15 рецептів котлет з гарбуза, з якими впорається будь-яка господиня

М'які, соковиті та дуже смачні котлети з гарбуза – перекушування, перед яким складно встояти. Та й не потрібно, адже вони ще корисні. Спеціально для всіх любителів цього яскравого сезонного овочу – ми вже зібрали велику добірку рецептів!

Зміст

  • 1. Котлети з гарбуза з манкою у духовці
  • 2. Котлети з гарбуза з картоплею
  • 3. Котлети з гарбуза та моркви
  • 4. Котлети з гарбуза та м'яса
  • 5. Солодкі котлети з гарбуза
  • 6. Котлети з гарбуза з овочами
  • 7. Котлети з гарбуза та сочевиці
  • 8. Котлети з гарбуза з кукурудзяним борошном
  • 9. Котлети з гарбуза, пекінської капусти та курки
  • 10. Котлети з гарбуза та нуту
  • 11. Котлети з гарбуза та кабачків
  • 12. Котлети з гарбуза та курки
  • 13. Котлети з гарбуза з рисом
  • 14. Котлети з гарбуза із сиром
  • 15. Котлети з гарбуза та моркви з вівсяними пластівцями
  • 1. Котлети з гарбуза з манкою у духовці

    Завдяки манці – у таких котлет особливо приємна пухка текстура.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 1 яйце, 3 ст. манки, 2 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Натрій гарбуз на тертці, додай решту інгредієнтів, перемішай і залиш масу на 15-20 хвилин. Сформуй котлети, виклади їх на пергамент і запікайте в духовці 30-35 хвилин при 190 градусах.

    2. Котлети з гарбуза з картоплею

    Для панування також можеш взяти кукурудзяне борошно чи манку.

    Тобі знадобиться: 350 г гарбуза, 350 г картоплі, 3 ст. борошна, спеції, панірувальні сухарі.

    Натрій гарбуз і картопля на дрібній тертці, приправ і додай борошно. Обвалюй котлети в сухарях та обсмаж на сковороді на середньому вогні з двох боків.

    3. Котлети з гарбуза та моркви

    Якщо хочеш отримати більш насичений золотистий відтінок, тоді додай ще трохи куркуми.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г моркви, 2-3 ст. манки, 1 ст. крохмалю, спеції, панірувальні сухарі.

    Зараз читають:25 відмінних маринадів для качки

    Натрій гарбуз і моркву, і протушкуй їх на сковороді до м'якості. Додай спеції, манку та крохмаль. Перемішай масу, сформуй із неї котлети, обваляй у сухарях і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.

    4. Котлети з гарбуза та м'яса

    Найкраще підійде помірно жирний змішаний фарш.

    Тобі знадобиться: 450 г м'ясного фаршу, 300 г гарбуза, 1 цибулина, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Натрій гарбуз, цибуля і часник, змішай їх з фаршем і приправ. Додай яйце і пару ложок води, і добре відби фарш до однорідності. Сформуй котлети, обваляй у борошні та обсмаж на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

    5. Солодкі котлети з гарбуза

    Нехай солодкі котлети здаються чимось надзвичайним, але вони точно варті уваги.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 4 ст. борошна, 1 яйце, 2-3 ст. меду, 1 ч.л. кориці.

    Натрій гарбуз на дрібній тертці і змішай всі інгредієнти. Викладай котлети на розігріту сковорідку з олією та обсмаж з двох сторін.

    6. Котлети з гарбуза з овочами

    Смачні, прості та дуже ситні котлети, а готуються з доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 1 морква, 2 картоплини, 2 яйця, спеції, борошно, панірувальні сухарі.

    Приготування: Натрій всі овочі на дрібній тертці і додай яйця зі спеціями. Всип кілька ложок борошна до консистенції, сформуй і обваляй котлети в сухарях. Обсмаж їх до рум'яності із двох сторін на середньому вогні.

    7. Котлети з гарбуза та сочевиці

    Ідеальний рецепт для тих, хто дотримується пісної дієти, але любить різноманітність.

    Тобі знадобиться: 120 г гарбуза, 100 г червоної сочевиці, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, спеції.

    Замочи сочевицю на 4 години або на ніч і обсуши. Подрібни її в блендері з довільно нарізаним гарбузом, цибулею та часником. Приправ і ретельно вимішай фарш, що вийшов. Сформуй невеликі котлети та обсмаж їх на сковороді на середньому вогні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.

    Зараз читають:15 закусок із помідорів, які зникають зі столу за лічені хвилини

    8. Котлети з гарбуза з кукурудзяним борошном

    Без глютену і навіть смачніше, ніж зі звичайним борошном.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 яйце, спеції, 1-2 ст.л. кукурудзяного борошна, 5 гілочок зелені.

    Натрій гарбуз на тертці разом з цибулею, подрібни часник і зелень, додай яйце і приправ. Додай муку|борошно|, вимішай фарш, сформуй і обсмаж котлети з двох сторін до рум'яності на сковороді.

    9. Котлети з гарбуза, пекінської капусти та курки

    Оригінальні котлети, які нікого не залишать байдужими.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г пекінської капусти, 100 г гарбуза, 1 цибулина, 70 г батона, спеції.

    Приготування: Батон розмочіть у воді і злегка відіжміть. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку, вимішай фарш та приправ. Сформуй котлети та обсмаж їх на сковороді з двох сторін по 6-8 хвилин.

    10. Котлети з гарбуза та нуту

    Подавай готові котлети з ароматним томатним соусом та зеленню.

    Тобі знадобиться: 300 г консервованого або вареного нуту, 200 г гарбуза, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, спеції, 1 ст.л. кукурудзяного борошна.

    Натрій гарбуз і цибулю, подрібни нут в пюре, пропусти часник через прес. Змішай всі інгредієнти та ретельно вимішай фарш. Сформуй котлети і ще запануй їх у кукурудзяному борошні за бажанням. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків.

    11. Котлети з гарбуза та кабачків

    Щоб фарш не був надто рідким, злегка відіжми натерті овочі від соку.

    Тобі знадобиться: 250 г картоплі, 200 г гарбуза, 1 кабачок, 1 цибулина, 100 г борошна, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Інші овочі – натрій на дрібній тертці і змішай зі смаженою цибулею, спеціями та борошном. Вимішати овочевий фарш, сформуй і обсмаж котлети на сковороді з двох сторін.

    Зараз читають:Пісна вечеря – 20 рецептів простих страв на будь-який смак

    12. Котлети з гарбуза та курки

    Підійде будь-який курячий фарш, не обов'язково лише з грудки.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого фаршу, 350 г гарбуза, 1 яйце, 1 цибулина, 3-4 ст.л манки, спеції.

    Натрій гарбуз і цибулю на тертці. Змішай всі інгредієнти, вимішай і залиш фарш на 15 хвилин. Сформуй котлети та обсмаж їх з двох боків до рум'яності на середньому вогні.

    13. Котлети з гарбуза з рисом

    Щоб котлети були ще смачнішими, радимо відварити гарбуз у бульйоні.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 150 г вареного рису, 1 яйце, спеції, панірувальні сухарі.

    Приготування: Відвари гарбуз до м'якості і розімніть її вилкою. Змішай з рисом, яйцем та спеціями. Сформуй котлети, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж з двох боків на сковороді до рум'яності.

    14. Котлети з гарбуза із сиром

    Такі котлетки дуже добре поєднуються зі сметаною та сметанними соусами.

    Тобі знадобиться: 250 г гарбуза, 80 г твердого сиру, 1 яйце, 1-2 ст. сметани, 2 ст. борошна, спеції.

    Натрій гарбуз і сир, змішай всі інгредієнти і ретельно вимішай масу. Сформуй котлети або викладай їх у розігріту олію прямо ложкою. Обсмаж із двох сторін.

    15. Котлети з гарбуза та моркви з вівсяними пластівцями

    А ось цей рецепт точно зацікавить любителів ПП страв!

    Тобі знадобиться: 350 г моркви, 450 г гарбуза, 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, 1/2 склянки цільнозернового борошна, 100 мл води, спеції, панірувальні сухарі.

    Приготування: Гарбуз відваріть до м'якості і розімні вилкою. Натрій моркву, змішай її з гарбузом, додай воду і туши всі разом до м'якості. Всип вівсянку, перемішай і тушкуй все разом ще 5 хвилин. Дай масі трохи охолонути і додай яйця, а потім борошно і спеції. Сформуй котлети, обваляй їх у сухарях та обсмаж з двох сторін.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *