Випікай мрію: рецепт домашніх круасанів до сніданку

Рецепт домашніх круасанів до сніданку © tochka.net

Неперевершений запах свіжої випічки розбудить навіть недільного ранку, коли запланували поніжитися у ліжку максимально довго. Магнетичний аромат змушує підвестися і зачаровано піти за ним до кухні. А там на усіх членів родини чекають хрумкі круасани, які щойно спекла матуся і кохана дружина. Любов близьких росте, як на дріжджах, коли балуєш їх смачною випічкою!

Приготуй і ти смачні круасани для всієї родини за цим доступним рецептом. Щоби приготувати круасани до сніданку, необхідні лише швидкодіючі сухі “Львівські дріжджі”, трішки цукру, яйце, борошно, вершкове масло і тепле молоко. 

Випічка за цим рецептом вийде смачною навіть у тих, хто пектиме вперше. Варто лише дотримуватися технології приготування тіста і випікання виробів з нього.  Важливе значення має якість використаних продуктів. Пальма першості серед багатьох виробників продукції для домашнього хлібопечення у “Компанії Ензим”, яка володіє брендом “Львівські дріжджі”. 

До речі, “Львівські дріжджі” запустили акцію “Випікай мрію”, з якою готувати тобі буде набагато приємніше. Беручи участь в акції, щотижня можна виграти цінні подарунки, а наприкінці акції отримати шанс перемогти в масштабному розіграші до Великодня.

Для того, щоб взяти участь у акції “Випікай мрію” з 01.03.2021 по 02.05.2021, необхідно купити саме акційне пакування “Львівських дріжджів” (12 чи 100 грамів), надіслати код, що всередині упаковки, в смс на номер 8668 або ж на сайті www.promo.enzym.com.ua, слідкувати за новинами та вірити, що цінний подарунок дістанеться точно тобі! 

Домашні круасани — інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 400 г (кількість борошна коригується, адже поглинаючі властивості у борошна різних виробників свої);
  • “Львівські дріжджі” сухі — 5 г;
  • Цукор — 30 г;
  • Яйця — 1 шт;
  • Тепле молоко — 200 мл;
  • Сіль — 1/3 ч. л;
  • Масло вершкове (82%) для змащування тіста — 200 г.

Приготування круасанів — покрокова інструкція:

  • Просій борошно із сухими дріжджами.
  • Злегка збий яйце з цукром, сіллю і молоком.
  • Заміси тісто.
  • Накрий тісто рушником, залиш у теплому місці на 60 хвилин.
  • Поділи тісто на 10 шматків, округли.
  • Кожен шмат тіста розкатай у пласт товщиною 3 мм. 
  • Змасти кожен пласт тонким шаром вершкового масла.
  • Накрий зверху другим розкатаним шматком тіста. 
  • Так потрібно зробити з усіма розкатаними частинами. 
  • Останню верхню частину змащувати маслом не потрібно, достатньо  присипати зверху борошном.
  • Розкатай усе, що вийшло в один великий пласт, розріж на  16 трикутників. 
  • Сформуй круасани, залиш у теплому місці на годину.
  • Розігрій духовку до 200 °С, випікай при 180 °С 25 хвилин. 
  • Час випікання залежить від твоєї духовки, тому спостерігай за випічкою у процесі випікання, і за необхідності корегуй температуру. 
  • Смачного!

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *