Є різні способи приготування та використання манної каші – наприклад, улюблені багатьма з дитинства манні биточки. Виходить щось на кшталт своєрідних млинців, які дуже гарні з варенням, сметаною, медом чи іншими добавками. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Мані биточки як у дитячому садку
Щоб зробити їх оригінальнішими, використовуй для панування різні види борошна.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 1/2 склянки манки, 1 яйце, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 ст. борошна.
Нагрій молоко з цукром і сіллю до кипіння. Зменш вогонь до мінімуму і поступово всип манку, постійно помішуючи. Продовжуючи заважати, проварити кашу до загусання, а потім дай їй охолонути і змішай з яйцем. Сформуй невеликі манні биточки, обваляй їх у борошні та обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.
2. Мані биточки на воді
Гарний пісний варіант для таких особливих днів.
Тобі знадобиться: 400 мл води, 1/2 склянки манки, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 ст. борошна.
Приготування: Закип'яти воду із сіллю та цукром. Тримаючи сотейник на слабкому вогні і постійно помішуючи, всип манку. Проварити кашу до загусання, продовжуючи заважати, і дай їй охолонути до кімнатної температури. Сформуй манні биточки, обваляй їх у борошні та обсмаж на сковороді з двох боків.
3. Мані биточки в паніровці
Можеш додати в панування спеції, горіхи, кунжут чи кокосову стружку.
Зараз читають:Огірки часточками на зиму: 12 найсмачніших рецептів
Тобі знадобиться: 280 мл молока, 100 г манки, 1 яйце, 1,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 50 г борошна, 100 г панірувальних сухарів.
Приготування: Закип'яти молоко з цукром та сіллю. Помішуючи, додай манку і провари її до загусання на слабкому вогні. Дай масі охолонути, змішай з яйцем, сформуй биточки і обваляй їх спочатку в борошні, а потім – у сухарях. Обсмажити манні биточки з двох сторін до рум'яності.
4. Мані биточки з сиром
Ще корисніші та ситні биточки – якраз на сніданок.
Тобі знадобиться: 1 склянка манки, 2 склянки молока, 4 ст. цукру, 1 яйце, 200 г сиру, борошно.
Доведи молоко до кипіння, додай цукор і, постійно помішуючи, додай манку. Зварити на слабкому вогні густу кашу і дай їй охолонути. Додай яйце і перетертий сир, вимішай масу і сформуй манні биточки. Обвалюй їх у борошні і обсмаж з двох сторін.
5. Мані биточки в горіховому паніровці
Підійде будь-який вид смажених горіхів без добавки.
Тобі знадобиться: 6 ст. манки, 60 г цукру, 600 мл молока, 1 яйце, 70 г горіхів.
Приготування: Закип'яти молоко з цукром, поступово додати манку і зварити густу кашу, постійно помішуючи. Дай їй охолонути, додай яйце і сформуй биточки. Обваляй манні биточки в подрібнених горіхах і обсмаж їх на сковороді.
6. Мані биточки в духовці
Дієтичний рецепт без смаження та зайвої олії.
Тобі знадобиться: 300 мл молока, 100 г манки, 1 яйце, 2 ч. л. цукру, 1 щіпка солі, 50 г борошна, 50 г панірувальних сухарів.
Приготування: Закип'яти молоко і додай в нього сіль та цукор. Поступово додай манку, помішуючи. Продовжуючи заважати, зваріть густу манну кашу. Дай їй охолонути, додай у неї яйце і сформуй манні биточки. Обвалюй їх у суміші борошна та сухарів, виклади на пергамент і запікай у духовці 15-20 хвилин при 190 градусах.
Зараз читають:Пиріг на сметані: 15 швидких та дуже смачних рецептів
7. Мані биточки з маком
Навіть не потрібно готувати мак – все швидко та приємно.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 1 склянка манки, 2 ст. маку, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, 2 ст. борошна.
Приготування: Закип'яти молоко з цукром та сіллю. Поступово додай манку, помішуючи, і звари густу кашу. Дай їй охолонути і втручай туди мак, а потім додай яйце і знову перемішай. Сформуй биточки, запануй їх у борошні та запікай у духовці на пергаменті 15-20 хвилин при 180 градусах.
8. Мані биточки з родзинками
За бажанням можна додати інші подрібнені сухофрукти.
Тобі знадобиться: 280 мл молока, 100 г манки, 1 жменю родзинок, 1 яйце, 1,5 ч.л. цукру, 1 щіпка солі, 50 г борошна.
Приготування: Закип'яти молоко і додати цукор із сіллю. Додай манку та звари густу кашу, помішуючи. Дай їй охолонути. Замочіть родзинки на 10 хвилин в окропі і обсушіть, додай його в манну кашу. Туди ж додай яйце, перемішай масу, сформуй манні биточки і обваляй їх у борошні. Обсмаж биточки до рум'яності з двох боків.
9. Мані биточки з начинкою
Як начинку для биточків використовуй ягоди, шматочки фруктів або густе варення.
Тобі знадобиться: 400 мл молока, 1/2 склянки манки, 1 яйце, 2 ст. цукру, 100-150 г ягід, фруктів чи варення, 1 щіпка солі, 2 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. панірувальних сухарів.
Приготування: Змішай молоко з манкою, цукром та сіллю. Зварити густу кашу на слабкому вогні, постійно помішуючи. Дай каші охолонути і додай яйце. Сформуй із маси коржика, виклади фруктову начинку і загорни. Обваляй биточки в борошні та сухарях, і обсмаж їх з двох боків до рум'яності.
Зараз читають:Помідори з часником на зиму: 20 найсмачніших рецептів
10. Манні биточки з лимоном
З апельсином чи лаймом теж вийде дуже смачно!
Тобі знадобиться: 150 г манки, 20 г борошна, 500 мл молока, 2 яйця, 80 г цукру, 90 г родзинок, 1 ст. лимонної цедри, 1 щіпка солі, 100 г панірувальних сухарів.
Приготування: Закип'яти молоко і додати туди цукор, сіль та лимонну цедру. Можливо – ванілін та спеції за смаком. Перемішай, зменш вогонь і поступово додай манку, помішуючи.
Потім додай промити родзинки, провар кашу ще 2-3 хвилини до густоти і дай їй охолонути. Сформуй биточки, кожен вмочіть у збиті яйця, а потім – у сухарі. Обсмажити манні биточки з двох сторін на сковороді до рум'яності.
11. Кокосові манні биточки
Неймовірно смачні та ніжні биточки як для дітей, так і дорослих.
Тобі знадобиться: 6 ст. манки, 60 г цукру, 600 мл молока, 1 яйце, 1/2 пакетика ванільного цукру, 2 ст. журавлини, 100 г кокосової стружки.
Приготування: Додай у молоко манку та обидва види цукру, і зваріть на середньому вогні густу кашу, постійно помішуючи. Дай каші охолонути, додай яйце і потім втрути журавлину. Сформуй манні биточки, обваляй їх у кокосовій стружці і виклади на пергамент. Запікай їх 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. ПП манні биточки
Готуються з сиром і на пару – мінімум калорій у улюбленому частуванні.
Тобі знадобиться: 1 склянка манки, по 1 склянці води та молока, 1 яйце, 200 г сиру, замінник цукру.
Приготування: Закип'яти молоко з водою, поступово додай манку і зваріть густу манну кашу, постійно помішуючи. Додай цукрозамінник до смаку. Дай каші охолонути і змішай її з|із| перетертим сиром і яйцем. Сформуй невеликі манні биточки та готуй їх на пару протягом 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua