15 швидких рецептів повидла з вишні

Домашнє повидло – дуже вдала заготівля у будь-яких своїх варіаціях. Тим більше, його можна готувати не лише з яблук, груші чи сливи, а й, наприклад, із вишні. І найкращі ягідні рецепти ти знайдеш у цій добірці. Щоправда, спочатку доведеться видалити з вишні кісточки!

Зміст

  • 1. Повидло з вишні із цукром на зиму
  • 2. Повидло з вишні з пектином
  • 3. Повидло з вишні та яблук
  • 4. Повидло з вишні у мультиварці
  • 5. Повидло з вишні з желатином
  • 6. Повидло з вишні та груші
  • 7. Повидло з вишні та чорної смородини
  • 8. Повидло з вишні у хлібопічці
  • 9. Повидло з вишні без цукру
  • 10. Повидло з вишні через м'ясорубку
  • 11. Повидло з вишні та сливи
  • 12. Повидло з вишні та полуниці
  • 13. Повидло з вишні та фруктів «Асорті»
  • 14. Повидло з вишні та ірги
  • 15. Повидло з вишні з медом та корицею
  • 1. Повидло з вишні із цукром на зиму

    Найлегший повсякденний рецепт без добавок і загусників.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, засип половинки цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння і проварити півгодини. Подрібни блендером та уварі повидло до загусання. Додай лимонну кислоту і закатай у стерильні банки.

    2. Повидло з вишні з пектином

    Щоб не варити повидло кілька годин, можна додати трохи фруктового пектину.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 20 г пектину, 50 мл води, 500 г цукру.

    Приготування: Змішай пектин та пару ложок цукру. Решту цукру і води додати до вишні без кісточок, проварити до м'якості і подрібнити блендером. Знову доведи до кипіння, провари 15-20 хвилин, всип пектин, провари повидло ще пару хвилин і закатай у стерильні банки.

    3. Повидло з вишні та яблук

    У яблуках багато природного пектину, тож повидло швидше загусне.

    Зараз читають:12 простих рецептів хмизу на кефірі

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг вишні, 1,5 кг цукру, 1 лимон.

    Очисти яблука, наріж їх кубиком і додай лимонний сік з цукром. Провари 10 хвилин, додай вишню без кісточок і провари ще 15 хвилин. Подрібніть заготовку блендером, знову доведіть до кипіння, проваріть ще 30-40 хвилин і закатай повидло в стерильні банки.

    4. Повидло з вишні у мультиварці

    Відмінний спосіб приготування повидла, щоб не стояти годинами біля гарячої плити.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг вишні, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Подрібніть вишню блендером і викладіть в мультиварку. Доведи до кипіння з відкритою кришкою у будь-якому зручному режимі. Увімкни режим «Гушіння» або «Томлення» на 1,5 години. Через 1 годину додай цукор та перемішай. Закатай повидло у стерильні банки.

    5. Повидло з вишні з желатином

    Желатин розводь за інструкцією, тому що він буває різним.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 г цукру, 1/2 лимона, 150 мл води, 20 г желатину.

    Приготування: Подрібніть вишню з лимоном без кісточок блендером. Додайте цукор і 100 мл води, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин. У воді, що залишилася, розведи желатин, перемішай, влий у повидло, знову перемішай і відразу зніми заготівлю з вогню. Розлей по стерильним банкам.

    6. Повидло з вишні та груші

    Рекомендуємо дістати корицю перед закоченням повидла, щоб вона не заважала.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 1 кг вишні, 1 кг цукру.

    Приготування: Очисти і наріж грушу, додай вишню без кісточки і засип все цукром. Залиш на ніч, доведи до кипіння і вари повидло 60-90 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи. Закатай його в стерильні банки.

    7. Повидло з вишні та чорної смородини

    Дуже яскравий і насичений, зовсім не нудотний смак з легкою кислинкою.

    Зараз читають:Малинове варення-п'ятихвилинка – 20 відмінних рецептів приготування

    Тобі знадобиться: 1,8 кг вишні, 1 кг смородини, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Перебери вишню зі смородиною та подрібни їх блендером. Доведи до кипіння і протушкуй 40 хвилин на слабкому вогні. Додай цукор, перемішай і проварити ще 40 хвилин. Розлей повидло по стерильним банкам.

    8. Повидло з вишні у хлібопічці

    Якщо в тебе є хлібопічка, то в ній, напевно, є і режим для варіння джемів.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 100 мл води, 600 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і зби блендером ягоду з водою і цукром. Додай спеції до смаку, вилий заготівлю в хлібопічку і включи режим для джемів на 90 хвилин. Закатай повидло на зиму.

    9. Повидло з вишні без цукру

    Чудовий дієтичний варіант. За необхідності використовуй трохи цукрозамінника.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 50 мл води, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, залий водою і протушкуй до м'якості. Подрібни масу блендером і провари ще півгодини. Додай лимонну кислоту, увари повидло до загусання і заходи в стерильні банки.

    10. Повидло з вишні через м'ясорубку

    Якщо хочеш однорідніше повидло, тоді пропусти вишню і всі фрукти через м'ясорубку двічі.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 лимон, 1 апельсин, 1,2 кг цукру.

    Обдай цитруси окропом і довільно наріж. Видали кісточки з вишні, лимона та апельсина, і пропусти все через м'ясорубку. Доведи заготовку до кипіння, поступово додай цукор і проварити повидло приблизно 45 хвилин. Закатай його в стерильні банки.

    11. Повидло з вишні та сливи

    Слива чи алича, чорна, жовта чи червона – не має особливого значення.

    Тобі знадобиться: 700 г вишні, 500 г сливи, 800 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Видали кісточки з вишні та сливи, влий воду і протушкуй всі 20 хвилин. Подрібни блендером, додай цукор і провари повидло ще 40 хвилин до густини. Закатай його в стерильні банки.

    Зараз читають:15 незрівнянних рецептів фрикадельок у вершковому соусі

    12. Повидло з вишні та полуниці

    Якщо полуниця дуже солодка, тоді можна взяти менше цукру.

    Тобі знадобиться: 700 г вишні, 700 г полуниці, 900 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, обірві хвостики з полуниці, додай воду і проварити ягоди 20 хвилин. Подрібніть їх блендером, додати цукор і знову довести до кипіння. Проварі повидло ще 20 хвилин і заходи в стерильні банки.

    13. Повидло з вишні та фруктів «Асорті»

    Найкращий рецепт повидла із простих інгредієнтів, зібраних у саду.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г яблук, 500 г сливи, 500 г абрикосів, 500 г груші, 1,5-2 кг цукру, 1 склянка води.

    Очисти всі інгредієнти, видали кісточки і серединки, і довільно все наріж. Додай воду, протушкуй до м'якості 20-30 хвилин і подрібни заготовку блендером. Додай цукор до смаку, проварити повидло 45 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерильні банки.

    14. Повидло з вишні та ірги

    Якщо повидло погано густіє, додай пакетик пектину за інструкцією.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 500 г ірги, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, зби всю ягоду блендером і перетрій через сито. Доведи до кипіння, уваріть 20 хвилин і додай цукор. Уварюй повидло далі до бажаної густоти і потім закатай у стерильні банки.

    15. Повидло з вишні з медом та корицею

    Оригінальний рецепт повидла для прихильників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 1 кг вишні, 1 лимон, 500 г меду, 1 ч.л. кориці.

    Змішай вишню без кісточок, мед, лимонний сік, цедру і корицю. Доведи повидло до кипіння, проварити 20 хвилин і подрібни блендером. Провар його ще 20-30 хвилин і закатай у стерильні банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *