Кіровоградщина: у двох мешканців області підозрюють ботулізм

 ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє про реєстрацію підозри на ботулізм у двох мешканців Знам’янського району.

Про це інформують у пресслужбі відомства.

Так, при епідрозслідуванні встановлено, що потерпілі вживали м’ясну тушонку домашнього виготовлення.

З метою підтвердження діагнозу «Ботулізм» до лабораторії особливо небезпечних інфекцій Центру доставлені зразки крові потерпілих для проведення діагностичного дослідження.

Епідеміологічне розслідування продовжується.

Довідка. Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Воно зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.

Симптоми ботулізму:

  • порушення близького зору: ви не можете читати текст, але добре бачите предмети,
  • сильно виражена сухість у роті,
  • важко говорити (голос стає тихим, гугнявим або пропадає)
  • підвищена стомлюваність, м’язова слабкість,
  • запаморочення,
  • короткочасні ознаки ураження травної системи (нудота, блювання, послаблення випорожнень), а потім – стадія парезу кишечнику (здуття живота, закреп),
  • ураження м’язів шиї та кінцівок.

Джерело: zpu.kr.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *