Веганський обід: борщ, горохові оладки і десерт

Веганська кухня © depositphotos

З нагоди Міжнародного дня вегана, який відзначають сьогодні, 1 листопада, пропонуємо тобі смачне і корисне меню веганскої кухні. Меню складено виключно з продуктів, допустимих для веганів.

Веганський борщ

Веганський борщ © depositphotos

Інгредієнти:

  • 3 середні картоплини,
  • половина середнього качана капусти,
  • 2 середні буряка,
  • 2 середніх помідора,
  • 2 середні морквини,
  • 2 кореня петрушки,
  • 2 середні цибулини,
  • 1 лавровий лист,
  • сік половини лимона,
  • рослинна олія,
  • чорний перець мелений і горошком,
  • щіпка цукру,
  • сіль,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • зелень (кріп, петрушка).

Спосіб приготування

  • Очисти буряк, наріж тонкою соломкою. Розігрій в сковороді 2 ст. л. олії і обсмаж буряк 5-10 хв. з додаванням лимонного соку. Потім влий стакан окропу, прикрий кришкою і тушкуй 15-20 хв.
  • Наріж цибулю півкільцями, моркву і корінь петрушки соломкою. Розігрій в іншій сковороді 2-3 ст. л. масла і обсмажуй овочі 10 хв., часто помішуючи. Туди ж додай лавровий лист і кілька горошин перцю.
  • На помідорах зроби хрестоподібний надріз, опусти на 30 сек. в окріп, обдавши холодною водою, видали шкірку і поріж кубиками. Додай їх в сковороду з буряком і потушкуй ще 5 хв.
  • Переклади буряк у велику каструлю, додай підготовлені овочі і цукор, перемішай і потушкуй 3-4 хв. Потім додай 2 л окропу і доведи до кипіння.
  • Наріж картоплю кубиками, а капусту тонкою соломкою. Додай в каструлю капусту і вари без кришки 5-10 хв. Потім поклади картоплю, вари ще 10 хв. або до готовності.
  • Додай в готовий борщ товчений часник і частину рубаної зелені, посоли і поперчи за смаком і дай настоятися під кришкою хвилин 20. Подавай борщ з рубаною зеленню.
  • Веганські горохові оладки

    Веганскі горохові оладки  © depositphotos

    Інгредієнти:

    • 200 г горохової муки,
    • 2 картоплини середнього розміру,
    • 2 помідори,
    • пучок петрушки,
    • спеції: по 1/2 ч. ложки кмину, куркуми, коріандру, 1/4 ч. ложки чорного перцю;
    • 1/2 ч. ложки солі,
    • рослинне масло (для смаження).

    Спосіб приготування горохових оладок

  • У горохове борошно додай спеції і сіль.
  • Залий водою і гарненько перемішай до однорідності, щоб вийшло густе тісто.
  • Зніми з помідорів шкірку, попередньо опустивши їх в окріп на 1-2 хвилини. Потри на середній терці. Картоплю очистити і натри на дрібній тертці. поріж зелень.
  • Ретельно перемішай порізані зелень, натерті помідори і картоплю з тістом.
  • Розігрій на сковороді олію і ложкою виклади тісто, так щоб товщина оладок була приблизно 1 см.
  • Присмажуй з обох сторін до золотисто-коричневої скоринки.
  • Веганські цукерки

    Веганські цукерки © depositphotos

    інгредієнти:

    • 0,5 склянки м’яких фініків,
    • 0,5 склянки м’яких родзинок без кісточок,
    • 1,5-2 склянки горіхів і насіння (в рівній пропорції будь-які з горіхів: арахіс, соняшникове насіння, волоський горіх, мигдальний горіх, кешью),
    • для обсипання по 1-3 ч. л. кокосової стружки, насіння кунжуту, какао-порошка або кероба, мелені горішки.

    Спосіб приготування

  • Вимий і очисти фініки від кісточок. Якщо фініки тверді, замочи їх у питній воді. Ізюм також можеш замочити у воді.
  • Горішки можеш злегка підсушити на сковороді, щоб смак був більш виразним. У блендері подрібни горіхи. Невелику кількість мелених горішків відразу відклади для обсипання.
  • Фініки і родзинки теж подрібни в блендері або ручним пресом для часнику.
  • Змішай горіхи і сухофрукти. З цієї суміші роби рівні кульки. Кожну кульку обвалюй в кокосовій стружці, кунжутному насінні, какао або керобі,  вмелених горіхах. 
  • Дивись також наш матеріал про те, чи корисно вегетаріанство для здоров’я.

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *