Якщо ми готуємо картоплю для того, щоб насолодитись повітряним пюре, то здатність коренеплоду розварюватися йде нам на користь, інформує Ukr.Media.
Якщо ж ми хочемо подати відварені овочі як гарнір або плануємо робити салат, де картопля є одним з важливих компонентів, то нам хочеться зберегти форму коренеплоду.
У таких випадках хазяйки мають свої хитрощі.
Що потрібно додати в каструлю з картоплею, щоб вона не розварювалася?
Сода
Дехто вважає, що сода дає неприємний відтінок смаку, роблячи картоплю не дуже приємною. Але це помилка. Невелика кількість порошку ніяк не відбивається на смакових якостях коренеплоду.
Проте сода допомагає овочам зберегти форму у процесі готування. На кілограм картоплі заведено брати трохи більше половини великої ложки соди.
Оцет
Дана кулінарна рідина також не дає картоплі розвалитися на частини у процесі варіння. Неприємного відтінку смаку побоюватися не варто: ніхто не запідозрить, що ви варили коренеплід з оцтом.
Вводити варто 1-2 ложки оцту.
Лимон
Якщо ні сода, ні оцет не здаються вам вдалим рішенням, можна звернути увагу на цитрусовий фрукт: він теж здатний допомогти коренеплоду зберегти форму.
Можна просто в процесі варіння картоплі відправити в каструлю кілька часточок лимона.
Джерело: ukr.media