Щоразу виходять ідеальними! Якщо ви теж любите побалуватись ароматною випічкою, неодмінно приготуйте за перевіреним рецептом.
Пишні та м'які всередині, хрумкі та солодкі зовні — від цих булочок неможливо відірватися. Випікаються вони досить просто. Інгредієнти прості та доступні!
Приготування опари:
Насамперед необхідно поставити опару. Тоді булочки вийдуть справді пишними!
Інгредієнти:
- молоко тепле — 300 г (1,5 склянки);
- сухі дріжджі — 7 г (1 ч. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки);
- цукор — 50 г (2 ст. л. з гіркою);
- борошно — 100 г (5 ст. л. з гіркою).
Склянка = 250 мл.
У тепле молоко всипте сухі дріжджі та цукор. Перемішайте, додайте борошно. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин, інформує Ukr.Media.
Заміс тіста:
Тепер до опари потрібно додати інші компоненти та замісити тісто!
Інгредієнти:
- борошно — 530-600 г (3 склянки +1 ст. л.);
- сіль — 1 ч. л.;
- рослинна олія — 70 г (7 ст. л.);
- яйце — 2 шт.
Збийте яйця, додайте олію. Влийте в опару, посоліть. Тепер потихеньку почніть додавати борошно.
Зверніть увагу! Кількість борошна варіюється від 530 до 600 г! Головне — не забити тісто борошном. Перестало липнути до рук — готово. Готове тісто накрийте плівкою. Залишіть до збільшення у 2-3 рази (близько 1-1,5 години).
Формування булочок:
На цьому етапі потрібно підготувати ще кілька компонентів.
Інгредієнти:
- розтоплене вершкове масло — 50 г;
- цукор — 100 г (5 ст. л.);
- молоко для змащування — 2-3 ст. л.
Розділіть тісто на дві частини. З кожної сформуйте ковбаску та розділіть на рівні шматочки. Усього вийде приблизно 15 шт. Скачайте шматочки тіста у кульки.
Накрийте їх плівкою, поки формуєте булочки. Розкачайте кульку тіста. Змастіть розтопленим вершковим маслом, присипте цукром. Скрутіть по довжині у трубочку. Її складіть навпіл, краї защипніть.
Тепер з середини до протилежного краю зробіть надріз гострим ножем. Розкрийте шари.
Вистоювання та випікання:
Булочки залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі на вистоювання. Потім додатково присипте цукром, що залишився і змастіть невеликою кількістю молока.
Випікайте при 180 градусах протягом 20 хвилин. Зверху вони зарум'яняться, а всередині залишаться ніжними та пишними! В міру солодкі булочки, від яких важко відірватися. Побалуйте себе та рідних!
Джерело: ukr.media