смородини />
Біла смородина користується не такою великою популярністю, як її кольорові родичі. І дуже дарма! Пропонуємо тобі зварити чудове варення з білої смородини. Ділимося 20 найкращими рецептами!
Зміст
1. Варення з білої смородини – класичний рецепт
Відбирай на варення найкрасивіші та стиглі ягоди.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 800 г цукру.
Смородину засип цукром, злегка розімні і залиш на 1,5-2 години. Проварити на повільному вогні 10 хвилин, розклади варення по чистим сухим банкам і закатай.
2. Варення-п'ятихвилинка з білої смородини
Відмінний варіант, коли немає багато вільного часу.
Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 300 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Смородину підготуй , склади в каструлю і засип цукром. Накрий кришкою і залиш на 2-3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади гаряче варення у підготовлені банки і заходьте.
3. Варення з білої смородини через м'ясорубку
Із зазначеною кількістю цукру – виходить досить солодке варення.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг цукру.
Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з цукром і залиш на 1,5-2 години. Поставте заготовку на повільний вогонь і проваріть 10 хвилин, періодично помішуючи. Наповни варенням стерилізовані банки і заходи на зиму.
4. Варення з білої смородини з лимонним соком
Щоб наголосити на ароматі цитрусів, можна додати трохи цедри.
Тобі знадобиться: 3 кг смородини білої, сік половини лимона, 1 кг цукрового піску.
Смородину подрібни в блендері, змішай з цукром і залиш на 2 години при кімнатній температурі. Лимон промий окропом, розріж навпіл і видави сік у каструлю зі смородиною. Прокип'ятіть варення 10 хвилин на слабкому вогні, розкладіть в чисті банки і заходьте.
Зараз читають:15 шикарних салатів з кукурудзою та огірком
5. Варення з білої смородини без кісточок
У перші хвилини після закипання варення сильно підніметься.
Тобі знадобиться: 4 кг білої смородини, 1,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Смородину залий окропом на 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай цукор, перемішай і залиши на 1,5-2 години. Проварити на слабкому вогні 5 хвилин, всип лимонну кислоту і томи ще 3-5 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлену тару, закатай і укутай товстим рушником.
6. Варення з білої смородини з лимоном
Закривай у невеликі баночки, щоби можна було з'їсти за один раз.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 3 лимони, 800 г цукру, 200 мл води.
Приготування: Лимон промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 10 хвилин. Всип білу смородину, подрібнені лимони і готуй все разом ще 5 хвилин. Розклади варення у стерилізовані банки і закатай.
7. Прозоре варення з білої смородини з медом
Готове варення виходить ароматним та дуже красивим!
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг рідкого меду, лимонна кислота на кінчику ножа, 200 мл води.
Смородину бланшируй в окропі 1 хвилину, відкинь на друшляк , а потім протрій через сито. Додати воду, лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, злегка остудіть і змішай з медом. Розклади варення у чисті сухі банки, закатай та залиш на добу у теплі.
8. Варення з білої смородини без цукру
Цей сорт смородини набагато солодший за чорну або червону, тому її часто готують без додавання цукру.
Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.
Смородину подрібни в блендері, змішай з лимонною кислотою та водою. Поставте заготовку на слабкий вогонь, прокип'ятіть 10 хвилин і заходьте. Гарячі банки укутай на добу товстою ковдрою.
9. Біла смородина, протерта з цукром без варіння
Бережи таку заготівлю виключно в холодильнику!
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Смородину залий окропом на 1 хвилину, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай цукор та лимонну кислоту. Виклади варення в чисті сухі банки, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в прохолодне темне місце.
10. Варення з білої смородини з фруктозою
Ще один чудовий рецепт варення для тих, хто відмовився від цукру.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді
Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 250 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа.
Смородину пропусти через м'ясорубку, змішай з фруктозою та лимонною кислотою. Накрий кришкою і прибери убік на 1,5-2 години. Прокип'яти варення на слабкому вогні 5-7 хвилин, розклади по стерилізованих банках і закатай.
11. Варення з білої смородини з ваніллю
Рекомендуємо працювати зі смородиною в рукавичках.
Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1 кг цукру, півпакетика ваніліну.
Ягоди смородини пропусти через м'ясорубку . Додай цукор, перемішай і залиши на 1,5-2 години при кімнатній температурі. На слабкому вогні доведи до кипіння, всип ванілін і вари 10 хвилин, часто помішуючи. Наповни варенням підготовлені банки, закатай і укутай товстим рушником.
12. Варення з аґрусу, білої та червоної смородини
Лимонна кислота виступає тут у ролі консерванту і трохи освітлює варення.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг білої смородини, 1 кг порічки, 1,2 кг цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 склянка води.
Приготування: Аґрус та обидва види смородини бланшируй у киплячій воді 1 хвилину. Відкинь на друшляк і протрій через сито. Отриману масу змішай із водою, цукром та залиш на 2 години. Доведи масу до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Виклади варення в чисті сухі банки, закатай і переверни вгору дном.
13. Варення з білої смородини з корицею
Обов'язково знімай пінку, яка з'являтиметься у процесі варіння.
Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1 кг цукру, 2 палички кориці, 350 мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю, цукор і провари 10 хвилин. Всип білу смородину і томи на слабкому вогні ще 10 хвилин. Вилови корицю та викинь. Варення розклади в стерилізовані банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.
14. Варення з білої смородини та апельсинів
За бажанням можна додати ще один лимон.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг апельсинів, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Апельсини промий окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Пропусти через м'ясорубку білу смородину та апельсини. Додай цукор, лимонну кислоту та залиш на пару годин. Поставте заготовку на слабкий вогонь і прокип'ятіть 10 хвилин, часто помішуючи. Розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.
15. Варення з білої та чорної смородини
Ягоди містять багато пектину, тому варення саме по собі виходить густим.
Тобі знадобиться: 1 кг білої смородини, 1 кг чорної смородини, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Ягоди смородини помісти в каструлю, засип цукром і залиш на 2-3 години. На повільному вогні доведи до кипіння, всип лимонну кислоту і проварити 10 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки і закатай.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів курячих ніжок на мангалі
16. Варення з білої смородини та бананів
Лимонний сік запобігає потемнінню бананового пюре.
Тобі знадобиться: 2 кг смородини білої, 1 кг бананів, 1 кг цукру, сік половини лимона.
Банани очисти від шкірки, подрібни в блендері і змішай з лимонним соком. Додай ягоди смородини та цукор. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 1 годину. Поставте заготовку на повільний вогонь і варіть 10 хвилин, періодично помішуючи. Розклади варення в стерилізовані банки, закатай і укутай теплою ковдрою.
17. Густе варення з білої смородини без кісточок
Бланшування смородини полегшує процес протирання ягід через сито.
Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 1,2 кг цукру, 30 г пектину, 3 ст. лимонного соку, 250мл води.
Смородину всип у киплячу воду і проварити 1 хвилину. Відкинь на друшляк, протрій через сито і змішай з 1 кг цукру. Влий воду і на слабкому вогні проварити 5 хвилин. Додай лимонний сік і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Прокип'ятити всі разом 5 хвилин, закатай і закутай на добу товстим рушником.
18. Варення з білої смородини та малини
Якщо немає завдання позбавитися кісточок, тоді ягоди можна просто подрібнити в блендері.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг малини, 1 кг цукру, 250 мл води.
Приготування: Смородину залий окропом на 1 хвилину, відкинь на друшляк і злегка остуди. Протріть смородину та малину через сито. Додай цукор з водою та прокип'яті на слабкому вогні 10 хвилин. Виклади варення в підготовлену тару і закатай.
19. Варення з ківі та білої смородини
Ківі попередньо промий у теплій воді.
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 1 кг ківі, 1,5 кг цукру, 300 мл води.
Ківі очисти від шкірки і дрібно наріж . Додай цілі ягоди смородини, воду, цукор і проварити 10 хвилин на повільному вогні. Виклади в стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.
20. Варення з білої смородини з желатином
Зручно мазати на хліб та крекери!
Тобі знадобиться: 2 кг білої смородини, 800 г цукру, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Смородину пропусти через м'ясорубку, додай цукор і залиш на 2 години. Желатин змішай із холодною водою та прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю зі смородиною на повільний вогонь і прокип'яти 5-7 хвилин. Зніми з плити, злегка остуди та додай заготовку з желатином. Перемішай, розклади варення по банках і закатай.
Джерело: dietcenter.com.ua