Медальйони зі свинини: 10 чудових рецептів приготування

На відміну від відбивних, медальйони зі свинини виходять досить товстими. З одного боку, саме через це вони будуть соковитішими. З іншого боку – тут є свої особливості приготування, тому що свинину важливо добре просмажити, але не пересушити. Як це зробити? Розповідаємо у нашій добірці рецептів!

Зміст

  • 1. Медальйони зі свинини в духовці
  • 2. Медальйони зі свинини в беконі
  • 3. Медальйони зі свинини на сковороді
  • 4. Медальйони зі свинини на грилі
  • 5. Медальйони зі свинини у сметанному соусі
  • 6. Медальйони зі свинини з печерицями
  • 7. Медальйони зі свинини у вершковому соусі
  • 8. Медальйони зі свинини з овочами
  • 9. Медальйони зі свинини з помідорами та сиром
  • 10. Медальйони зі свинини з ананасами
  • 1. Медальйони зі свинини в духовці

    Саме так виходять найсмачніші та найсоковитіші медальйони.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. олії, по 2 ч.л. розмарину і чебрецю, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони завтовшки по 2 см. Змішай масло, подрібнений часник і всі спеції, і ретельно помасти свинину цим маринадом. Виклади медальйони на фольгу і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.

    2. Медальйони зі свинини в беконі

    Тепер свинину точно не вдасться пересушити. А вже який аромат!

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 100 г бекону, 1 ч.л. олії, сіль, мелений чорний перець.

    Наріж свинину на медальйони по 2 см завтовшки . Оберни кожен медальйон беконом збоку. Злегка обсмажте свинину в змащеній олією сковороді з двох сторін до рум'яності, а потім відправте все в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 рецептів із бананами, які хочеться готувати знову і знову

    3. Медальйони зі свинини на сковороді

    Можна використовувати сковороду-гриль або звичайну антипригарну.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, 2 цибулини, сіль, мелений чорний перець, олія.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони завтовшки близько 2-3 см. Змасти сковорідку олією та розігрій. Обсмаж медальйони близько 4 хвилин з одного боку та переверни. Жар ще 3-4 хвилини, а потім посолити і поперчити. Зверху виклади нарізану кільцями цибулю і смажу ще 3 хвилини. Переклади медальйони на тарілку, накрий фольгою і дай ще трохи постояти.

    4. Медальйони зі свинини на грилі

    На відміну від яловичини, свинину не можна подавати з кров'ю, тому вона має бути однорідного кольору в розрізі.

    Тобі знадобиться: 600 г свинячої вирізки, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони шматочками по 3-4 см і трохи сплюсни їх. Обсмажити медальйони на грилі по 4 хвилини з кожного боку. Посолити, поперчити, перекласти їх на тарілку і накрий фольгою. Дай м'ясу дійти готовності ще 10 хвилин.

    5. Медальйони зі свинини у сметанному соусі

    Рекомендуємо посипати готову страву рубаною зеленою цибулею.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинячої вирізки, 1 цибулина, 250 мл сметани, 75 мл вершків, 50 мл олії, 100 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони завтовшки 2-3 см. Обсмаж їх з двох боків до золотистості в половині олії. Відклади медальйони убік, вилий на сковорідку масло і всип нарізану цибулю.

    Жар цибулю до прозорості і потім додай вершкове масло, сметану, вершки та спеції. Нагрій соус, що вийшов, виклади в нього медальйони і туши півгодини на слабкому вогні під кришкою.

    6. Медальйони зі свинини з печерицями

    Для яскравішого аромату додай трохи рубаного розмарину або чебрецю.

    Зараз читають:5 незрівнянних рецептів, як приготувати холодець зі свинячих ніжок

    Тобі знадобиться: 1 свиняча вирізка, 1 цибулина, 350 г печериць, 150 мл молока, 150 мл вершків, 150 мл води або бульйону, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони, а гриби пластинками. Подрібни цибулю. Злегка підрум'янити медальйони з двох сторін у рослинній олії і відклади убік. На тій же сковороді обсмаж цибулю протягом 3-4 хвилин, всип шампіньйони і смажу ще стільки ж.

    Присип все борошном, перемішай і влий підігріті рідкі інгредієнти. Приправ соус, нагрій його майже до кипіння, виклади в нього медальйони і готуй під кришкою близько 20 хвилин на слабкому вогні.

    7. Медальйони зі свинини у вершковому соусі

    Ніжний вершковий соус – одне з найкращих доповнень до м'ясних медальйонів.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої вирізки, 2-3 ст. борошна, 2 зубчики часнику, 1 ст. олії, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. зернистої гірчиці, 60 мл м'ясного бульйону, 240 мл 20-30% вершків, ароматні трави, зелень, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони завтовшки 2-3 см, приправ і обваляй їх у борошні. Обсмаж медальйони по 3 хвилини з двох сторін у суміші олій і відклади на тарілку. У ту ж сковороду відправ подрібнений часник, спеції, ароматні трави, зернисту гірчицю та бульйон. Протушкуй соус ще 1 хвилину, влий вершки і тушкуй 2 хвилини. Виклади медальйони в цей соус, протушкуй все разом ще 5 хвилин і посип блюдо рубаною зеленню.

    8. Медальйони зі свинини з овочами

    За бажання, додай сюди будь-які інші овочі до смаку.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої вирізки, 200 г печериць, 1 болгарський перець, 2 цибулини, 200 г помідорів чері, 100 г бекону, спеції.

    Зараз читають:Як приготувати бананові млинці – Неймовірно смачний рецепт!

    Приготування: Наріж свинину на медальйони, приправ та загорни кожен у скибочку бекону. Крупно наріж овочі та гриби. Обсмаж медальйони з двох сторін до рум'яності та відклади убік. У тій же сковороді обсмаж гриби і через 5 хвилин додай овочі. Жарь ще кілька хвилин, виклади зверху медальйони, накрий кришкою і доведи страву до готовності 10-15 хвилин на слабкому вогні.

    9. Медальйони зі свинини з помідорами та сиром

    Для цього рецепту не роби медальйони надто товстими.

    Тобі знадобиться: 800 г свинячої вирізки, по 2 ст. оливкової олії, соєвого соусу та лимонного соку, 2 помідори, 2 цибулини, 100 мл вершків, 100 г твердого сиру.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони та замаринуй їх у суміші оливкової олії, соєвого соусу та лимонного соку. Після чого обсмаж із двох сторін до рум'яності на сильному вогні.

    У форму для запікання виклади тонко нарізану цибулю, на неї свинину, зверху додай шматочки помідорів і залий все маринадом. Накрий фольгою та відправь у духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Полей страву вершками, посип тертим сиром та запікай медальйони ще 10 хвилин.

    10. Медальйони зі свинини з ананасами

    Цілком можна подати навіть на святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої вирізки, 100 г твердого сиру, 70 г ананасів, спеції.

    Приготування: Наріж свинину на медальйони, приправ та обсмаж з двох сторін по 4-5 хвилин. Приправ медальйони, виклади їх у форму, а зверху додай шматочки ананасів. Посип свинину тертим сиром і відправте на 10 хвилин в духовку при 200 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *