12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати

Деякі фруктові заготовки можуть називатися самостійним десертом. Наприклад, желе з абрикосів. Сьогодні поділимося з тобою 12 найкращими способами його приготування – з желатином, желфіксом, пектином, агар-агаром та навіть зовсім без добавок, на зиму чи на свято. Дуже смачно і корисно!

Зміст

  • 1. Желе з абрикосів із цукром
  • 2. Желе з цілими половинками абрикосів
  • 3. Желе з абрикосів із желатином
  • 4. Желе з абрикосів із агар-агаром
  • 5. Желе з абрикосів із лимоном
  • 6. Желе з абрикосів із пектином
  • 7. Желе з абрикосів із апельсинами
  • 8. Желе з абрикосів із желфіксом
  • 9. Желе з абрикосів у мультиварці
  • 10. Желе з абрикосів та персиків у шампанському
  • 11. Желе з абрикосового соку
  • 12. Желе з абрикосів та моркви
  • 1. Желе з абрикосів із цукром

    Найпростіший рецепт, для якого не потрібно нічого, окрім цукру та фруктів.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 450 г цукру.

    Приготування: Видали кісточки з абрикосів, залий їх водою, щоб вона покривала фрукти, і проварити до м'якості. Дай відвару охолонути, проціди, а потім – удвічі уварити на слабкому вогні. Додай цукор, провари желе ще трохи до густоти та розлий його по стерильним банкам.

    2. Желе з цілими половинками абрикосів

    Якщо виходить дуже солодко – додай трохи лимонного соку для свіжості.

    Тобі знадобиться: 600 г абрикосів, 500 г цукру, 15 г желатину, 60 мл води.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів. Змішай половинки фруктів із цукром та желатином, і залиш на ніч або навіть на добу. Додати воду, довести до кипіння і проварити заготовку 5 хвилин. Закатай абрикосове желе за стерильними банками.

    Зараз читають:10 чудових рецептів огірків у власному соку на зиму

    3. Желе з абрикосів із желатином

    А це вже – класичне однорідне желе, яке швидко та легко вариться.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 600 г цукру, 20 г желатину, 100 мл води, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Видалити з абрикосів кісточки і пропусти половинки через м'ясорубку двічі. Розведи желатин у воді за інструкцією. Додай до абрикосів цукор і корицю, доведи до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Влий желатин, перемішай до розчинення, зніми желе з вогню і розлий по стерильним банкам.

    4. Желе з абрикосів із агар-агаром

    Навіть вегани, що не використовують желатин, можуть використовувати агар-агар.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 500 г цукру, 1 ст. агар-агару.

    Приготування: Довільно наріж абрикоси, засип їх цукром і залиш на ніч. Злий трохи соку і розведи в ньому агар-агар. Абрикоси доведи до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Влий агар, перемішай і провари ще 3-4 хвилини. Розлий желе по стерильним банкам.

    5. Желе з абрикосів із лимоном

    Дуже смачне, в міру солодке та з легкою кислинкою – чудовий вибір!

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 лимон, 1 кг цукру, 40 г желатину, 200 мл води.

    Приготування: Видалити кісточки з абрикосів, додай половину цукру і залиш на пару годин. Цукор, що залишився, змішай з желатином і потім всип туди ж. Перемішай, влий воду, додай лимонний сік і цедру, і провари всі разом 5 хвилин. Подрібніть масу блендером і провари ще 2-3 хвилини. Закатай желе у стерильні банки.

    6. Желе з абрикосів із пектином

    Пектин – ще один універсальний загусник, особливо для фруктових заготовок.

    Зараз читають:20 салатів із нутом, які захочеться приготувати ще не раз

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 1 кг цукру, 40 г пектину.

    Приготування: Змішай пектин та 300 г цукру. Видалити з абрикосів кісточки і засип цукром, що залишився. Залиш на 8-12 годин. Доведи масу до кипіння і проварити 5 хвилин. Поступово додай пектин із цукром, помішуючи. Провари ще пару хвилин і розлий желе по стерильним банкам.

    7. Желе з абрикосів із апельсинами

    Для пікантності до такого желе можна додати трохи подрібненого розмарину.

    Тобі знадобиться: 1 кг абрикосів, 2 апельсини, 700 г цукру, 1 ст. пектину.

    Приготування: Змішай пектин та пару ложок цукру. Пропусти через м'ясорубку абрикоси без кісточок та апельсини. Можна – двічі. Додай до них цукор, що залишився, і трохи води за потребою. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Всип пектин, помішуючи. Проваріть желе ще 10 хвилин і закатай у банки.

    8. Желе з абрикосів із желфіксом

    Для цього рецепту буде потрібно свіжий абрикосовий сік.

    Тобі знадобиться: 1 л абрикосового соку, 200 г цукру, 1 пакетик желфіксу, по 2 щіпки ваніліну та лимонної кислоти.

    Змішай желфікс і половину цукру, додай в абрикосовий сік і перемішай. Доведи масу до кипіння і потім додай ще цукор та ванілін до смаку. Провари заготівлю пару хвилин, додай лимонну кислоту і розлий желе по стерильним банкам.

    9. Желе з абрикосів у мультиварці

    Таке желе потрібно довго уварювати, але завдяки мультиварці це не проблема.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг абрикосів, 900 г цукру.

    Приготування: Довільно наріж абрикоси, засип цукром, доведи до кипіння і перебий блендером. Виклади пюре в чашу мультиварки та готуй півгодини з відкритою кришкою у режимі «Випічка». Потім ще 45 хвилин у режимі «Гасіння», теж із відкритою кришкою. Розлий желе по стерильним банкам.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів свинячих реберець у рукаві в духовці

    10. Желе з абрикосів та персиків у шампанському

    Дивовижне святкове желе, яке гідно урізноманітнить добірку.

    Тобі знадобиться: 5 абрикосів, 4 персики, 25 г імбиру, 1/2 гострого червоного перцю, 25 г желатину, 7 ст.л. цукру, 1 пляшка шампанського.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Дрібно наріж перець та імбир, і довільно наріж фрукти. Змішай склянку шампанського, цукор, імбир і перець, доведи до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Залий сиропом фрукти. Змішай все з желатином, а потім додай шампанське, що залишилося. Розлий заготовку за формами та відправь у холодильник.

    11. Желе з абрикосового соку

    Сік краще віджати заздалегідь будь-яким зручним способом.

    Тобі знадобиться: 2 склянки абрикосового соку, 1 ч.л. цукру, 25 г желатину.

    Залий желатин абрикосовим соком і залиш на 1 годину. Додай цукор та нагрій суміш до розчинення желатину. Розлий желе по формах і відправ у холодильник.

    12. Желе з абрикосів та моркви

    Таке желе теж не вдасться закатати в банки, але це чудовий десерт.

    Тобі знадобиться: 200 г абрикосів, 2 моркви, 60 мл води, 14 г желатину, 120 мл ананасового соку, 45 мл лимонного соку, 25 г цукру.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Додай цукор та обидва види соку. Дрібно натрій моркву і подрібни абрикоси. Залий все це желатиновою сумішшю, розклади по формах і відправ у холодильник.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *