20 простих рецептів наливки із чорної смородини

У давнину секретами приготування наливки володіли лише знахарі. Але досі всі таємниці давно розкриті і зробити цей міцний напій може кожен. У нашій добірці ми зібрали 20 рецептів ароматної наливки із чорної смородини. Рекомендуємо скуштувати кілька варіантів!

Зміст

  • 1. Наливка із чорної смородини – класичний рецепт
  • 2. Наливка із чорної смородини на самогоні
  • 3. Наливка із чорної смородини з медом
  • 4. Наливка із чорної смородини та лимонних скоринок
  • 5. Наливка із соку чорної смородини та горілки
  • 6. Наливка з чорної смородини з корицею та бадяном
  • 7. Наливка із чорної смородини на свіжих дріжджах
  • 8. Солодка наливка із чорної смородини
  • 9. Наливка із чорної смородини зі спиртом
  • 10. Наливка із чорної смородини з м'ятою
  • 11. Наливка із в'ялених ягід чорної смородини
  • 12. Наливка з ягід та листя чорної смородини
  • 13. Наливка з червоної та чорної смородини з ромом
  • 14. Наливка із чорної смородини з коньяком
  • 15. Ароматна наливка із чорної смородини у глиняному горщику
  • 16. Наливка з чорної смородини та вишні
  • 17. Наливка із чорної смородини з бренді
  • 18. Наливка із чорної смородини з кардамоном
  • 19. Наливка із чорної смородини без цукру
  • 20. Наливка з в'ялених ягід малини, журавлини та чорної смородини
  • 1. Наливка із чорної смородини – класичний рецепт

    Протягом 10 днів періодично струшуйте сулію.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 400 г цукру, 1 л горілки, 400 мл кип'яченої води.

    Приготування: Смородину подрібни в блендері і помістіть у велику сулію. Додай цукор та горілку. Наполягай у теплому місці 10 днів, після чого проціди, додай воду та розлий наливку по пляшках. Щільно закупорю і прибери у підвал на 1,5 місяці.

    2. Наливка із чорної смородини на самогоні

    Рекомендуємо використовувати самогон подвійної перегонки.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 800 г цукру, 800 мл самогону.

    Смородину злегка розімні, засип цукром і прибери в бік на 2 години. Переклади заготовку в скляну сулію, залий самогоном і залиш на 20 днів. Проціди, розлий у підготовлені пляшки та прибери наливку на 2 місяці у темне прохолодне місце.

    3. Наливка із чорної смородини з медом

    Підійде будь-який вид меду.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 400 г рідкого меду, 1,5 л горілки.

    Смородину подрібни в блендері , змішай з медом і горілкою. Перелий у підготовлену тару та прибери на 10 днів у тепле темне місце. Проціди, розлий наливку в чисті пляшки і постав у льох на 2 місяці.

    4. Наливка із чорної смородини та лимонних скоринок

    За аналогією можна готувати наливку і з кірками апельсину.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, скоринки одного лимона, 500 г цукру, 1 л горілки, 1 склянка кип'яченої води.

    Зараз читають:20 простих рецептів джему з полуниці

    Смородину пропусти через м'ясорубку, додай скоринки лимона , цукор, горілку і прибери на 5 днів у темне місце. Процідити наливку через подвійний шар марлі, влий воду і перемішай. Розлий у підготовлені пляшки та прибери на 1,5 місяці у льох.

    5. Наливка із соку чорної смородини та горілки

    Колір та аромат виходять дуже насиченими!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 1 кг цукрового піску, 800 мл горілки, 250 мл кип'яченої води.

    Смородину пропусти через соковижималку . Додай цукровий пісок, горілку та перелий у велику сулію. Наполягай у темному місці 2 тижні, після чого процідити, додати воду і перемішати. Розлий наливку по пляшках і прибери на дозрівання у льох. Через 1,5-2 місяці можна знімати пробу.

    6. Наливка з чорної смородини з корицею та бадяном

    Смородину попередньо перебери, віддаючи перевагу найбільшим і найкрасивішим ягідкам.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 2 палички кориці, 5 зірочок бадяну, 1,5 кг цукру, 2 л горілки.

    Приготування: Смородину подрібни в блендері, змішай з цукром, горілкою та перелий у підготовлену тару. Додай спеції, щільно закрий капроновою кришкою і наполягай 10 днів у темному місці. Процідити наливку через ватний фільтр, розлий у чисті пляшки та віднеси на 1,5 місяці у льох.

    7. Наливка із чорної смородини на свіжих дріжджах

    Для цього рецепту навіть не буде потрібний алкоголь.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 400 г цукру, 100 г дріжджів.

    Смородину розімні ступкою, додай цукор , дріжджі і перемішай. Помістіть заготовку у велику скляну сулію, прикрийте тканинною серветкою і приберіть на 3 дні в тепле місце. Збери мезгу, встанови кришку з гідрозатвором і залиш ще на 25 днів. Процідити через подвійний шар марлі, розлий у підготовлені пляшки та прибери наливку на 1,5 місяці у льох.

    8. Солодка наливка із чорної смородини

    Улюблений жіночий напій!

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, 1 л горілки.

    Приготування: Підготовлені смородини ягоди склади в скляну сулію. Засип цукром, влий горілку і щільно закрий капроновою кришкою. Наполягай 20 днів у темному місці. Проціди, розлий по пляшках і віднеси у льох на 2 місяці.

    9. Наливка із чорної смородини зі спиртом

    Всю необхідну тару заздалегідь вимий та просуши.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 600 г цукрового піску, 800 мл спирту.

    Смородину помісти в скляну сулію, засип цукром , злегка розімні і залиш на 1 добу. Влий спирт, закрий кришкою і прибери наливку на 2 місяці в темне прохолодне місце. Проціди через ватний фільтр, розлий по пляшках і постав у льох на 1,5 місяці.

    10. Наливка із чорної смородини з м'ятою

    На основі такої наливки можна готувати різноманітні коктейлі.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему зі сливи

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 5 гілочок м'яти, 600 г цукрового піску, 1 л горілки.

    Приготування: Склади в банку смородину та м'яту. Додай цукор, горілку та прибери на 20 днів у темне прохолодне місце. Проціди наливку, розлий у підготовлені пляшки і наполягай у льоху ще 1,5 місяці.

    11. Наливка із в'ялених ягід чорної смородини

    Готову наливку рекомендується подавати з тістечками, горіхами та шоколадом.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 600 г цукру, 1 л горілки, 250 мл кип'яченої води.

    Приготування: Смородину виклади на лист, застелений пергаментним папером, і постав на 4 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Підв'ялені ягоди остуди і склади у велику сулію. Додай горілку, цукор і залиш на 30 днів у темному місці. Процідити, влий воду і перемішати. Розлий по чистих пляшках, щільно закрий кришками та прибери наливку на 2 місяці у підвал.

    12. Наливка з ягід та листя чорної смородини

    Менш міцний варіант можна приготувати, додавши трохи кип'яченої води.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 50 г листя чорної смородини, 1,5 кг цукрового піску, 3 л горілки.

    Приготування: У велику сулію всип ягоди і листя смородини. Додай цукровий пісок, горілку і щільно закрий кришкою. Наполягай у темному місці 1 місяць, після чого проціди та розлий у підготовлені пляшки. Забери наливку на 1,5 місяці у підвал.

    13. Наливка з червоної та чорної смородини з ромом

    Ягоди можна не обривати з кистей.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 500 г чорної смородини, 800 г цукру, 1 л білого рому.

    Смородину підготуй , розімні товкачем і змішай з цукром. Перелий у скляну тару, додай ром і наполягай 20 днів. Проціди, розлий по чистих пляшках і віднеси на 2 місяці у темне прохолодне місце.

    14. Наливка із чорної смородини з коньяком

    Лимонна кислота тут виступає у ролі консерванту, а й сприятливо позначається на кольорі наливки.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 800 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л коньяку.

    Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром і лимонною кислотою. Перелий у велику сулію, додай коньяк і щільно закрий капроновою кришкою. Наполягайте наливку 30 днів у темряві при температурі 15-17 градусів. Проціди через ватний фільтр, розлий у підготовлені пляшки та прибери у підвал ще на 1,5 місяця.

    15. Ароматна наливка із чорної смородини у глиняному горщику

    Така наливка буде готова вже за два дні!

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 500 мл горілки.

    Смородину засип цукром, злегка розімні і залиш на 1 годину. Переклади заготовку в глиняний горщик, додай лимонну кислоту та горілку. Щільно закрий подвійним шаром фольги та постав на 10 годин у духовку, розігріту до 60 градусів. Проціди, розлий у чисті пляшки і наполягай ще 2 дні.

    Зараз читають:12 легких рецептів пастили з червоної смородини

    16. Наливка з чорної смородини та вишні

    Кісточки вишні надають наливу легкого мигдального післясмаку.

    Тобі знадобиться: 500 г чорної смородини, 500 г вишні, 800 г цукру, 1 л горілки, 250 мл кип'яченої води.

    Смородину подрібни в блендері . Помісти в скляну сулію вишню з кісточками. Додай цукор, смородинову заготівлю та горілку. Закрий капроновою кришкою і наполягай у темному місці 20 днів. Процідити наливку через подвійний шар марлі та додати воду. Розлий у підготовлені пляшки та прибери на 2 місяці у льох.

    17. Наливка із чорної смородини з бренді

    Оригінальний рецепт наливки для справжніх естетів.

    Тобі знадобиться: 2 кг чорної смородини, 1,5 кг цукру, 1,5 л бренді.

    ягоди смородини подрібни в блендері, змішай з цукром і залиш на 2-3 години при кімнатній температурі. Переклади в скляну сулію, влий бренді і перемішай. Щільно закрий кришкою та прибери наливку на 10 днів у темне місце. Проціди, розлий по чистих пляшках і відправь на 1,5 місяці у льох.

    18. Наливка із чорної смородини з кардамоном

    Чудовий аромат та легкі нотки пікантності.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг чорної смородини, 600 г цукрового піску, 5 коробочок кардамону, 1 л спирту, 400 мл кип'яченої води.

    Смородину подрібни в блендері , змішай з цукром і кардамоном. Переклади в підготовлену тару, влий спирт і перемішай. Наполягай наливку 15 днів у темному прохолодному місці. Проціди, додай воду та розлий у підготовлені пляшки. Щільно закупор і постав на 1,5-2 місяці до підвалу.

    19. Наливка із чорної смородини без цукру

    Смородина має бути максимально стиглою та солодкою.

    Тобі знадобиться: 1 кг чорної смородини, 1,5 л горілки, 300 мл кип'яченої води.

    Смородину пропусти через м'ясорубку і змішай з горілкою. Перелий у сулію відповідного розміру, закрий капроновою кришкою і залиш на 15 днів. Проціди через подвійний шар марлі, додай воду та розлий у чисті пляшки. Забери наливку на 2 місяці у підвал.

    20. Наливка з в'ялених ягід малини, журавлини та чорної смородини

    Підв'ялити ягоди можна в духовці, електросушарці або на сонці.

    Тобі знадобиться: 1 склянка малини, 1 склянка журавлини, 1 склянка чорної смородини, 3 гілочки м'яти, 800 г цукру, 1 л горілки.

    Приготування: Ягоди виклади на лист і постав на 4 години в духовку, розігріту до 60 градусів. Помісти у велику сулію м'яту, підв'ялені ягоди та цукор. Влий горілку, закрий кришкою і залиш на 20 днів. Проціди, розлий наливку в чисті пляшки та віднеси у льох на 2 місяці.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *