15 незрівнянних рецептів желе з|із| червоної смородини без варіння

У літній сезон не забудь закрити пару баночок желе із смородини. Пропонуємо 15 найкращих рецептів без варіння. За такого способу приготування смородина зберігає свіжий смак та максимум вітамінів!

Зміст

  • 1. Желе із червоної смородини із цукром
  • 2. Желе із червоної смородини через м'ясорубку
  • 3. Желе із червоної смородини з лимонною кислотою
  • 4. Желе із червоної смородини з желатином
  • 5. Желе з червоної смородини з ваніллю без варіння
  • 6. Желе з|із| червоної смородини без цукру
  • 7. Желе з червоної смородини з медом та желатином
  • 8. Желе з червоної смородини через соковижималку
  • 9. Желе із червоної смородини з агар-агаром
  • 10. Желе із червоної смородини з лимонним соком
  • 11. Солодке желе з порічки без варіння
  • 12. Желе із червоної смородини з ромом
  • 13. Желе із смородини з грейпфрутом
  • 14. Желе з малини та смородини без варіння
  • 15. Желе з червоної смородини та аґрусу
  • 1. Желе із червоної смородини із цукром

    Корисна заготівля на зиму, яка порадує чудовим ароматом та чудовим кольором!

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.

    Ягоди промою під проточною водою і ретельно обсуши. Протріть смородину через сито, змішай із цукром і розклади в чисті сухі банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в холодильник.

    2. Желе із червоної смородини через м'ясорубку

    Ягоди повинні бути красивими, пружними та стиглими.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукрового піску.

    Червону смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Потім ягоди пропусти через м'ясорубку, додай половину цукрового піску та залиш на 30-40 хвилин. Отриману масу протри через сито, змішай з цукром, що залишився, і розклади в стерилізовані банки. Закрийте желе капроновими кришками і приберіть в холодильник.

    3. Желе із червоної смородини з лимонною кислотою

    За бажанням кількість цукру можна збільшити до 3 кг.

    Зараз читають:20 оригінальних закусок на Різдво 2023

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Ягоди промий та обсуши. Протріть смородину через сито, додай цукор та лимонну кислоту. Добре перемішай, розклади в чисті сухі банки і щільно закрий кришками.

    4. Желе із червоної смородини з желатином

    Не варто зберігати це желе довше за 1 рік!

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Желатин залий холодною водою і залиш на 10 хвилин. Підготовлену смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. Додай цукор, желатинову заготівлю та перемішай. Наповни стерилізовану тару желе, засип шаром цукру і щільно закрий кришками.

    5. Желе з червоної смородини з ваніллю без варіння

    Пару ложок таких ласощів піднімуть настрій та поповнять запас вітамінів в організмі.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 2 краплі ванільної есенції, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Червону смородину перебери, промий і добре висуши. Подрібни ягоди в блендері, змішай із цукром, ванільною есенцією та лимонною кислотою. Розклади в чисті сухі банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.

    6. Желе з|із| червоної смородини без цукру

    Рецепт для тих, хто стежить за фігурою!

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 10 г желатину, 60 мл кип'яченої води.

    Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 10 хвилин. Червону смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Потім подрібни ягоди в блендері, протрій через сито і змішай з желатиновою заготовкою. Розклади в підготовлену тару, щільно закрий кришками та прибери в холодильник.

    7. Желе з червоної смородини з медом та желатином

    Шар цукру надійно захищає желе від плісняви.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 кг меду, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Желатин залий холодною водою і залиш на 10-15 хвилин набухати. Підготовлену смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. Додай мед, желатинову заготівлю і добре перемішай. Виклади желе в підготовлену тару, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.

    Зараз читають:8 рецептів курячих ніжок у тесті для тих, хто любить смачно поїсти

    8. Желе з червоної смородини через соковижималку

    Макуха не викидай, а заморозь і додай у чай.

    Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 3 кг цукру.

    Приготування: Підготовлену смородину пропусти через соковитискач. Додай цукор, перемішай і розлий у чисті сухі банки. Щільно закрий кришками та постав у холодильник.

    9. Желе із червоної смородини з агар-агаром

    Якщо немає м'ясорубки, тоді смородину можна потовкти в ступі.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 10 г агар-агару, 1 кг цукру.

    Смородину промий і виклади сушитися на рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, а потім протрій через металеве сито. Всип агар-агар, змішаний з цукром, і прогрій на водяній бані 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння. Розклади гаряче желе в чисті банки і щільно закрий кришками.

    10. Желе із червоної смородини з лимонним соком

    Чим довше стоятиме, тим більше желе загусне.

    Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 1 лимон, 3 кг цукру.

    Підготовлену смородину протріть через сито. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Змішай смородинове пюре, сік лимона та цукор. Розклади заготовку в стерилізовані банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками. Прибери на зберігання холодильник.

    11. Солодке желе з порічки без варіння

    Такі заготовки краще закривати у баночки об'ємом 200-300 мл.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Ягоди смородини виклади на друшляк, промою і ретельно висуши. Засип смородину цукром і залиш на 4-5 годин. Пропусти масу через м'ясорубку, а потім протрій через сито. Всип лимонну кислоту, перемішай і виклади в підготовлені банки. Присип шаром цукру, щільно закрий капроновими кришками і прибери желе в темне прохолодне місце.

    Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого

    12. Желе із червоної смородини з ромом

    Аналогічно можна готувати з коньяком та горілкою.

    Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 3 ст.л. білий рому.

    Підготовлену червону смородину подрібни в блендері, протріть через сито і змішай з половиною цукру. Накрий заготовку кришкою і прибери на 2-3 години набік. Додай ром, цукор, що залишився, перемішай і виклади в стерилізовані банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і постав на зберігання в холодильник.

    13. Желе із смородини з грейпфрутом

    Готуй желе зі смородини, зібраної цього ж дня.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 середній грейпфрут, 1,5 кг цукру.

    Смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Грейпфрут промий окропом, очисти від шкірки та білих плівок.

    Пропусти обидві заготовки через м'ясорубку, додай цукор і добре перемішай. Розклади желе в чисті сухі банки, присип шаром цукру і закрий кришками.

    14. Желе з малини та смородини без варіння

    Тара та посуд повинні бути ідеально сухими.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг малини, 2 кг цукру.

    Приготування: Малину і смородину виклади на друшляк, промою і добре висуши. Пропусти ягоди через м'ясорубку, а потім протріть через сито. Додай цукор, перемішай і розклади у підготовлені банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і перенеси в темне прохолодне місце.

    15. Желе з червоної смородини та аґрусу

    Для цього рецепту знадобиться червоний аґрус.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г аґрусу, 1,5 кг цукрового піску.

    Приготування: Ягоди смородини та аґрусу очисти від сміття, промою та виклади сушитися на рушник. Помісти в чашу блендера, додай половину цукрового піску і подрібни до однорідності. Отриману масу протріть через сито, щоб видалити насіння і шкірку. Додай цукор, що залишився, перемішай, розклади по стерилізованих банкам і закрий желе капроновими кришками.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *