Ганаш для торта: 10 способів приготування та найкращих рецептів

Гарний і густий ганаш – це популярний французький крем із шоколаду та жирних вершків. Він відмінно підходить для різноманітних десертів, а особливо – для тортів. А все тому, що консистенція дозволяє використовувати його і для прошарку, і вирівнювання. Розповідаємо 10 найпростіших рецептів!

Зміст

  • 1. Ганаш із вершками
  • 2. Ганаш без вершкового масла
  • 3. Ганаш із вершковим сиром
  • 4. Ганаш на білому шоколаді для торта
  • 5. Ганаш для покриття торта
  • 6. Фісташковий ганаш для торта
  • 7. Ягідний ганаш для торта
  • 8. Ганаш з какао-олією
  • 9. Ганаш із коньяком для торта
  • 10. Кавовий ганаш для торта
  • 1. Ганаш із вершками

    Такий ганаш виходить дуже густим навіть із мінімальною кількістю вершкового масла.

    Тобі знадобиться: 450 г темного шоколаду, 400 мл 33-35% вершків, 50 г вершкового масла.

    Розламай шоколад і залий його гарячими вершками. Додай м'яке вершкове масло, перемішай все до однорідності, накрий плівкою ганаш і відправ на півгодини в холодильник. Збий його міксером до пишноти.

    2. Ганаш без вершкового масла

    Найлегший ганаш всього із двох основних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г шоколаду, 500 мл 33-35% вершків.

    Приготування: Доведи вершки до кипіння, додай подрібнений шоколад і перемішай до однорідності. Дай ганашу охолонути, накрий харчовою плівкою та прибери на ніч у холодильник. Перемішайте його перед використанням.

    Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму

    3. Ганаш із вершковим сиром

    Виходить густий і гладкий крем, щось середнє між ганашем та крем-чизом.

    Тобі знадобиться: 200 г темного шоколаду, 200 г вершкового сиру, 200 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукрової пудри.

    Розтопи шоколад на водяній бані. Збий до пишноти масло з цукровою пудрою і поступово додай шоколад. Додай охолоджений сир і знову збий.

    4. Ганаш на білому шоколаді для торта

    Цей ганаш особливо вдалий для вирівнювання торта, тому що дуже гладко схоплюється.

    Тобі знадобиться: 200 г білого шоколаду, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 мл 33% вершків, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Розкриш шоколад, додай ванілін і залий вершками. Нагрій все на водяній бані до однорідності, помішуючи. Додай вершкове масло, знову перемішай, дай охолонути і прибери ганаш на кілька годин під плівкою в холодильник. Перемішай або збий перед використанням.

    5. Ганаш для покриття торта

    Він виходить щільніший і густіший – для вирівнювання під подальший декор.

    Тобі знадобиться: 200 г темного шоколаду, 200 г вершкового масла|мастила|.

    Зараз читають:12 рецептів терпуга в духовці, з якими впорається будь-яка господиня

    Приготування: Розтопи шоколад та олію на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Перемішати, прибрати на 1 годину в холодильник і знову перемішати ганаш.

    6. Фісташковий ганаш для торта

    За таким же принципом можна приготувати ганаш і на будь-якій горіховій пасті.

    Тобі знадобиться: 180 г білого шоколаду, 180 мл 33% вершків, 30 г фісташкової пасти.

    Приготування: Нагрій вершки з фісташковою пастою, не доводячи їх до кипіння. Додай подрібнений шоколад, залиш на пару хвилин і перемішай до однорідності. Відправ ганаш в холодильник на 4-5 годин і потім збий міксером.

    7. Ягідний ганаш для торта

    Використовуй абсолютно будь-які свіжі або заморожені ягоди на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 250 г шоколаду, 100 г цукру, 250 г ягід, 450 мл 33% вершків.

    Приготування: Змішай ягоди з цукром і проварити до його розчинення. Збий блендером і перетрій через сито. Нагрій вершки майже до кипіння та додай подрібнений шоколад.

    Перемішай до однорідності, додай ягідне пюре і зби все блендером. Накрий плівкою ганаш і відправь на ніч в холодильник. Збий блендер перед використанням.

    8. Ганаш з какао-олією

    Цей ганаш ще називають бетонним, тому що він практично не тане навіть при дотику.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів пасти з авокадо для бутербродів

    Тобі знадобиться: 350 г білого шоколаду, 180 г вершкового масла|мастила|, 40 г какао-олії, 25 г глюкозного сиропу.

    Розтопи какао-масло з шоколадом будь-яким зручним способом, перемішай і дай охолонути приблизно до 25 градусів. Додай м'яке вершкове масло і зби до пишності. Додай глюкозний сироп і знову збий ганаш.

    9. Ганаш із коньяком для торта

    Вершково-шоколадний ганаш із оригінальними смаковими відтінками.

    Тобі знадобиться: 200 г чорного шоколаду, 70 г вершкового масла|мастила|, 200 мл 33% вершків, 3 ст.л. цукрової пудри, 1 ст. коньяку.

    Нагрій вершки майже до кипіння, додай подрібнений шоколад, залиш на 5 хвилин і перемішай. Додай м'яке вершкове масло, коньяк і цукрову пудру до смаку, і зби все до однорідності. Відправ ганаш на кілька годин у холодильник під плівкою.

    10. Кавовий ганаш для торта

    Для яскравішого смаку – можеш взяти трохи більше кави.

    Тобі знадобиться: 120 г темного шоколаду, 160 мл 33-35% вершків, 1 ч.л. розчинної кави.

    Нагрій вершки з кави майже до кипіння, додай подрібнений шоколад і перемішай до однорідності. Перебий ганаш за допомогою блендера, накрий плівкою в контакт, прибери на ніч у холодильник, а потім знову збий.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *