Недотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів зафіксували фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) в одному із супермаркетів у м. Кропивницький.
Під час перевірки в магазині виявили в обігу протерміновану продукцію, а також недотримання температурного режиму при зберіганні харчових продуктів, що є порушенням п.5 ч.1 ст.49 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Підставою для проведення позапланової перевірки торговельного закладу стала скарга споживачки на реалізацію прострочених продуктів харчування, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) фахівці Держпродспоживслужби зобов’язали суб’єкта господарювання вилучити з обігу таку продукцію:
- скумбрія солена, оселедець атлантичний холодного копчення, оселедець слабосолений – риба загальною вагою 9,048 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С при необхідних від – 4°С до -8°С (відповідно до етикетки виробника);
- форель слабосолена – риба загальною вагою 1,628 кг зберігалася в холодильному обладнанні за температури +4°С при необхідних від – 4°С до 0°С (відповідно до етикетки виробника);
- оселедець холодного копчення (скибочки), плітка в’ялена – у продукції загальною вагою 3,1 кг вийшов термін придатності.
Також фахівці Держпродспоживслужби надали суб’єкту господарювання припис щодо необхідності усунення порушень у закладі. Невиконання вимог припису тягне застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій.
Читайте також: Які порушення санітарних норм виявили в дитячих закладах Кіровоградщини
Джерело: zpu.kr.ua