8 швидких рецептів смаженої картоплі з маслюками

Одні з найвдаліших грибів для приготування улюбленої смаженої картоплі – це маслюки. Вони майже такі ж смачні, як білі гриби, а ще дуже ситні і багаті білком. Пісна картопля з маслюками навіть не потребує м'яса. Ділимося 8 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Смажена картопля з маслюками та цибулею
  • 2. Смажена картопля з маслюками та свининою
  • 3. Смажена картопля з маслюками у сметані
  • 4. Смажена картопля з маслюками у вершках
  • 5. Смажена картопля з маслюками та овочами
  • 6. Смажена картопля з маслюками в мультиварці
  • 7. Смажена картопля з маслюками та фаршем
  • 8. Смажена картопля з маринованими маслюками
  • 1. Смажена картопля з маслюками та цибулею

    Особливо смачно виходить із молодою картоплею.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 300 г маслюків, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Промий гриби, відвари їх 15 хвилин у киплячій воді, знову промий і наріж на шматочки. Подрібни і обсмаж цибулю до золотистості, додай маслюки і смаж всі разом до випаровування вологи. Окремо обсмаж картоплю до рум'яності. Виклади маслюки з цибулею до картоплі, готуй все разом ще 5 хвилин, посоліть і приправ.

    2. Смажена картопля з маслюками та свининою

    Для більш яскравого аромату – додай наприкінці приготування трохи підрум'яненого бекону.

    Тобі знадобиться: 500 г свинини, 500 г картоплі, 400 г маслюків, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.

    Зараз читають:15 рулетів із лавашу з сирним сиром, які варто приготувати

    Приготування: Наріж свинину смужками, приправ, обсмаж до рум'яності і відклади убік. Відвари маслюка 15 хвилин у киплячій воді, промою і наріж. Обсмажити подрібнену цибулю з часником до м'якості, всип картоплю і смажу ще 10-12 хвилин, помішуючи. Додай свинину та маслюки, приправ за смаком і готуй разом 10-15 хвилин під кришкою.

    3. Смажена картопля з маслюками у сметані

    Посип готову страву рубаною петрушкою або кропом.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 300 г маслюків, 1 цибулина, 100 мл сметани, 2-3 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Приварити маслюки 15 хвилин у киплячій воді, промою, обсуши і наріж їх на шматочки. Наріж і обсмаж картопля до легкої золотистості, додай до неї цибулю і готуй ще 3-4 хвилини на середньому вогні.

    Після чого виклади маслюки і готуй разом 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Всип подрібнений часник, сіль і спеції, а ще через 2 хвилини – додай сметану. Перемішай, продовжуй готувати 5 хвилин під кришкою та зніми з вогню.

    4. Смажена картопля з маслюками у вершках

    З жирними вершками – картопля завжди виходить ніжнішою.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 350 г маслюків, 1 цибулина, 100 мл вершків, олія, сіль, спеції, зелень.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із кропиви

    Приготування: Відвари маслюка 15 хвилин у киплячій воді, промою та наріж. Наріж цибулю пір'ям, обсмаж її до золотистості, додай гриби і смажу ще 5-7 хвилин.

    Окремо обсмаж картоплю до рум'яності, виклади до неї засмажку з грибами, залий все вершками і доведи до готовності під кришкою. Посип рубаною зеленню, приправ за смаком і перемішай.

    5. Смажена картопля з маслюками та овочами

    За бажання, можна використовувати трохи інших овочів на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 400 г маслюків, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари маслюка 15 хвилин у киплячій воді і наріж їх. Тонко наріж цибулю, моркву та болгарський перець. Обсмаж овочі до м'якості, додай до них гриби та смажу ще кілька хвилин, помішуючи.

    Окремо обсмаж картопля до рум'яності, все змішай, додай часник і приправ за смаком. Продовжуйте готувати все разом 7-10 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Смажена картопля з маслюками в мультиварці

    Гідність мультиварки в тому, що в ній точно нічого не пригорає.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 300 г маслюків, 1 цибулина, олія, сіль, спеції, зелень.

    Приготування: Відварити гриби 15 хвилин у киплячій воді, промою та наріж. Розігрій мультиварку з ложкою олії, увімкни режим для смаження і виклади маслюки. Готуй 10 хвилин і додай цибулю. Ще через 5 хвилин всип картоплю, приправ і готуй все разом ще 20 хвилин під кришкою. Посип готову страву рубаною зеленню.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    7. Смажена картопля з маслюками та фаршем

    Найкраще виходить зі змішаним домашнім фаршем.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г м'ясного фаршу, 200 г маслюків, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж картоплю до рум'яності, відклади її убік. Приварити маслюки 15 хвилин у киплячій воді, відкинь на друшляк і наріж. Подрібніть і обсмажте цибулю до прозорості, викладіть до неї фарш і продовжуйте смажити до готовності, помішуючи. Після чого додай маслюки і готуй ще трохи до випаровування вологи. Приправ, змішай з картоплею і ще кілька хвилин обсмаж всі разом.

    8. Смажена картопля з маринованими маслюками

    Дуже апетитна страва з яскравішим і пікантним смаком.

    Тобі знадобиться: 4 картоплини, 250 г маринованих маслюків, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю до золотистості, додай нарізану брусочками картоплю і смаж 10-15 хвилин, помішуючи. Промий і наріж мариновані маслюки, виклади їх до картоплі, посоли, приправ та смажу всі разом ще 7-10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *