15 рецептів оладок на дріжджах, смачніші за які ви ще не їли

Є різні способи зробити оладки пишними та повітряними. Можна додати соду або розпушувач, а можна приготувати їх на дріжджах. Але подібний варіант вимагає трохи більше часу, тому що тесту треба піднятися. Ділимося 15 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Оладки на дріжджах та кефірі
  • 2. Оладки на дріжджах та молоці
  • 3. Оладки на дріжджах та рослинному молоці
  • 4. Оладки на дріжджах з рисовим борошном
  • 5. Оладки на дріжджах з вівсяними пластівцями
  • 6. Оладки на дріжджах та воді
  • 7. Пісні оладки на дріжджах
  • 8. Оладки на дріжджах із яблуками
  • 9. Оладки на дріжджах із сиром
  • 10. Оладки на дріжджах із бананом
  • 11. Оладки на дріжджах із начинкою
  • 12. Оладки на дріжджах із цибулею
  • 13. Оладки на дріжджах із гарбузом
  • 14. Оладки на дріжджах із шинкою
  • 15. Оладки на дріжджах та сметані
  • 1. Оладки на дріжджах та кефірі

    Класичні оладки із доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 12 г сухих дріжджів, 2 яйця, 350 г борошна, 3 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Злегка підігрій кефір і розведи в ньому дріжджі. Додай яйця, цукор і сіль і перемішай. Поступово додай борошно, що просіює, перемішай тісто і залиш його під плівкою на півгодини. Обсмажити оладки на сковороді на середньому вогні з двох сторін.

    2. Оладки на дріжджах та молоці

    Для приготування оладок найзручніше використовувати сухі швидкодіючі дріжджі.

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 1 ч.л. сухих дріжджів, 3 ст. цукру, 1 щіпка солі, 2 склянки борошна, 1 ст. олії, 1 яйце.

    Розведи в теплому молоці дріжджі, цукор і пару ложок борошна. Залиш опару на 15 хвилин і потім додай сіль, яйце, масло і борошно, що залишилося. Залиш тісто в теплі ще на півгодини і потім обсмаж оладки.

    3. Оладки на дріжджах та рослинному молоці

    Спробуй на кокосовому чи мигдальному – це окреме задоволення.

    Тобі знадобиться: 350 мл рослинного молока, 1 яйце, 2 ст. коричневого цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 ст. кокосової олії, 2 склянки борошна.

    Змішай всі сухі інгредієнти, а тепле молоко – зби з яйцем. З'єднай обидві маси і додай розтоплену кокосову олію. Залиш тісто на півгодини в теплі і потім обсмажте оладки на сковороді.

    Зараз читають:12 легких рецептів варення із чорної смородини без варіння

    4. Оладки на дріжджах з рисовим борошном

    А щоб зробити рецепт ще оригінальнішим, пропонуємо додати в тісто ківі.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 1 ківі, 1 яйце, 1,5 ст. цукру, 0,5 ч. л. сухих дріжджів, 6 ст. рисового борошна.

    Приготування: Розчини цукор та дріжджі в теплому кефірі. Додай яйце, перемішай і потім додай муку. Наприкінці – втрути нарізане ківі в тісто. Залиш його на півгодини і обсмаж оладки з двох боків.

    5. Оладки на дріжджах з вівсяними пластівцями

    Чудові оладки на сніданок для любителів вівсянки у різних видах.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 800 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 70 г цукру, 1 щіпка солі, 3 склянки борошна.

    Приготування: Розчини дріжджі, цукор, сіль і 1 склянку борошна в 600 мл теплого молока і залиш цю опару в теплі на 15 хвилин. Трохи подрібни вівсяні пластівці і змішай їх з борошном, що залишилося. Після чого відправ все в тісто і збий. Потім влий молоко, що залишилося, знову все перемішай і обсмаж оладки на сковороді.

    6. Оладки на дріжджах та воді

    Цікавий рецепт оладок, якщо під рукою не було ні кефіру, ні молока.

    Тобі знадобиться: 300 мл води, 300 г борошна, 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Зби теплу воду з яйцем, цукром, сіллю та дріжджами. Поступово додай муку|борошно|, перемішай тісто і залиши його в теплі на півгодини. Обсмажити оладки на сковороді на середньому вогні.

    7. Пісні оладки на дріжджах

    А в цьому рецепті немає не лише молочних продуктів, а й яєць!

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 330 мл води, 2 ст. цукру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 0,5 ч. л. солі, 3 ст. рослинного масла.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та влий до них теплу воду з олією. Перемішайте тісто і залиште його на 1 годину в теплі, більше не перемішуючи. Викладай оладки на сковорідку ложкою і смаж їх до рум'яності.

    8. Оладки на дріжджах із яблуками

    Та сама класика, без якої просто неможливо обійтись.

    Тобі знадобиться: 100 мл води, 250 мл молока, 350 г борошна, 20 г цукру, 5 г сухих дріжджів, 2 яйця, 300 г яблук, 1 ст. рослинного масла.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму

    Приготування: Змішай половину молока, гарячу воду, цукор, дріжджі та 2 ложки борошна. Залиш отриману опару у теплі на 10 хвилин. Додай збиті з маслом яйця, потім – борошно і молоко, що залишилося, і в самому кінці – очищені терті яблука. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину і потім обсмажити оладки на сковороді.

    9. Оладки на дріжджах із сиром

    Оригінальні та ситні оладки до чаю чи кави.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 250 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 300 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів; 50 г цукру.

    Підігрій молоко і додай до нього дріжджі та половину борошна. Перемішати і залишити на 10 хвилин. Збий сир з яйцями та цукром у блендері. З'єднай обидві маси і додай розтоплене вершкове масло. Введи борошно, що залишилося, і залиши тісто в теплі ще на півгодини. Обсмажити оладки до рум'яності з двох сторін.

    10. Оладки на дріжджах із бананом

    Радимо не прибирати з рецепту цукор, тому що він потрібний для активації дріжджів.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 250 г борошна, 120 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 2 ст. цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця.

    Розчини дріжджі в теплому молоці. Зби яйця з цукром і м'яким вершковим маслом, і з'єднай обидві маси. Туди ж додай подрібнені в пюре банани і знову все збий. В кінці додай муку|борошно|, перемішай тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Обсмажити оладки з двох сторін на розігрітій сковороді.

    11. Оладки на дріжджах із начинкою

    Начинка може бути будь-яка – від густого варення чи нутелли до смажених овочів чи сиру.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 1 склянка кефіру, 10 г сухих дріжджів, 1 яйце, 1 ст. цукру, 100 г джему чи іншої начинки.

    Приготування: Розчини дріжджі та цукор у теплому кефірі, додай яйце та введи борошно. Перемішайте тісто і залиште його в теплі на 1 годину. Виклади ложку тіста на розігріту сковорідку. Зверху виклади трохи начинки та залий ще ложкою тіста. Жар оладки на середньому вогні з двох боків до рум'яності.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    12. Оладки на дріжджах із цибулею

    Для різноманітності розповідаємо рецепт оладок на свіжих пресованих дріжджах.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 30 г свіжих дріжджів, 300 г борошна, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ч.л. цукру, спеції, 1 пучок кропу.

    Розведи дріжджі та 2 ложки борошна з цукром у теплому молоці. Залиш заготовку на 10 хвилин, а потім додай яйце, спеції і борошно, що залишилося. Подрібни цибулю, обсмаж її до рум'яності і втрути в тісто. Туди ж додай рубаний кріп. Залиш тісто на 40 хвилин у теплі та обсмаж оладки на сковороді.

    13. Оладки на дріжджах із гарбузом

    Дуже незвичайний рецепт, який легко можна приготувати восени під час гарбуза.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 щіпка солі, 2 ст. меду, 1,5 склянки борошна, 200 г гарбуза, 2 ст. олії, 1 склянка молока.

    Натрій гарбуз на дрібній тертці. Змішай всі сухі інгредієнти для тіста, влий тепле молоко та перемішай. Додай яйце та масло, перемішай знову і додай гарбуз. Залиш тісто на 1 годину в теплі і потім обсмажте оладки з двох сторін.

    14. Оладки на дріжджах із шинкою

    Замість шинки можна взяти ковбасу, сосиски чи будь-які інші м'ясні продукти.

    Тобі знадобиться: 100 г шинки, 10 г сухих дріжджів, 1,5 склянки кефіру, 1 склянка борошна, 1 яйце, по 0,5 ч.л. цукру та солі.

    Розчини дріжджі в парі ложок теплої води і залиш на 10 хвилин. Зби яйце з цукром і сіллю, і з'єднай обидві маси. Додай теплий кефір та знову перемішай. Потім введи в тісто борошно, а в кінці – втрути нарізану шинку. Залиш тісто на 40 хвилин у теплі та обсмаж оладки.

    15. Оладки на дріжджах та сметані

    Врахуй, що таке тісто для оладок виходить калорійнішим.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 ч.л. сухих дріжджів, 100 г сметани, 100 мл молока, 1 ст. цукру, 1 щіпка солі.

    Змішай тепле молоко , дріжджі, цукор, сіль і 2 ложки борошна, і залиш на 15 хвилин. Потім додай сметану, а за нею – решту борошна. Залиш тісто в теплі ще на півгодини та обсмаж оладки з двох сторін на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *