Вчора, 11 вересня заступниця міського голови Кропивницького Наталія Дзюба спільно із начальницею управління охорони здоров’я міської ради Оксаною Макарук проінспектували пологовий будинок №1.
Про це повідомляє пресслужба міської ради Кропивницького.
Посадовиці зустрілися із керівництвом та медичним персоналом закладу.
За словами головної лікарки пологового будинку Людмили Романів на харчування пацієнтів у закладі передбачено 22 гривні на день.
«Для забезпечення якісного харчування ми залучаємо додаткові кошти, благодійні внески, спонсорську допомогу. Щодня у нас в меню є м’ясо, сосиски, яйця, риба. Меню досить різноманітне. Готуємо вареники з картоплею, сиром. Ми навіть печемо випічку. Зараз закуповуємо овочі, домовляємося з фермерами, укладаємо договори на постачання харчових продуктів. Картоплю плануємо придбати у Вінницький області по 4 гривні за кілограм, це досить вигідна ціна. Вся продукція має відповідну сертифікацію, – відзначила Людмила Романів.
Наталія Дзюба та Оксана Макарук оглянули їдальню, приміщення для додаткового харчування пацієнтів. Як пояснила головний лікар, сюди можуть прийти пацієнти, їхні родичі, працівники закладу та замовити собі, як у кафе, свіжі й гарячі страви.
Крім цього, посадовиці перевірили гарячий цех, приміщення для первинної обробки овочів, кондитерський цех. Тут працюють із сучасною кулінарною технікою: тістомісом, шафою для випікання. У харчоблоці встановлені фільтри для очистки води. Заміна картриджів проводиться один раз на три місяці.
Харчування в медичному закладі триразове. У меню на сніданок: гречана каша, варене яйце, чай, на обід – суп вермішелевий, каша ячна, риба смажена, на вечерю – каша геркулесова, чай.
Читайте також:
Як нагодувати хворих: медичні заклади Кропивницького шукають відповідь на болюче питання сьогодення
У лікувальних закладах Кропивницького мають переглянути підхід щодо якості харчування хворих
Джерело: zpu.kr.ua