М'які, соковиті та дуже смачні котлети з гарбуза – перекушування, перед яким складно встояти. Та й не потрібно, адже вони ще корисні. Спеціально для всіх любителів цього яскравого сезонного овочу – ми вже зібрали велику добірку рецептів!
Зміст
1. Котлети з гарбуза з манкою у духовці
Завдяки манці – у таких котлет особливо приємна пухка текстура.
Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 1 яйце, 3 ст. манки, 2 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Натрій гарбуз на тертці, додай решту інгредієнтів, перемішай і залиш масу на 15-20 хвилин. Сформуй котлети, виклади їх на пергамент і запікайте в духовці 30-35 хвилин при 190 градусах.
2. Котлети з гарбуза з картоплею
Для панування також можеш взяти кукурудзяне борошно чи манку.
Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 350 г картоплі, 3 ст. борошна, спеції, панірувальні сухарі.
Натрій гарбуз і картопля на дрібній тертці, приправ і додай борошно. Обвалюй котлети в сухарях та обсмаж на сковороді на середньому вогні з двох боків.
3. Котлети з гарбуза та моркви
Якщо хочеш отримати більш насичений золотистий відтінок, тоді додай ще трохи куркуми.
Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г моркви, 2-3 ст. манки, 1 ст. крохмалю, спеції, панірувальні сухарі.
Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки
Натрій гарбуз і моркву, і протушкуй їх на сковороді до м'якості. Додай спеції, манку та крохмаль. Перемішай масу, сформуй із неї котлети, обваляй у сухарях і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
4. Котлети з гарбуза та м'яса
Найкраще підійде помірно жирний змішаний фарш.
Тобі знадобиться: 450 г м'ясного фаршу, 300 г гарбуза, 1 цибулина, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: Натрій гарбуз, цибуля і часник, змішай їх з фаршем і приправ. Додай яйце і пару ложок води, і добре відби фарш до однорідності. Сформуй котлети, обваляй у борошні та обсмаж на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
5. Солодкі котлети з гарбуза
Нехай солодкі котлети здаються чимось надзвичайним, але вони точно варті уваги.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 4 ст. борошна, 1 яйце, 2-3 ст. меду, 1 ч.л. кориці.
Натрій гарбуз на дрібній тертці і змішай всі інгредієнти. Викладай котлети на розігріту сковорідку з олією та обсмаж з двох сторін.
6. Котлети з гарбуза з овочами
Смачні, прості та дуже ситні котлети, а готуються з доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 1 морква, 2 картоплини, 2 яйця, спеції, борошно, панірувальні сухарі.
Приготування: Натрій всі овочі на дрібній тертці і додай яйця зі спеціями. Всип кілька ложок борошна до консистенції, сформуй і обваляй котлети в сухарях. Обсмаж їх до рум'яності із двох сторін на середньому вогні.
7. Котлети з гарбуза та сочевиці
Ідеальний рецепт для тих, хто дотримується пісної дієти, але любить різноманітність.
Тобі знадобиться: 120 г гарбуза, 100 г червоної сочевиці, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, спеції.
Замочи сочевицю на 4 години або на ніч і обсуши. Подрібни її в блендері з довільно нарізаним гарбузом, цибулею та часником. Приправ і ретельно вимішай фарш, що вийшов. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на сковороді на середньому вогні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.
Зараз читають:15 закусок із помідорів, які зникають зі столу за лічені хвилини
8. Котлети з гарбуза з кукурудзяним борошном
Без глютену і навіть смачніше, ніж зі звичайним борошном.
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції, 1-2 ст.л. кукурудзяного борошна, 5 гілочок зелені.
Натрій гарбуз на тертці разом з цибулею, подрібни часник і зелень, додай яйце і приправ. Додай муку|борошно|, вимішай фарш, сформуй і обсмаж котлети з двох сторін до рум'яності на сковороді.
9. Котлети з гарбуза, пекінської капусти та курки
Оригінальні котлети, які нікого не залишать байдужими.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г пекінської капусти, 100 г гарбуза, 1 цибулина, 70 г батона, спеції.
Приготування: Батон розмочіть у воді і злегка відіжміть. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку, вимішай фарш та приправ. Сформуй котлети та обсмаж їх на сковороді з двох сторін по 6-8 хвилин.
10. Котлети з гарбуза та нуту
Подавай готові котлети з ароматним томатним соусом та зеленню.
Тобі знадобиться: 300 г консервованого або вареного нуту, 200 г гарбуза, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, спеції, 1 ст.л. кукурудзяного борошна.
Натрій гарбуз і цибулю, подрібни нут в пюре, пропусти часник через прес. Змішай всі інгредієнти та ретельно вимішай фарш. Сформуй котлети і ще запануй їх у кукурудзяному борошні за бажанням. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків.
11. Котлети з гарбуза та кабачків
Щоб фарш не був надто рідким, злегка відіжми натерті овочі від соку.
Тобі знадобиться: 250 г картоплі, 200 г гарбуза, 1 кабачок, 1 цибулина, 100 г борошна, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Інші овочі – натрій на дрібній тертці і змішай зі смаженою цибулею, спеціями та борошном. Вимішати овочевий фарш, сформуй і обсмаж котлети на сковороді з двох сторін.
Зараз читають:Пісна вечеря – 20 рецептів простих страв на будь-який смак
12. Котлети з гарбуза та курки
Підійде будь-який курячий фарш, не обов'язково лише з грудки.
Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 350 г гарбуза, 1 яйце, 1 цибулина, 3-4 ст.л манки, спеції.
Натрій гарбуз і цибулю на тертці. Змішай всі інгредієнти, вимішай і залиш фарш на 15 хвилин. Сформуй котлети та обсмаж їх з двох боків до рум'яності на середньому вогні.
13. Котлети з гарбуза з рисом
Щоб котлети були ще смачнішими, радимо відварити гарбуз у бульйоні.
Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 150 г вареного рису, 1 яйце, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Відвари гарбуз до м'якості і розімніть її вилкою. Змішай з рисом, яйцем та спеціями. Сформуй котлети, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.
14. Котлети з гарбуза із сиром
Такі котлетки дуже добре поєднуються зі сметаною та сметанними соусами.
Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 80 г твердого сиру, 1 яйце, 1-2 ст. сметани, 2 ст. борошна, спеції.
Натрій гарбуз і сир, змішай всі інгредієнти і ретельно вимішай масу. Сформуй котлети або викладай їх у розігріту олію прямо ложкою. Обсмаж із двох сторін.
15. Котлети з гарбуза та моркви з вівсяними пластівцями
А ось цей рецепт точно зацікавить любителів ПП страв!
Тобі знадобиться: 350 г моркви, 450 г гарбуза, 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, 1/2 склянки цільнозернового борошна, 100 мл води, спеції, панірувальні сухарі.
Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і розімні вилкою. Натрій моркву, змішай її з гарбузом, додай воду і туши всі разом до м'якості. Всип вівсянку, перемішай і тушкуй все разом ще 5 хвилин. Дай масі трохи охолонути і додай яйця, а потім борошно і спеції. Сформуй котлети, обваляй їх у сухарях та обсмаж з двох сторін.
Джерело: dietcenter.com.ua