Додай спеції в процесі викладання овочів. Закрий казан, доведи до кипіння та готуй 45 хвилин на слабкому вогні.
7. Качка з гарбузом в афганському казані
Солодощі гарбуза ідеально доповнюють соковиту м'якоть качки.
Тобі знадобиться: 1 качка, 500 г картоплі, 500 г гарбуза, 2 моркви, 2 яблука, 2 цибулини, сіль, паприка, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Відправ цибулю в казан, а на неї розклади шматочки качки. Посип спеціями і потім додай гарбуз, картоплю, моркву та яблука. Періодично приправляти шари. Закрий кришкою афганський казан, доведи до кипіння і готуй 1 годину на слабкому вогні.
8. Качка з капустою в афганському казані
Для оригінальнішого смаку – додай ще жменю квашеної капусти.
Тобі знадобиться: 1 качка, 800 г капусти, 500 г картоплі, 2 моркви, 2 цибулини, 100 мл томатної пасти, олія, спеції, ароматні трави.
Приготування: Крупно наріж качку та овочі. Обсмаж качку з цибулею прямо в афганському казані до легкого рум'янцю, додай моркву, приправ та смажу ще 5 хвилин. Після чого всип картоплю, а зверху – капусту. Ще раз приправ та додай томатну пасту. Закрий кришкою казан, доведи до кипіння і готуй 45 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:15 заправок для фунчози, від яких ти будеш у захваті
9. Плов з качкою в афганському казані
Чудовий рецепт класичного плову з великими шматочками качки.
Тобі знадобиться: 1 кг качки, 500 г рису, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 головка часнику, 1 перець чилі, олія, сіль, зіра, барбарис, спеції.
Приготування: Наріж качку на шматочки, промий рис і крупно наріж овочі. Обсмаж качку в афганському казані до рум'янцю, приправ і додай цибулю. Через кілька хвилин всип моркву, а ще через 5 хвилин влий 2 склянки води і додати чилі.
Накрий казан кришкою, але не закручуйте, і томи заготовку 15 хвилин. Додай рис рівним шаром, встроми головку часнику і часткою ще трохи окропу, щоб він повністю покрив крупу. Повністю закрий афганський казан і готуй плов 15-20 хвилин, після чого дай йому ще трохи настоятися під кришкою.
10. Качка з чорносливом в афганському казані
Приваблива страва з неповторним та трохи пікантним смаком.
Тобі знадобиться: 1 качка, 800 г картоплі, 250 г чорносливу, 2 моркви, 2 цибулини, 1 головка часнику, сіль, спеції.
Приготування: Промий і розріж чорнослив навпіл. Крупно наріж решту інгредієнтів. Виклади цибулю в казан, а на неї – качку. Далі додай моркву, картоплю та чорнослив. Періодично посипай шари спеціями. Влий склянку води, закрий кришкою афганський казан, доведи до кипіння, зменш вогонь і готуй качку 40-45 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua