Рисова локшина – універсальний продукт, який можна готувати хоч щодня. Легка, не дуже калорійна, вариться за лічені хвилини – а що ще потрібно? Вона добре поєднується з різними соусами, і так само добре доповнює як салати, так і основні страви. Бери на замітку 15 найсмачніших рецептів із нею!
Зміст
1. Рисова локшина з грибами та соусом теріяку
За бажання, додай будь-які інші овочі на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г рисової локшини, 200 г печериць, 1 морква, 100 г цвітної капусти, 100 г стручкової квасолі, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 20 мл соусу теріяку, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Злегка обсмаж цибулю з часником, всип до них печериці і готуй ще 3-4 хвилини. Додай інші овочі та стручкову квасолю, і продовжуй смажити 4-5 хвилин, помішуючи. Наприкінці готування – залий все соусом теріяки і приправ за смаком. Окремо відвари рисову локшину та змішай її з грибами та овочами перед подачею.
2. Овочевий салат із рисовою локшиною
Простий у приготуванні, смачний та дуже яскравий салат для всієї родини.
Тобі знадобиться: 100 г рисової локшини, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 огірок, 50 г свіжого зеленого горошку, 2 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 50 мл оливкової олії, 3 ст.л. соєвий соус, спеції.
Приготування: Відвари рисову локшину за інструкцією на упаковці, а потім злегка обсмаж її з часником в оливковій олії та приправ. Наріж овочі, подрібни зелень, додай горошок і заправ салат соєвим соусом.
3. Рисова локшина з м'ясом та соєвим соусом
Підійде як яловичина, так і свинина – вибирай за власними уподобаннями.
Тобі знадобиться: 300 г рисової локшини, 150 г м'яса, 100 г грибів, 2 моркви, 1 болгарський перець, 2 зубчики часнику, соєвий соус, спеції.
Приготування: Наріж м'ясо смужками, а овочі – соломкою. Відвари рисову локшину і промийте її в холодній воді. Замарин м'ясо в спеціях і соєвому соусі на 10 хвилин, а потім обсмаж до готовності і відклади убік. Обсмаж гриби в тій же сковороді, додай до них овочі, а ще за кілька хвилин – готову рисову локшину та смажене м'ясо. Прогрій ще трохи, помішуючи, і подавай до столу.
Зараз читають:Мариновані кавуни в банках на зиму: 15 незрівнянних рецептів
4. Рисова локшина з тофу
При подачі посип все рубаною кінзою або зеленою цибулею.
Тобі знадобиться: 200 г рисової локшини, 200 г тофу, 2 цукіні, 2 моркви, 2-3 зубчики часнику, 2 перцю чилі, імбир, соєвий соус.
Приготування: Відвари та промий рисову локшину. Подрібни імбир, чилі та часник, і злегка обсмаж їх на сильному вогні. Всип нарізану тонкою соломкою моркву, а через 5 хвилин – цукіні. Готуй все разом ще 3 хвилини, а далі додай локшину і нарізаний тофу, залий соєвим соусом за смаком і протушкуй протягом 2-3 хвилин.
5. Рисова локшина з кінзою та лаймом
Подавай як салат або гарнір до креветок та тофу.
Тобі знадобиться: 400 г рисової локшини, 3 лайма, 100 г зеленої цибулі, 50 г кінзи, 2 перцю чилі, 4 зубчики часнику, 50 мл оливкової олії, 50 мл кунжутної олії, 4 ст.л. рибного соусу.
Рисову локшину відвари за інструкцією на упаковці та промою холодною водою . Натрій цедру одного лайма, а сік – вичавлю з усіх відразу. Змішай сік, цедру, обидва види олії та рибний соус. Подрібни чили і зелень, і змішай разом усі інгредієнти.
6. Рисова локшина з куркою
Дещо нестандартний набір овочів для подібної страви. Але варто спробувати приготувати!
Тобі знадобиться: 300 г рисової локшини, 2 курячих філе, 1 морква, 1 огірок, 1 болгарський перець, 2-3 зубчики часнику, соєвий соус, соус теріяку.
Приготування: Наріж болгарський перець тонкою соломкою і обсмаж його до м'якості. Морква та огірок натрій на корейській тертці та обсмаж їх окремо. Куряче філе наріж смужками і замаринуй у соєвому соусі з часником та спеціями на 20 хвилин, а потім обсмаж до готовності. Відвари рисову локшину, змішай всі інгредієнти і додай трохи соусу теріяку.
7. Суп з яловичиною та рисовою локшиною
Оригінальна суміш європейської та азіатської кухні!
Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 100 г рисової локшини, 100 г цибулі, 150 г болгарського перцю, 100 г моркви, 50 мл соєвого соусу, 15 г зеленої цибулі, спеції.
Приготування: Залийте яловичину водою, доведіть до кипіння і проваріть 40-50 хвилин до готовності м'яса. Наріж і обсмаж овочі на сильному вогні, помішуючи. Відправ рисову локшину, овочі та соєвий соус у киплячий бульйон, а потім проварити всі разом ще 2 хвилини. Приправ суп за смаком і посип зеленою цибулею.
8. Рисова локшина з креветками та болгарським перцем
Для більшої яскравості рекомендуємо взяти болгарський перець різних кольорів.
Зараз читають:20 чудових рецептів випічки без яєць
Тобі знадобиться: 250 г рисової локшини, 500 г креветок, 2 болгарські перці, 3 зубчики часнику, 3-4 ст.л. соєвого соусу, кінза, зелена цибуля, імбир, чилі, сіль, спеції.
Приготування: Відвари та промий локшину, очисти креветок, наріж болгарський перець соломкою та подрібни зелень, часник, імбир та чилі. Обсмаж перець з часником і імбиром, помішуючи, і влий половину соєвого соусу. Далі додай креветок, зелень і соєвий соус, що залишився, і готуй ще 7 хвилин. В кінці – змішай все з рисовою локшиною, приправ та готуй ще 3 хвилини.
9. Тайський салат з рисовою локшиною та арахісом
Досить швидко готується і просто неймовірний смак!
Тобі знадобиться: 150 г рисової локшини, 50 г паростків квасолі, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1/2 моркви, 2 пера зеленої цибулі, 10 г кінзи, 5 г базиліка, 15 г арахісу, 25 мл соку лайма сову, 5 мл цукру, 1 зубчик часнику, кілька крапель кунжутної олії та соусу чилі.
Змішай сік лайма, подрібнений часник, всі види соусу , кунжутне масло і цукор до розчинення. Відварь рисову локшину за інструкцією на упаковці. Наріж овочі та зелень, обсмаж арахіс на сухій сковороді та перемішай всі інгредієнти для салату.
10. Рисова локшина з індичкою
Поживну страву не просто на перекус, а на повноцінний обід чи вечерю.
Тобі знадобиться: 300 г рисової локшини, 400 г філе індички, 1 цибулина, 2 моркви, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, сіль, спеції.
Приготування: Відвари та промий локшину. Дрібно наріж і обсмаж філе індички до золотистості, а потім всип до неї нашатковані овочі з часником і жар до готовності. Додай рисову локшину, спеції та соєвий соус. Готуй все разом ще 2-3 хвилини.
11. Рисова локшина з кальмарами
Виходить нічим не гірше, ніж страви у ресторанах китайської кухні!
Тобі знадобиться: 150 г рисової локшини, 300 г кальмарів, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, сіль, спеції.
Приготування: Відвари та промий локшину за інструкцією. Залий кальмарів окропом на 1 хвилину і наріж соломкою. Так само наріж всі овочі, обсмаж їх кілька хвилин і потім відправ до них кальмари і часник. Перемішай, прогрій ще 1 хвилину і додай рисову локшину, соєвий соус та спеції. Прогрій все разом ще 1 хвилину.
12. Курячий суп з рисовою локшиною та зеленим горошком
Головна перевага цього супу в тому, що він швидко та легко готується.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 150 г рисової локшини, 1 банка консервованого зеленого горошку, 80 г цибулі, 2 яйця, 30 мл соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 20 г зеленої цибулі, сіль, спеції.
Приготування: Наріж куряче філе на шматочки і обсмаж до рум'янцю прямо в каструлі. Додай подрібнений часник і спеції, смаж ще 1 хвилину і далі залий все водою або бульйоном. Всип зелений горошок, подрібнена цибуля і влий соєвий соус.
Зараз читають:Заготівлі з терну на зиму: 20 найкращих рецептів
Доведи суп до кипіння і проварити 4-5 хвилин, а за цей час – приготуй локшину. Віночком зби яйця і влий їх у киплячий суп, постійно помішуючи. Зніми суп з вогню, а при подачі – додай до нього рисову локшину і посип рубаною зеленою цибулею.
13. Рисова локшина з куркою та помідорами
Якщо ти любиш пробувати щось нове, то цей рецепт тобі точно сподобається!
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 50 г моркви, 50 г цибулі, 1 помідор, 1/2 болгарського перцю, 100 г рисової локшини, 1 зубчик часнику, 2 гілочки кінзи, сіль, спеції.
Приготування: Відвари та промий рисову локшину. Довільно наріж овочі та куряче філе невеликими шматочками. Обсмаж цибулю з морквою кілька хвилин, додай м'ясо і жар добіла. Далі всип болгарський перець, часник і помідор, і готуй разом 10 хвилин на середньому вогні.
Після чого додай рисову локшину з кинзою, ретельно перемішай і приправ за смаком, за бажанням – можеш влити трохи соєвого соусу. Готуй страву ще 2 хвилини.
14. Салат з рисової локшини з креветками та пекінською капустою
Тут обов'язково знадобиться саме зелений горошок у стручках.
Тобі знадобиться: 150 г рисової локшини, 400 г великих очищених креветок, 200 г пекінської капусти, 4 жмені паростків до смаку, 3 жмені зеленого горошку в стручках, 6 ст.л. соку лайма, 3 ч. л. рибного соусу, 3 ст.л. арахісової олії, 4 ч.л. цукру, 4 ч. л. тертого імбиру, 4 ч. л. соєвого соусу, 4 ч.л. кунжутної олії, 4 зубчики часнику.
Приготування: Змішай подрібнений часник, імбир, сік лайма, обидва види олії, обидва види соусу та цукор. Відвари і промий рисову локшину, тонко нашаткуй пекінську капусту, наріж горошок, а креветок – відвари до готовності. Змішай всі інгредієнти із заправкою.
15. Цибулевий суп із рисовою локшиною
Дуже оригінальний рецепт із найпростіших продуктів!
Тобі знадобиться: 250 г рисової локшини, 1-2 болгарських перцю, 4 пучки зеленої цибулі, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 4 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 л бульйону, 80-100 мл соєвого соусу, 2,5 ст.л. картопляного крохмалю, мелений червоний перець.
Приготування: Подрібни обидва види цибулі та часник. Обсмаж цибулю на вершковому маслі до м'якості, додай часник із зеленою цибулею і жар ще 4-5 хвилин, помішуючи. Далі виклади туди болгарський перець та готуй ще 3 хвилини.
Залий бульйоном, доведи до кипіння і проварити 5-6 хвилин. Змішай соєвий соус з картопляним крохмалем до розчинення і влий їх у каструлю, продовжуючи помішувати. Окремо приготуй рисову локшину, додай її в суп і посип гострим меленим перцем при подачі.
Джерело: dietcenter.com.ua